Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
4.12.2021

Zase blízko, zase bez bodu. Junioři potrápili Liberec, nakonec ale prohráli

23. kolo, sobota 4.12.2021, Slavia - Liberec
Slavia
2:4
2:1, 0:2, 0:1
Liberec

Branky

Slavia

11. Skoupý (Matuška, Strnad), 17. Šíma (Matuška)

Liberec

1. Culek (Zajíček), 30. Zajíček (Měchura, Nezbeda), 34. Měchura (Nezbeda), 60. Měchura

Statistiky

Rozhodčí: Sýkora, Červenka – Komárek, Beneš
Vyloučení: 7:5
Využití: 0:0

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 38:31
Diváci: 34

Sestavy

Slavia

Pittr – Hrdlička, Stejskal, Němeček, Špinka, Kluch, Brotánek – Štrombach, Strnad, Ustinov, Matuška, Míšek, Slavíček, Hofmann, Skoupý, Kvasnička, Šíma, Jokl

Liberec

Krátký – Kollert, Starý, Hladík, Patzelt, Meisel, Culek – Nezbeda, Vyhlídko, Fiala, Kříž, Pérez, Měchura, Jenčovský, Leden, Zajíček, Gajda, Huňor

Junioři se oklepali z prvního obdrženého gólu, který dostali už v první minutě zápasu. Dvěma rychlými trefami sešívaní otočili skóre a vyhráli první třetinu. Pak už se ale i přes velké šance a soustavný tlak Slavie nepodařilo vstřelit další gól a červenobílí naopak třikrát inkasovali.

Zápas začal zostra. Už po 26 vteřinách hry lovili slávisté puk ze svojí branky. Ondřej Culek první střelou zápasu překvapil z mezikruží domácí defenzívu.

Slávisté ale dokázali zareagovat. V 11. minutě posunul Lukáš Strnad puk na Jana Matušku, který hrací předmět ještě přihrál Mikuláši Skoupému. Střelec první branky měl práci snadnou a puk bez problémů poslal za záda brankáře Krátkého.

Do vedení se červenobílí dostali ve vlastním oslabení. Na tým s nejúspěšnějšími přesilovkami extraligy vyzráli slávisté, když po vypíchnutí puku dojel kotouč Petr Šíma. Po úniku si rozpohyboval brankáře a bekhendem parádně zasunul puk k odkryté tyči.

Hosté ale nesložili své zbraně a zásluhou Jakuba Zajíčka srovnali na 2:2. Po samostatném úniku a po precizním zakončení Lukáše Nezbedy se navíc Bílí Tygři vrátili zpět do vedení.

A to nakonec liberečtí už nepustili. Domácí tým měl mnoho příležitostí, žádnou ale nedokázal využít. Za hosty tak pečetil do volné brány Adam Měchura.

Slávisté tak pořádně potrápili po Boleslavi i Liberec a ukazují, že herně se tým hodně zvedá a že i týmy z nejvyšších pater to nebudou mít s červenobílými lehké. Krutou pravdou ale je to, že z obou utkání nedokázali sešívaní vytěžit ani bod.

Ohlasy trenérů

Petr Macek (HC Slavia Praha): Kluci dnes strašně dřeli. Hokej hrajeme skvělý. Ve čtvrtek jsme říkali, že s Boleslaví to byl vyrovnaný zápas. Dnes to vyrovnaný zápas nebyl, hráli jsme lépe a gólových šancí jsme měli víc než soupeř. Liberec byl velmi nebezpečný z protiútoků, jsou silní na kotouči. Ale kluci odehráli dva skvělé zápasy s kluby ze špičky, dvakrát ale máme nula bodů. Nepadá nám to tam, nejsme schopni dát víc než dva, tři góly za zápas.

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): Dnešní utkání pro nás bylo velmi těžké. Domácí hráli velmi dobře, musím je pochválit. Jsme rádi, že jsme to zvládli, vůbec to dnes nebylo lehké. Zápas jsme museli otáčet. Slávisté dnes byli bojovní, snažili se a na začátku chtěli více vyhrát. Nám to na začátku chybělo, ale pak jsem se zlepšili.

Autor Michael Schuster
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video