Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
8.1.2022

Slávisté porazili Havířov díky famózní první třetině

35. kolo, sobota 8.1.2022, Slavia - Havířov
Slavia
4:2
4:0, 0:2, 0:0
Havířov

Branky

Slavia

1. Veber (Kružík, Knotek), 1. Hovorka (Duda, Machač), 10. Machač (Brož), 12. Kružík (Knotek, Kafka)

Havířov

23. Křemen (Tjurin, Lytvynov), 24. Dostálek (Hudeček, J. Doktor)

Statistiky

Rozhodčí: Wagner, Bejček – Coubal, Kokrment
Vyloučení: 2:2
Využití: 0:0

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 24:26

Sestavy

Slavia

Málek – Krejčí, Veber, Duda, Hovorka, Vlček, Havel – Kafka, Knotek, Kružík – Šteiner, Machač, Brož – Doležal, Poletín, Kern – Petrov.

Havířov

Lukáš – Kadeřávek, Hlaváč, Korím, Jansons, Jansons, Lytvynov – Doktor, Hudeček, Dostálek – Žolobov, Maruna, Bednář – Křemen, Hotěk, Tjurin – Hrubec, Damašek, Krupa.

Sešívaní jednoznačně ovládli první třetinu, kterou vyhráli 4:0 a ospalý Havířov do žádných šancí ani nepustili. V druhé periodě se hosté trefili dvakrát a bylo zaděláno na dramatické rozuzlení. Sešívaní ale přečkali i oslabení 3 na 5 a v Edenu si tak nechají všechny body.

Když hrála Slavia s Havířovem v Edenu naposledy, byl to pořádně divoký zápas, ve kterém jsme viděli celkem 14 gólů. Slavia tehdy zvítězila 10:4. A divoký zápas mezi těmito dvěma soupeři to byl i tentokrát.

Na první gól jsme dlouho nečekali. Už po dvaceti vteřinách hry se bombou z modré čáry prosadil Václav Veber. Hned po první střele zápasu se sešívaní radovali.

Uběhlo dalších dvacet vteřin hry a slávisté se radovali podruhé. Z podobného místa, jako při první brance červenobílých, se prosadil Mikuláš Hovorka. I on si najel metr za modrou čáru a nachytal hostujícího golmana Lukáše podruhé. Mladý obránce Hovorka se tak gólově prosadil už ve čtvrtém utkání v řadě.

Snová první třetina ale nekončila jen dvěma rychlými góly. Po rychlém úniku Jaroslava Brože a Patrika Machače si sešívaní vypracovali už tříbrankové vedení. Tomáš Knotek pak přesnou přihrávkou do předbrankového prostoru našel Daniela Kružíka, který rychlou střelou bez přípravy zvýšil na 4:0.

Hosté ale po první přestávce zlepšili hru a odměnou jim byl vstřelený gól z hole Adama Křemena. Havířovský útočník poslal zblízka puk nechytatelně do horního prostoru branky domácích.

Půl minuty poté se navíc hostům podařilo přidat i druhý gól. Kombinaci do volné branky zakončil Vlastimil Dostálek. Sešívaní po dvou inkasovaných brankách nepůsobili na ledě tak dravě a spíše to byli hosté, kteří udávali tempo druhé třetiny.

Ve třetí herní části byla hostům nabídnuta dvacetivteřinová přesilovka pět na tři. Obě vyloučení ale nakonec zůstala nepotrestaná. Havířov v závěru zkusil hru se šesti hráči a volnou brankou. Několik vteřin před koncem ale Roman Málek zabránil dalšímu inkasování a dovedl tak slávisty k výhře.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Rozhodlo se už v první třetině, konečně jsme měli dobrý vstup do zápasu. Hned první dvě střely nám tam spadly a to nás uklidnilo. Zbytek třetiny jsme hráli velmi solidně. Bohužel od druhé třetiny jsme si chtěli hrát s kotoučem v obranném pásmu a to se nám nevyplatilo. Zbytečně jsme si to zdramatizovali, o konci mělo být rozhodnuto daleko dřív.

Tomáš Potěšil (AZ Heimstaden Havířov): Do utkání jsme vstoupili totálně nekoncentrovaní. Náš herní projev po první třetině byl katastrofální až ostudný. V kabině jsme si k tomu něco řekli a pak nám pomohli dva vstřelené góly ve druhé třetině. Nakonec jsme to utkání dohráli se ctí, myslím že i v poslední třetině jsme byli lepším týmem. Ztrátu z první třetiny se nám ale nepodařilo stáhnout.

Autor Michael Schuster
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více