Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.2.2022

Cenné vítězství. Slavia veze tři body z ledu lídra tabulky

46. kolo, středa 16.2.2022, Litoměřice - Slavia
Litoměřice
0:2
0:1, 0:0, 0:1
Slavia

Branky

Litoměřice

Slavia

11. Všetečka (Hovorka, Barák), 54. Žejdl (Poletín, Krejčí)

Statistiky

Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek - Horažďovský, Hnát
Vyloučení: 4:6
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 22:30
Diváci: 1000

Sestavy

Litoměřice

Král – Marcel, Böhm, Výtisk, Holý, Jebavý, Klikorka, Černohorský – Válek, Přikryl, O. Procházka – Jícha, Kracík, M. Procházka – Hauser, Berka, Sihvonen – Křehlík, Rouha, Soukup.

Slavia

Michajlov – Krejčí, Hejda, Barák, Hovorka, Zelingr, Havel – Kafka, Knotek, Kern – Doležal, Poletín, Ondráček – Machač, Žejdl, Kružík – Všetečka, Vlček, Šteiner – Brož.

Slávisté ve středu vyhráli na ledě prvních Litoměřic 2:0 a získali velmi cenné tři body. Vítěznou branku dal v 11. minutě Robin Všetečka, Martin Michajlov udržel čisté konto.

Hned ve 2. minutě projel Hovorka až na vrchol kruhu a vystřelil na Krále, který ale puk schoval mezi betony. V 5. minutě střílel z mezikruží Kružík, ale Král zasáhl lapačkou. O čtyři minuty později měl na holi velkou příležitost Knotek, z hranice brankoviště však branku přestřelil.

Aktivita sešívaných se stupňovala a vyústila v čase 10:53 ve vedoucí gól. Hovorka si vybruslil do prostoru mezi kruhy, naznačil střelu a ještě přihrál na levý kruh Robinu Všetečkovi, jenž si srovnal puk a poslal ho do odkryté brány.

Ve 13. minutě pak brankář Michajlov pravým betonem vyrazil pokus Martina Procházky. V další šanci se po přihrávce Vlčka na druhé straně ocitl znovu Kružík, ale jeho střelu z levého kruhu zlikvidoval brankář Král. Dvě vteřiny před koncem první třetiny se před Michajlovem objevil Válek, který ale ve vyložené šanci branku přestřelil.

Ve 28. minutě se skvělým zákrokem předvedl Michajlov, když lapačkou zasáhl proti ráně obránce Klikorky z levého kruhu. Následně před ním tečoval střelu Jícha, ale kotouč jen proletěl těsně vedle brány. První šanci druhé dvacetiminutovky měli Pražané ve 33. minutě, ovšem Kern svůj pokus z pravého kruhu pouze otřel o beton gólmana Krále.

Ve 36. minutě při přesilovce si Litoměřice vypracovaly velkou příležitost k vyrovnání. Válek objel bránu a nabídl puk Hauserovi, který ovšem z bezprostřední blízkosti poslal kotouč jen do výstroje Michajlova.

Ve 44. minutě si dvě šance v rychlém sledu vytvořili naopak domácí. Nejprve po závaru před bránou Michajlova netrefil odkrytou branku Sihvonen a pak Jícha obkroužil bránu a našel Holého, který ale místo mezi Michajlovem a levou tyčí nenalezl. Pak měl práci také domácí brankář Král, který nadvakrát zasáhl proti teči Machače.

V čase 52:22 v přesilovce sice dali slávisté gól, který ale nebyl uznán kvůli úmyslnému kopnutí do puku. O necelou minutu později už ale svěřenci trenéra Jiřího Vebera početní výhodu využili. Krejčí vypálil od modré čáry a k odraženému kotouči se dostal na hranici brankoviště Poletín. Ten našel u pravé tyče Lukáše Žejdla, který doklepl puk do odkryté brány.

Litoměřice to následně zkusily v šesti bez brankáře a málem se jim podařilo snížit – obránce Holý však v 58. minutě trefil jen tyč Michajlovovy branky. Stadionu se už ale vyrovnat nepovedlo, a tak Slavia získala velmi důležité tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Šejba (HC Slavia Praha): Odehráli jsme opravdu dobrý zápas, bylo to vidět i v prvních 10 minutách, kdy jsme kontrolovali zápas. Dokázali jsme vstřelit branku, škoda té druhé, že nebyla uznána. Následně se Litoměřičtí dostali do tlaku, ale my potřebujeme body a udělali jsme pro to maximum. Od toho se odvíjela celá taktika, aby se k nám soupeř nedostával. Bylo vidět, že rozhodují přesilovky, ale ten tým se rve a je potřeba ho celý pochválit.

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Tento zápas se pochopitelně hodnotí těžko, 179 minut jsme nedali gól, i když jsme celou sezonu neměli problém s produktivitou, tak teď jsme trochu v útlumu. V tomto zápase si myslím, že jsme oproti předchozím hráli lépe do obrany, ale nedaří se nám jednoduchá dorážka a nedáváme ty laciné góly. Na druhou stranu je potřeba říct, že Slavia hrála perfektně do obrany a zblokovala nám spoustu šancí. Bylo na nich vidět, že potřebují body. Klukům nemohu vytknout nasazení a bojovnost, ale bohužel to nevyšlo.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více