Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
5.2.2022

Návrat na vítěznou vlnu. Slavia porazila po nájezdech Vrchlabí

45. kolo, sobota 5.2.2022, Slavia - Vrchlabí
Slavia
3:2sn
1:1, 1:1, 0:0 - 0:0
Vrchlabí

Branky

Slavia

5. Vlček (Machač, Kružík), 38. Kafka (Krejčí, Knotek), rozh. náj. Poletín

Vrchlabí

20. Koffer (Mrňa, Kaut), 34. Kusý (Nedbal, Voženílek)

Statistiky

Rozhodčí: Wagner, Zavřel - Horažďovský, Maštalíř
Vyloučení: 4:5
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 34:25
Diváci: 718

Sestavy

Slavia

Michajlov - Krejčí, Hejda, Barák, Hovorka, Zelingr, Havel - Kafka, Knotek, Žejdl, Doležal, Poletín, Ondráček, Vlček, P. Machač, Kružík, Šteiner, Kern, Brož - Petrov

Vrchlabí

Soukup - Linhart, Lytvynov, Kajínek, Kynčl, Voženílek, Nedbal, Oliva - Heřman, M. Machač, Kusý, Koffer, Kaut, Mrňa, Matýs, P. Urban, T. Urban, Pochobradský, Zeman, Chalupa

Slávisté se po pěti utkáních bez výhry konečně dočkali. V Edenu po samostatných nájezdech porazili Vrchlabí. Vítězný gól vstřelil kapitán Michal Poletín.

Slávisté vstoupili do zápasu aktivněji a hned v páté minutě otevřeli skóre. Rychlou akci po levém křídle v podání Patrika Machače zakončil Filip Vlček, který se ještě rozhodl kotouč popotáhnout, čímž vyšachoval brankáře Soukupa, a zasunul puk do odkryté branky.

Přidat druhý gól mohla Slavia ve 13. minutě, když kotouč vyplaval zpoza brány přímo před gólmana Soukupa. Machač ve spolupráci s Doležalem ovšem nedokázali podruhé rozvlnit síť za jeho zády.

V 19. minutě si šanci vytvořil hostující Koffer, poté co dostal nahrávku přesně na hůl. Mladý útočník ale nedokázal dostat puk za přesouvajícího se Michajlova. Dvě vteřiny před koncem se však Filip Koffer gólu nakonec dočkal, když se prosadil po rychlé akci. Oba týmy tak do šatny odcházely za vyrovnaného stavu.

Druhá třetina se nesla ve vyrovnaném tempu. Střelecky aktivnější však byli stále domácí, za které nejprve ve 28. minutě zahrozil střelou ze střední vzdáleností Šteiner, pět minut nato se do šance dostal Hejda, jehož střela z návratu po trestné lavice ale také skončila jen v náručí brankáře Soukupa.

Vrchlabí však tlak sešívaných přečkalo a samo se ve 34. minutě chopilo vedení. Nedbal poslal zpoza brány puk na Denise Kusého – ten zvolil střelu z první, kterou dokázal poslat přesně nad rameno Michajlova. Vyrovnat mohl rychle poté domácí Doležal, ovšem brankář Soukup si i nadvakrát poradil.

Hosté mohli odskočit ve 37. minutě, jejich velkou šanci i následnou dorážkou ale výborným zákrokem zlikvidoval Michajlov. Povzbudil tak své spoluhráče, kteří o minutu později srovnali. V přesilovce se prosadil Petr Kafka, když dorazil volný puk po odražené střele Krejčího.

Třetí třetina už byla z obou stran hodně opatrná, nikdo nechtěl udělat chybu. Přesto měli domácí k dispozici několik dobrých příležitostí. V 51. minutě pálil nebezpečně aktivní Hovorka, se svým pokusem však neuspěl. O odpověď se Východočeši snažili v 54. minutě, Michajlov ale na poslední chvíli dokázal dostat puk mimo tři tyče.

V základní hrací době se ale nakonec nerozhodlo a Slavia tak potřetí nastavovala. V prodloužení měli největší šanci Kern se Šteinerem, kteří se natlačili před Soukupa, puk však zůstal na brankové čáře. Vzápětí mohl ukončit utkání hostující Kaut, který ale bránu přestřelil.

O vítězi tohoto zápasu tak rozhodly samostatné nájezdy. A na rozdíl od středečního duelu v Přerově se tentokrát mohli radovat sešívaní – nájezd proměnili Michal Poletín i Knotek a zajistili svému týmu důležitý bod navíc. Navázat na něj slávisté budou chtít už v neděli, kdy se podruhé v týdnu střetnou se Zubry.

Ohlasy trenérů
Pavel Kolařík (HC Slavia Praha):

Myslím si, že jsme viděli dobrý hokej, povedl se nám vstup do zápasu, dali jsme první gól a vedli jsme 1:0. Určitě můžeme litovat vyrovnání na 1:1 dvě vteřiny před koncem první třetiny, to by se nám stávat nemělo. Potom jsme dostali gól a pomohli jsme si přesilovkou. Prodloužení a nájezdy jsou velká loterie, ale samozřejmě v téhle fázi sezóny, v naší situaci jsme rádi za druhý bod.

Tomáš Jirků (HC Stadion Vrchlabí):

Já mám takové smíšené pocity. Na jednu stranu jsme získali bod, což je samozřejmě v téhle fázi sezóny pro nás hrozně důležité, každý bod je cenný pro soupeře. Na druhou stranu si myslím, že kdybychom hráli celých 60 minut, tak jako celou druhou třetinu, tak jsme si mohli odvézt tři body. Bohužel samostatnou kapitolou jsou přesilové hry. Místo, abychom si pomohli a dali v ní branku, tak nás vyvádí z tempa a od té doby máme vždycky problém se zase vrátit zpátky do toho, jak jsme hráli předtím. Je to škoda, soupeř si pomohl přesilovkou, dali jeden gól. Stejná písnička to od nás byla i v Litoměřicích, kde soupeř dal gól a my si tou přesilovkou nepomůžeme, ale jinak tým musím pochválit, hráli jsme obětavě a v oslabení ve třetí třetině jsme obětavě zblokovali spoustu střel a Jakub Soukup je naše stabilní opora. V pondělí nás čeká další utkání s Jihlavou a opět budeme chtít získat nějaký bodík do tabulky.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více