Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
2.2.2022

Slavia získala v Přerově pouze bod. Prohrála v nájezdech

44. kolo, středa 2.2.2022, Přerov - Slavia
Přerov
2:1sn
0:1, 1:0, 0:0 - 0:0
Slavia

Branky

Přerov

30. Šoustal (Goiš, Hrdinka), rozh. náj. Svoboda

Slavia

14. Kružík (Machač, Michajlov)

Statistiky

Rozhodčí: Ondráček, Šudoma – Kleprlík, Měkýš
Vyloučení: 7:10
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 37:28
Diváci: 638

Sestavy

Přerov

Klimeš – Kubeš, Kudělka, Černý, Hrdinka, Ševčík, Krisl (C), Dluhoš – Svoboda, Kratochvil, Doležal (A) – Šoustal, Süss, Goiš – Sebera, Pechanec, Novák – Kratochvil, Dvořák, Indrák

Slavia

Michajlov – Krejčí, Hejda, Barák, Hovorka, Duda, Havel, Zelingr – Kafka, Knotek (A), Šteiner – Žejdl, Poletín (C), Brož – Vlček, Machač, Kružík – Havrda, Kern, Petrov

Slávističtí hokejisté odehráli s Přerovem vyrovnanou partii, v nájezdech ale nakonec prohráli. V utkání se přitom díky gólu Daniela Kružíka dostali do vedení, Zubři však vyrovnali a v dovednostní disciplíně byli úspěšnější.

Hned po dvaceti vteřinách od úvodního buly chyboval David Šteiner a vytvořil dobrou střeleckou pozici pro Jana Svobodu. Slávistický útočník se však do jeho střely položil a zablokoval ji. Svoboda měl další velkou příležitost ve třetí minutě utkání. Tomáš Doležal ho našel přihrávkou z rohu, ale Michajlov se roztáhl na brankové čáře a zasáhl.

Do první větší příležitosti slávistů se dostal Brož, který se proháčkoval až před branku a dostal svůj tým do tlaku. Ten ale k první brance zápasu nevedl.

V polovině prvního dějství měl Přerov dvě obrovské příležitosti. Nejprve se při závaru v brankovišti mohl prosadit Matouš Kratochvíl, přes několik hokejek ale puk do branky neprotlačil. Následně od modré čáry pálil Ševčík, čehož chtěl využít tečující Indrák. Martin Michajlov nepustil do branky ani tohle zakončení.

Zubři byli v první třetině lepší, ale jedinou branku vstřelila ve 14. minutě Slavia. Daniel Kružík vystřelil přes obránce na brankáře Klimeše, který toho moc neviděl a kotouč skončil v síti. Tři minuty před koncem první části vsítili sešívaní druhou branku, jenže ta nebyla kvůli hře vysokou holí uznána.

Přerov srovnal v přesilovce

Neuteklo ani půl minuty od začátku druhé třetiny a vyrovnat mohl Tomáš Šoustal, který se objevil před ležícím Michajlovem. Kotouč se do branky nakonec nedostal a stav se nezměnil. Matouš Kratochvíl se společně s Doležalem dostal do přečíslení. Druhý jmenovaný se postaral o zakončení, mezírku mezi betony hostujícího brankáře však nenašel.

Vyrovnání přišlo až v polovině střetnutí. Domácí Zubři dokázali využít přesilovou hru čtyři na tři. Puk se dostal na levou stranu k Tomáši Šoustalovi, jenž měl proti ležícímu Michajlovovi poměrně jednoduchou práci a zavěsil puk pod horní tyč.

Po vyrovnávací brance se hra uklidnila a velká šance přišla až v samém závěru druhé třetiny. Goiš se dostal do nebezpečného zakončení, když na něj spoluhráči prostrčili kotouč přímo před Michajlova. Při bekhendové kličce mu přeskočil kotouč hůl a nedošlo tak k téměř jistému gólu.

Na začátku třetí třetiny si oba týmy vytvořily velkou příležitost. Nejprve se dostali ke slovu slávisté. Jaroslav Brož se po vhazování dostal před Klimeše, ale ani nadvakrát ho nepřekonal. O několik vteřin později unikal po přihrávce Jana Svobody František Hrdinka. V samostatném úniku ovšem Michajlova nepřekonal.

Dramatické nájezdy rozhodl Svoboda

Oba týmy ve třetí třetině dobře bránily a nechtěly se dopustit nějaké větší chyby. Také proto nebylo moc velkých šancí. Největší měl deset sekund před koncem Přerov. Süss se dostal do skvělé střelecké pozice, jenže branku minul.

Zápas dospěl do prodloužení, kde se do větších příležitostí dostali Kudělka a Knotek. Nejblíže k rozhodnutí měl Kubeš, který překonal Martina Michajlova, ale jeden ze slávistických obránců pohotově zasáhl a odpálil puk z brankové čáry.

Jelikož se ani v prodloužení o vítězi nerozhodlo, tak následovaly samostatné nájezdy. Ze slávistů se prosadil jen Filip Vlček. Za soupeře vstřelil dvě branky Jan Svoboda a rozhodl o tom, že Přerov získal bod navíc.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): Vstup do utkání jsme měli velmi špatný, prvních deset minut jsme ještě byli v autobuse. Pak už jsme se nějak rozjezdili a bylo to lepší. Druhou třetinu jsme začali dobře a dostávali jsme soupeře i pod tlak, zastavily nás pak ale naše fauly. Třetí třetina byla z obou stran opatrnější, bez více šancí a bylo to takové urputné. V prodloužení jsme se s tím snažili něco udělat, ale více gólových šancí tam měl soupeř. Nájezdy nás kvůli druhému bodu hodně mrzí.

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Dva body bereme. Stál proti nám těžký soupeř, Slavia má zkušené hráče. Už jsme si mysleli, že jsme prolomili to střelecké trápení, ale dneska to nebylo o moc lepší. Nicméně je dobré, že jsme to převážili konečně aspoň na ty nájezdy. Dvoubodový zisk proti takovému protivníkovi je velmi dobrý. Chtěli bychom poděkovat fanouškům. Byli pořádně slyšet, hala hučela. Kluci tu podporu vnímají, je to pro ně výrazné povzbuzení.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více