Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.1.2022

Návrat po pauze se Slavii nepovedl. Doma těsně nestačila na Jihlavu

41. kolo, středa 26.1.2022, Slavia - Jihlava
Slavia
2:3
1:0, 1:2, 0:1
Jihlava

Branky

Slavia

7. Vlček (Hovorka, Brož), 31. Pšenička (Barák)

Jihlava

28. Cachnín (Rutar), 33. Čachotský z trestného střílení, 58. Zadražil

Statistiky

Rozhodčí: Pilný, Zavřel – Hnát, Štěpánek
Vyloučení: 4:6
Využití: 1:0

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 28:47
Diváci: 570

Sestavy

Slavia

Michajlov – Krejčí, Veber, Duda, Hovorka, Zelingr, Havel, Barák – Vlček, Knotek, Žejdl – Kafka, Poletín, Kružík – Doležal, Machač, J. Brož – Pšenička, Kern, Soukup.

Jihlava

Wolf – Mareš, Rutar, Bilčík, Valenta, Kowalczyk, Kachyňa, Eliáš – Čachotský, Skořepa, Havránek – Helt, Lichanec, Illéš – Cachnín, Juda, V. Brož – Harkabus, Zadražil, Seman.

Slávisté po delší pauze znovu naskočili do zápasového rytmu. Utkání s jihlavskou Duklou jim ale nevyšlo a prohráli 2:3. Hosté o svém vítězství rozhodli v poslední třetině.

V první šanci utkání se ocitla hostující Dukla, když Seman dostal přihrávku před odkrytou branku, ale trefil pouze tyč Michajlovovy branky. V čase 6:03 se poprvé prosadili domácí, když využili přesilovku. Brož našel křižnou přihrávkou přes osu osamoceného Filipa Vlčka, jenž si puk zpracoval a poslal ho přesně pod horní tyč Wolfovy brány. V 10. minutě měla Dukla další příležitost poté, co se po ráně Skořepy kotouč dostal k Havránkovi, ale Michajlov se natáhl a srazil jeho pokus mimo tři tyče.

Následně se ocitl před bránou úplně volný Zadražil, jenž ale nedokázal ani nadvakrát překonat Michajlova. Dvaadvacet vteřin před koncem první třetiny ještě Havránek našel Helta, který nastavil svou hokejku a usměrnil puk na bránu, ovšem Michajlov stihl na poslední chvíli zareagovat.

První zásah druhé třetiny si připsal opět brankář sešívaných, který sebral do lapačky kotouč, jenž si domácí obrana srazila na vlastní bránu po přihrávce hostujícího Lichance. Jenže v čase 27:45 bylo srovnáno. Rutar se protáhl až před Michajlova, kde ještě nahrál Richardu Cachnínovi, který poslal kotouč nad beton Michajlova. Krátce poté měl šanci domácí Brož, ke kterému se dostal puk a měl před sebou odkrytou bránu, ale Wolf se stihl přesunout a puk zastavil.

V čase 30:32 se domácí znovu dostali do vedení. Tomáš Pšenička si v oslabení ve středním pásmu vzal kotouč, protáhl se přes hostujícího beka a po krátké bekhendové kličce zakončil mezi Wolfovy betony. Jihlava ale i podruhé dokázala srovnat.

Stalo se tak v čase 32:43, kdy Zelingr vysekl hokejku zakončujícímu Tomáši Čachotskému a rozhodčí nařídili trestné střílení. Čachotský se před Michajlovem téměř zastavil a poté provedl povedenou kličku do bekhendu.

Jihlava otočila ve třetí třetině

Ve 48. minutě spadl po střele od modré čáry puk do brankoviště, ale hostující Vítězslav Brož ho nedokázal usměrnit do brány. Minutu poté objel bránu Skořepa a zkoušel zakončit, ale Michajlov se skvěle přesunul a prakticky z brankové čáry vykopl puk.

V 55. minutě zůstal ležet kotouč v brankovišti, ale domácí gólman si toho rychle všiml a přikryl puk pod lapačku. V 58. minutě se však trefil Matěj Zadražil, ke kterému se odrazil puk po střele Helta a prostřelil Michajlova k levé tyči. Domácí to ještě v závěru zkoušeli bez brankáře, ale vyrovnat už se jim nepovedlo.

Ohlasy trenérů
Jiří Veber (HC Slavia Praha):

V první třetině jsme měli hrozný přístup a už po ní mohlo být po zápase, když jsme záhadným způsobem vedli. Druhá a třetí třetina možná nějak mohly vypadat, ale ve třetí třetině, když jsme měli tři přesilovky, jsme nebyli schopní ani vystřelit. Když se podíváte na statistiku, kolik měli střel oni a kolik my, a když nevyužijeme přesilové hry, které nám byly umožněny, tak to bylo špatné a musíme se nad sebou hodně zamyslet. Daniel Krejčí dostal ke konci druhé třetiny mezi chrániče a nemohl udržet hokejku, takže proto nedohrál.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava):

Myslím, že to byl takový klasický urputný zápas po delší pauze. Myslím si, že jsme nakonec vyhráli zaslouženě, protože kluci dřeli. Bohužel v první třetině jsme nedokázali proměnit šance, které jsme měli, a soupeř nás za to potrestal. Myslím si, že oba dva gólmani dnes předvedli nadstandardní výkon, protože pro hráče bylo těžké se prosadit. Nakonec jsme měli trochu více štěstí na závěr a za to jsem strašně moc rád.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více