Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
3.1.2022

Úspěšný vstup do nového roku. Slavia přetlačila Prostějov

33. kolo, pondělí 3.1.2022, Prostějov - Slavia
Prostějov
3:4p
3:3, 0:0, 0:0 - 0:1
Slavia

Branky

Prostějov

12. Kloz (Švec, Klimíček), 20. Kloz (Novák, Mrázek), 20. Havlík (Jáchym).

Slavia

1. Kafka (Kružík), 7. Všetečka (Machač, Žejdl), 15. Šteiner (Havel, Krejčí), 65. Hovorka (Knotek)

Statistiky

Rozhodčí: Čech, Tvrdík – Otáhal, Kráľ
Vyloučení: 2:5
Využití: 2:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:39

Sestavy

Prostějov

Bláha (15. Altrichter) – Husák, Klimíček, Krejčí, Babka, Motloch, Vala – Švec, Kloz, Mrázek – Beránek, Jáchym, Havlík – Jelínek, Novák, Rudovský – Jiránek, Štefka, Koblížek.

Slavia

Málek (21. Michajlov) – Barák, Veber, Hejda, Hovorka, Duda, Havel, Daniel Krejčí – Kafka, Knotek, Kružík – Všetečka, Machač, Žejdl – Vlček, Poletín, Soukup – Doležal, Pšenička, Šteiner.

Slávisté vykročili do nového kalendářního roku úspěšně. Na horké půdě Prostějova urvali svěřenci trenéra Vebera triumf v prodloužení. Bod navíc vystřelil krátce před sirénou Mikuláš Hovorka. Červenobílá letka si tak spravila chuť po domácí porážce od Sokolova.

Slavia vkročila do novoročního duelu na ledě Prostějova pravou nohou a už po 45 vteřinách hry vedla. Po Kružíkově přihrávce zprava si nabruslil na vrchol pravého kruhu navrátilec po zranění Petr Kafka a nekompromisně propálil Bláhu.

O pět minut později se slávisté radovali podruhé. Machač nádherně našel před prostějovskou klecí Robina Všetečku, a ten ranou z první z hranice brankoviště skóroval. V čase 11:54 se Jestřábi dočkali kontaktní trefy.

Když na trestné lavici nuceně odpočíval Poletín, předvedl Prostějov výbornou kombinaci, kterou zakončil úspěšnou dělovkou z mezikruží Jan Kloz. Červenobílý celek ještě v první třetině znovu odskočil na rozdíl dvou branek.

Po pravé straně kluziště prosvištěl David Šteiner a vlastní sóloakci vyšperkoval střelou z pravého kruhu. Bláha na kotouč nedosáhl a potřetí kapituloval. Následně ho mezi třemi tyčemi nahradil Martin Altrichter. Prostějovští se ale nevzdali. Necelou minutu před sirénou se opět dostali na dostřel.

A byl to opět Jan Kloz, kdo udeřil. Zkušený Jestřáb si počíhal u pravé tyče a po přihrávce zleva doklepl puk do sítě. Ze strany domácích to ale ještě nebylo vše. V čase 19:25 se po buly v obranném pásmu Slavie dostal ke kotouči Adam Havlík a z bezprostřední blízkosti nadvakrát překonal Málka.

Svěřenci trenéra Vebera mohli strhnout vedení na svou stranu zkraje 28. minuty, Kafku však ve vyložené šanci vychytal Altrichter. Na druhé straně se zase o chvíli později vyznamenal proti Jiránkovi Michajlov, jenž na začátku prostřední periody vystřídal ve svatyni Pražanů Málka. Slávistický brankář si poté poradil i s bekhendovým blafákem agilního Mrázka.

Závěrečná třetina byla plná šancí na obou stranách, v obou brankách ale dominovali gólmani. Altrichter si připsal skvělý zákrok po samostatné akci Machače, Michajlov si zase poradil Jelínkovým i Klozovým zakončením.

Protože rozhodující branka do konce základní hrací doby nepadla, přišlo na řadu prodloužení. V něm nejprve Vlček nastřelil tyčku, pak ale zápas rozsekl Mikuláš Hovorka, jenž v čase 64:29 po bleskurychlé akci vystřelil výhru ranou z oblasti mezi kruhy. Slavia tak veze z Moravy triumf.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více