14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
2.12.2021

Junioři byli pár vteřin od prodloužení, nakonec ale nemají ani bod

22. kolo, čtvrtek 2.12.2021, Slavia - M. Boleslav
Slavia
2:3
0:0, 0:2, 2:1
M. Boleslav

Branky

Slavia

53. Ustinov (Stejskal, Matuška), 58. Stejskal (Slavíček, Šíma)

M. Boleslav

21. Broš (Simon, Polák), 25. Polák (Rajgl, Vlasák), 60. Polák (Němec, Vlasák)

Statistiky

Rozhodčí: Jaroš, Kosnar – Hynek, Svobodová
Vyloučení: 3:5
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 23:27
Diváci: 33

Sestavy

Slavia

Pittr – Hrdlička, Stejskal, Němeček, Kluch, Brotánek – Štrombach, Strnad, Ustinov, Matuška, Míšek, Slavíček, Hofmann, Labuzík, Skoupý, Kvasnička, Šíma, Jokl

M. Boleslav

Krinwald – Moravec, Němec, Křepelka, Hrouda, Rajgl, Vochvest – Simon, Polák, Brouček, Půček, Broš, Sulík, Vlasák, Hruška, Václavík, Hašlar, Plíšek

Slávističtí junioři prohrávali po dvou třetinách 0:2, v poslední herní části se jim ale povedlo zápas vyrovnat. Jenže 23 vteřin před koncem zápasu rozhodla o těsném vítězství Mladé Boleslavi zacloněná střela, na kterou už sešívaní nestihli odpovědět.

První třetina skončila bez branek na obou stranách. Slávisté nedávali soupeři na ledě prostor a jakoby rozdíl deseti míst v tabulce ani nebyl znát.

Největší šanci si sešívaní připravili po deseti minutách hry. Strnad ujel po pravé straně podél mantinelu a přihrávkou na střed našel Labuzíka. Slávistický kapitán ale kvůli velké blízkosti k hostujícímu brankářovi nedokázal puk dostatečně přizvednout a poslat do sítě.

Po druhé třetině už bezbrankový stav neplatil. Necelou minutu po začátku druhé herní části se prosadil Josef Broš, který dorazil předchozí střelecký pokus Michala Simona. Hosté v čase 24:13 přidali druhou trefu zásluhou zacloněné střely Vojtěcha Poláka.

Ve druhé třetině ale mohlo padnout více gólů. Další nadějné akce Bruslařů ztroskotaly na sešívaném brankáři Pittrovi, jako tomu bylo i po úniku Dominika Broučka.

O vítězství rozhodl gól v úplném závěru

Slávisté mohli v zápase poprvé skórovat ve vlastním oslabení. Vyhozený puk dojel jako jediný Filip Štrombach a i kvůli špatnému střídání hostů se dostal do obrovské příležitosti. Boleslavský brankář Krinwald ale svůj tým podržel.

V závěrečné třetině tempo hry na chvíli opadlo a toho slávisté využili. V čase 52:22 snížil na 1:2 Kirill Ustinov, který ve svém druhém zápase za Slavii vstřelil svojí první branku v červenobílém.

Necelé tři minuty před koncem dokonce srovnal ostrostřelec Jiří Stejskal. Sešívaný obránce si najel do mezikruží a přesnou střelou vyrovnal zápas a rozjásal domácí střídačku.

Poslední slovo ale měli hosté. 23 vteřin před třetí sirénou poslal puk do slávistické branky Vojtěch Polák. Slávisté tak z vyrovnaného utkání neberou ani bod.

Ohlasy trenérů

Petr Macek (HC Slavia Praha): Nehráli jsme dnes vůbec špatně. Dnes jsme kluky spíš pochválili, za to, jak jsme se dokázali vrátit do zápasu a jak jsme vyrovnali na 2:2. V zápase jsme dělali spíše individuální chyby. Nemyslím jen tu v závěru, která byla fatální, i předtím tam byly. Vrátili jsme se do zápasu a myslím, že není spravedlivé, že ze zápasu odcházíme bez bodu. Byli jsme Boleslavi rovným soupeřem, herně se zvedáme, ale potřebujeme úplně každý bod. O to lépe se teď musíme v sobotu připravit na Liberec.

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): Jsme strašně rádi, že jsme nakonec vyhráli. Byl to vyrovnaný a rychlý zápas, nakonec jsme byli v závěru šťastnější my. Pro soupeře je takový výsledek krutý.

Autor Michael Schuster
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více