Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
31.1.2022

Sešívaní duel s Porubou nedotáhli do konce, berou pouze bod

43. kolo, pondělí 31.1.2022, Slavia - Poruba
Slavia
4:5p
2:2, 1:0, 1:2 - 0:1
Poruba

Branky

Slavia

8. Žejdl (Poletín, Lintuniemi), 11. Knotek (Žejdl, Kafka), 30. Žejdl (Knotek, Kafka), 55. Hovorka (Lintuniemi, Šteiner)

Poruba

12. Korkiakoski (Brodek, Husa), 17. Houdek (Urbanec, Jenyš), 57. Jenyš (Vachovec, Voráček), 59. Gřeš (Hrníčko, Jenyš), 62. Hrníčko (Toman, Stloukal)

Statistiky

Rozhodčí: Kostourek, Zubzanda – Dědek, Štofa
Vyloučení: 4:5
Využití: 1:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 44:35
Diváci: 382

Sestavy

Slavia

Holík (17. Michajlov) – Krejčí, Veber, Lintuniemi, Hejda, Barák, Hovorka, Havel – Kafka, Poletín, Žejdl – Machač, Knotek, Kružík – Šteiner, Havrda, Brož – Vlček, Kern, Petrov

Poruba

Brízgala – Husa, Szathmáry, Žovinec, Voráček, Urbanec, Houdek – Stloukal, Toman, Hrníčko – Guman, Hajný, Bitten – Gřeš, Vachovec, Jenyš – Pořízek, Korkiakoski, Brodek

Utkání s Porubou měli sešívaní velmi dobře rozehrané, když dvakrát vedli o dvě branky. Hosté však dokázali pokaždé vyrovnat a dotáhnout duel až do prodloužení, ve kterém byli nakonec i úspěšnější. Slavia tedy ze zápasu vytěžila jen jeden bod.

Skóre duelu otevřeli domácí. V 8. minutě se do obrovského tlaku dostala Poletínova lajna. Už to vypadalo, že tlak zůstane nevyužit, když si Lukáš Žejdl našel puk mezi kruhy a zkušeně zakončil na vzdálenější tyč.

Po polovině úvodního dějství se slávistům zadařilo i v přesilové hře. Žejdl si za brankou počkal na najíždějícího Tomáše Knotka a ten se z pravého kruhu nemýlil.

Poruba ovšem záhy přišla s odpovědí. Veber promáchl na levé straně a hosté rychlou útočnou akci proměnili. Pohotovou střelou z mezikruží se prosadil Markus Korkiakoski.

Také ostravští hokejisté dokázali využít početní výhodu. Michal Houdek napřáhl na modré čáře a jeho pumelice z první skončila v šibenici Holíkovy svatyně. Po vyrovnání objevili rozhodčí na středovém kruhu díru v ledu a poslali oba týmy předčasně do šaten.

Po dřívější přestávce nahradil čtyři minuty před koncem prvního dějství ve slávistickém brankovišti Martina Holíka Martin Michajlov.

Druhou třetinu zahájili Porubští velice agresivně a Michajlov měl hodně práce, aby neinkasoval. Slavia nicméně tlak hostů přežila a krátce před polovinou základní hrací doby se opět dostala do vedení. Knotek našel mezi kruhy parádní přihrávkou hůl Lukáše Žejdla, který zakončil mezi Brízgalovy betony.

Další slávistickou trefu mohl přidat Vlček, jenže ten v samostatném nájezdu selhal a po čtyřiceti minutách tedy platil stav 3:2.

Třetí dvacetiminutovka odstartovala bez větších šancí a ani jeden z brankářů se příliš nezapotil. To se změnilo až pět minut před koncem. Mikuláš Hovorka napřáhl na středu útočného pásma a jeho projektil zamířil přesně pod horní tyčku.

Hosté však o chvíli později snížili, když Pavel Jenyš z nenápadné akce prostřelil Michajlova. Poruba dostala ještě v závěru k dispozici přesilovou hru, v níž zkusila hru bez brankáře, a povedlo se jí vyrovnat. Tomáš Gřeš si našel kotouč na brankovišti a zasunul jej mezi beton a tyč.

Za nerozhodného stavu tedy následovalo prodloužení a v tom byli úspěšnější hosté. Dominik Hrníčko zůstal před Michajlovem úplně sám a po přihrávce zpoza branky neměl problém překonat domácího gólmana. Pražané tedy nakonec vytěžili z duelu s Porubou jen jeden bod.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): „V první třetině jsme se dostali do vedení 2:0 a pak jsme inkasovali dvě lehké branky. Soupeř byl silnější, důraznější a měli jsme štěstí, že jsme nedostali další góly. Pak jsme dali na 4:2 a místo toho, abychom hráli s přehledem, tak si to necháme vyrovnat a v prodloužení už se to valilo na naše hráče. Děláme hrozné chyby. Nevím, co bych k tomu víc dodal.“

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): „Jsme rádi, že jsme urvali dva body. Myslím, že jsme celý zápas nebyli horším soupeřem. Hráli jsme dobře, ale bohužel máme problémy v koncovce, kdy jsme nebyli schopni to protrhnout a dát branky. Za stavu 2:2 jsme měli tutovky, ale nedali jsme. Na konci jsme zápas potom urvali a jsme spokojení, že si odvážíme dva body.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více