Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
15.10.2021

Junioři po velké bitvě padli s lídrem extraligy

10. kolo, pátek 15.10.2021, Slavia - Plzeň
Slavia
0:4
0:1, 0:2, 0:1
Plzeň

Branky

Slavia

Plzeň

12. Kopic (Slanina, Soukup), 36. Dvořák (Soukup, Ženíšek), 37. Kopic, 51. Ženíšek (Hamšík, Marcel)

Statistiky

Rozhodčí: Bejček – Horažďovský, Svoboda
Vyloučení: 7:3
Využití: 0:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 22:45
Diváci: 66

Sestavy

Slavia

Volevecký – Hrdlička, Stejskal, Němeček, Špinka, Kluch, Klatt, Brotánek – Štrombach, Strnad, Matuška, Míšek, Borodenko, Hofmann, Labuzík, Tichý, M. Kvasnička, Jokl

Plzeň

Vondraš – Houdek, Hamšík, Pánek, Kremláček, Vajner, Malák – V. Kvasnička, Kopic, Adamec, Korčák, Dvořák, Slanina, Marcel, M. Soukup, D. Soukup, Ženíšek, Dáňa

Junioři ani přes bojovný výkon neprodloužili vítěznou sérii a prohráli s nejlepším týmem juniorské extraligy Plzní 0:4. Sešívaní byli dlouho zaměření spíše na defenzivu, ke konci zápasu však i oni měli své šance ke skórování.

Úvodní herní část mnoho šancí ani gólů nepřinesla. Jedinou branku prvního dějství vstřelili hosté zásluhou Marka Kopice. Slávisté prohrávali jen o gól i díky několika skvělým zákrokům brankáře Voleveckého, který si dokázal poradit například s nepříjemnou tečí Houdkovy rány od modré v 18. minutě.

Do dalších dvaceti minut vstoupili domácí slávisté aktivně a dál se soustředili spíše na defenzivu něž na útočnou aktivitu. Hostům se dlouho nedařilo dostávat do finální fáze a sešívaní tak přitlačili a začali vystrkovat růžky i v útočném pásmu.

Bohužel to byli znovu hosté, kteří vstřelili druhou branku zápasu. Početní výhodu zužitkoval hostující Adam Dvořák, který vypálil z první a puk prolétl kolem přesouvajícího se brankáře. Další gól padl o minutu a deset vteřin později když střelou z pádu překvapil Marek Kopic všechny bránící hráče domácího celku a zvýšil na 3:0 pro Plzeň.

V poslední periodě byli slávisté, co se týče útoku, nejaktivnější. V 44. minutě si Míšek dokázal prohodit plzeňského obránce u mantinelu a namířil si to přímo na hostujícího brankáře. Brankář Míškův pokus dokázal vytěsnit a těžkou chvíli přečkal. Sešívaní nedokázali překonat nejlepší obranu juniorské extraligy a nakonec to tak byli znovu hosté, kdo se prosadil. V čase 50:28 poslal puk za záda Voleveckého Adam Ženíšek, který s pomocí brankové konstrukce stanovil konečné skóre 4:0 pro Plzeň.

Ohlasy trenérů

Pavel Rohlík (HC Slavia Praha): I když je po dnešním zápase výsledek 0:4, tak já jsem spokojený. S kolegou jsme hráče pochválili, protože jsme se utkali s top týmem, se kterým jsme se utkali už v přípravě a dostali jsme od něj hodně gólů. Do půlky zápasu to bylo kontaktní, i když bylo jen otázkou času, kdy soupeř vstřelí gól, protože si věří. Myslím, že jsme hráli dobře, i když nějaké chyby přišly. Mrzi mě, že jsme se neprosadili víc v koncovce, ale to bylo dané i kvalitou soupeře. Kluci to dnes odmakali a my se soustředíme na další zápas.

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): Pro nás to dnes bylo těžké z jednoho ohledu a to kvůli tomu, že soupeř se vyloženě soustředil na obranu, nám se přes to těžko hrálo a bylo to trochu jiné utkání, než jsme poslední kola hráli. Jinak ale zaslouženě získáváme body.

Autor Michael Schuster
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více