14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
8.1.2022

Slávisté porazili Havířov díky famózní první třetině

35. kolo, sobota 8.1.2022, Slavia - Havířov
Slavia
4:2
4:0, 0:2, 0:0
Havířov

Branky

Slavia

1. Veber (Kružík, Knotek), 1. Hovorka (Duda, Machač), 10. Machač (Brož), 12. Kružík (Knotek, Kafka)

Havířov

23. Křemen (Tjurin, Lytvynov), 24. Dostálek (Hudeček, J. Doktor)

Statistiky

Rozhodčí: Wagner, Bejček – Coubal, Kokrment
Vyloučení: 2:2
Využití: 0:0

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 24:26

Sestavy

Slavia

Málek – Krejčí, Veber, Duda, Hovorka, Vlček, Havel – Kafka, Knotek, Kružík – Šteiner, Machač, Brož – Doležal, Poletín, Kern – Petrov.

Havířov

Lukáš – Kadeřávek, Hlaváč, Korím, Jansons, Jansons, Lytvynov – Doktor, Hudeček, Dostálek – Žolobov, Maruna, Bednář – Křemen, Hotěk, Tjurin – Hrubec, Damašek, Krupa.

Sešívaní jednoznačně ovládli první třetinu, kterou vyhráli 4:0 a ospalý Havířov do žádných šancí ani nepustili. V druhé periodě se hosté trefili dvakrát a bylo zaděláno na dramatické rozuzlení. Sešívaní ale přečkali i oslabení 3 na 5 a v Edenu si tak nechají všechny body.

Když hrála Slavia s Havířovem v Edenu naposledy, byl to pořádně divoký zápas, ve kterém jsme viděli celkem 14 gólů. Slavia tehdy zvítězila 10:4. A divoký zápas mezi těmito dvěma soupeři to byl i tentokrát.

Na první gól jsme dlouho nečekali. Už po dvaceti vteřinách hry se bombou z modré čáry prosadil Václav Veber. Hned po první střele zápasu se sešívaní radovali.

Uběhlo dalších dvacet vteřin hry a slávisté se radovali podruhé. Z podobného místa, jako při první brance červenobílých, se prosadil Mikuláš Hovorka. I on si najel metr za modrou čáru a nachytal hostujícího golmana Lukáše podruhé. Mladý obránce Hovorka se tak gólově prosadil už ve čtvrtém utkání v řadě.

Snová první třetina ale nekončila jen dvěma rychlými góly. Po rychlém úniku Jaroslava Brože a Patrika Machače si sešívaní vypracovali už tříbrankové vedení. Tomáš Knotek pak přesnou přihrávkou do předbrankového prostoru našel Daniela Kružíka, který rychlou střelou bez přípravy zvýšil na 4:0.

Hosté ale po první přestávce zlepšili hru a odměnou jim byl vstřelený gól z hole Adama Křemena. Havířovský útočník poslal zblízka puk nechytatelně do horního prostoru branky domácích.

Půl minuty poté se navíc hostům podařilo přidat i druhý gól. Kombinaci do volné branky zakončil Vlastimil Dostálek. Sešívaní po dvou inkasovaných brankách nepůsobili na ledě tak dravě a spíše to byli hosté, kteří udávali tempo druhé třetiny.

Ve třetí herní části byla hostům nabídnuta dvacetivteřinová přesilovka pět na tři. Obě vyloučení ale nakonec zůstala nepotrestaná. Havířov v závěru zkusil hru se šesti hráči a volnou brankou. Několik vteřin před koncem ale Roman Málek zabránil dalšímu inkasování a dovedl tak slávisty k výhře.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Rozhodlo se už v první třetině, konečně jsme měli dobrý vstup do zápasu. Hned první dvě střely nám tam spadly a to nás uklidnilo. Zbytek třetiny jsme hráli velmi solidně. Bohužel od druhé třetiny jsme si chtěli hrát s kotoučem v obranném pásmu a to se nám nevyplatilo. Zbytečně jsme si to zdramatizovali, o konci mělo být rozhodnuto daleko dřív.

Tomáš Potěšil (AZ Heimstaden Havířov): Do utkání jsme vstoupili totálně nekoncentrovaní. Náš herní projev po první třetině byl katastrofální až ostudný. V kabině jsme si k tomu něco řekli a pak nám pomohli dva vstřelené góly ve druhé třetině. Nakonec jsme to utkání dohráli se ctí, myslím že i v poslední třetině jsme byli lepším týmem. Ztrátu z první třetiny se nám ale nepodařilo stáhnout.

Autor Michael Schuster
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více