14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
4.12.2021

Zase blízko, zase bez bodu. Junioři potrápili Liberec, nakonec ale prohráli

23. kolo, sobota 4.12.2021, Slavia - Liberec
Slavia
2:4
2:1, 0:2, 0:1
Liberec

Branky

Slavia

11. Skoupý (Matuška, Strnad), 17. Šíma (Matuška)

Liberec

1. Culek (Zajíček), 30. Zajíček (Měchura, Nezbeda), 34. Měchura (Nezbeda), 60. Měchura

Statistiky

Rozhodčí: Sýkora, Červenka – Komárek, Beneš
Vyloučení: 7:5
Využití: 0:0

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 38:31
Diváci: 34

Sestavy

Slavia

Pittr – Hrdlička, Stejskal, Němeček, Špinka, Kluch, Brotánek – Štrombach, Strnad, Ustinov, Matuška, Míšek, Slavíček, Hofmann, Skoupý, Kvasnička, Šíma, Jokl

Liberec

Krátký – Kollert, Starý, Hladík, Patzelt, Meisel, Culek – Nezbeda, Vyhlídko, Fiala, Kříž, Pérez, Měchura, Jenčovský, Leden, Zajíček, Gajda, Huňor

Junioři se oklepali z prvního obdrženého gólu, který dostali už v první minutě zápasu. Dvěma rychlými trefami sešívaní otočili skóre a vyhráli první třetinu. Pak už se ale i přes velké šance a soustavný tlak Slavie nepodařilo vstřelit další gól a červenobílí naopak třikrát inkasovali.

Zápas začal zostra. Už po 26 vteřinách hry lovili slávisté puk ze svojí branky. Ondřej Culek první střelou zápasu překvapil z mezikruží domácí defenzívu.

Slávisté ale dokázali zareagovat. V 11. minutě posunul Lukáš Strnad puk na Jana Matušku, který hrací předmět ještě přihrál Mikuláši Skoupému. Střelec první branky měl práci snadnou a puk bez problémů poslal za záda brankáře Krátkého.

Do vedení se červenobílí dostali ve vlastním oslabení. Na tým s nejúspěšnějšími přesilovkami extraligy vyzráli slávisté, když po vypíchnutí puku dojel kotouč Petr Šíma. Po úniku si rozpohyboval brankáře a bekhendem parádně zasunul puk k odkryté tyči.

Hosté ale nesložili své zbraně a zásluhou Jakuba Zajíčka srovnali na 2:2. Po samostatném úniku a po precizním zakončení Lukáše Nezbedy se navíc Bílí Tygři vrátili zpět do vedení.

A to nakonec liberečtí už nepustili. Domácí tým měl mnoho příležitostí, žádnou ale nedokázal využít. Za hosty tak pečetil do volné brány Adam Měchura.

Slávisté tak pořádně potrápili po Boleslavi i Liberec a ukazují, že herně se tým hodně zvedá a že i týmy z nejvyšších pater to nebudou mít s červenobílými lehké. Krutou pravdou ale je to, že z obou utkání nedokázali sešívaní vytěžit ani bod.

Ohlasy trenérů

Petr Macek (HC Slavia Praha): Kluci dnes strašně dřeli. Hokej hrajeme skvělý. Ve čtvrtek jsme říkali, že s Boleslaví to byl vyrovnaný zápas. Dnes to vyrovnaný zápas nebyl, hráli jsme lépe a gólových šancí jsme měli víc než soupeř. Liberec byl velmi nebezpečný z protiútoků, jsou silní na kotouči. Ale kluci odehráli dva skvělé zápasy s kluby ze špičky, dvakrát ale máme nula bodů. Nepadá nám to tam, nejsme schopni dát víc než dva, tři góly za zápas.

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): Dnešní utkání pro nás bylo velmi těžké. Domácí hráli velmi dobře, musím je pochválit. Jsme rádi, že jsme to zvládli, vůbec to dnes nebylo lehké. Zápas jsme museli otáčet. Slávisté dnes byli bojovní, snažili se a na začátku chtěli více vyhrát. Nám to na začátku chybělo, ale pak jsem se zlepšili.

Autor Michael Schuster
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více