Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
20.11.2021

Druhá výhra ve dvou dnech. Junioři porazili i Litvínov

19. kolo, sobota 20.11.2021, Slavia - Litvínov
Slavia
3:1
0:1, 2:0, 1:0
Litvínov

Branky

Slavia

30. Tichý (Němeček, Kvasnička), 32. Šíma (Slavíček), 60. Slavíček

Litvínov

13. Werner (Hák, Vopat)

Statistiky

Rozhodčí: Bejček – Lhotský, Beneš
Vyloučení: 2:2
Využití: 0:0

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 30:28
Diváci: 58

Sestavy

Slavia

Pittr – Hrdlička, Stejskal, Němeček, Kluch, Brotánek – Štrombach, Strnad, Matuška, Míšek, Slavíček, Koblížek, Hofmann, Labuzík, Tichý, Kvasnička, Šíma, Jokl.

Litvínov

Čermák – Hynek, Kadár, Hocelík, Hák, Kroupa, Werner, Kuchař, Háva – Postl, Danielčák, Stehlík, Beran, Vopat, Fišer, Špaček, Skuhrovec, Slavík.

Junioři zvládli vítězně i druhé utkání ve dvou dnech, když v sobotu v Edenu porazili Litvínov 3:1. O vítězství rozhodli domácí ve druhé třetině, kdy se jim povedlo otočit skóre na 2:1.

Oba týmy začaly utkání ve velmi rychlém tempu a oba brankáři si hned připsali zákroky. Pak si zahrál úvodní přesilovku Litvínov, při které ujel kapitán Slavie Labuzík, ale jeho pokus sebral do lapačky brankář Čermák. V 6. minutě se šikovně do útočného pásma protáhl domácí Strnad a svou střelou prověřil Čermákovu pozornost. O minutu později pálil Šíma a Čermák jeho ránu vyrazil betonem.

V čase 12:26 se ale dostal Litvínov do vedení. Adam Werner zůstal nekrytý u levé tyče a po nahrávce Vopata prostřelil Pittra nad rameno. V 17. minutě měla Slavia nápor a Labuzíkův pokus jen proletěl nad bránou. V závěru třetiny byl Pittr pod palbou střel, ale žádnou z nich do brány nepustil.

Druhá třetina přinesla obrat Slavie

V úvodu druhé třetiny byli aktivnější hosté. Pittr nejprve zasáhl proti střele Danielčáka a následně i proti Stehlíkově ráně od modré. Ve 25. minutě dostali domácí možnost přesilovky, která se jim příliš nepovedla a zůstala tak nevyužitá. Potom se dostal pod tlak také Litvínov a pak si po dlouhé době připsal zákrok také Pittr, který v poklidu pokryl střelu Hynka.

V čase 29:40 se Slavia dočkala vyrovnání. Stanislav Tichý si najel před bránu, obdržel nahrávku od Němečka a prostřelil Čermáka. Poté hrál Litvínov přesilovku a v čase 31:34 se při vlastním oslabení trefil Petr Šíma, kterého přesně našel Slavíček. Další Labuzíkova rána se otřela jen o mantinel. Pittr pak lapačkou pokryl pokus Slavíka. Ve 39. minutě špatně rozehrál za bránou Pittr, ale Fišer branku naštěstí pro domácí přestřelil.

Ve 48. minutě si hned dva zákroky připsal Čermák proti Matuškovi. 2 minuty a 21 vteřin před koncem to Litvínov zkusil bez brankáře, ale risk nevyšel, protože vteřinu před koncem dovezl puk do prázdné branky Šimon Slavíček.

Slavia tak zvládla i druhé utkání ve dvou dnech a porazila Litvínov 3:1.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Utkání hodnotím samozřejmě dobře. My jsme odehráli tři utkání v týdnu. Na Spartě jsme odehráli velice výborný zápas, dvě třetiny jsme vůbec nebyli horší tým a byl tam hlavně náš dobrý pohyb. Mě překvapilo, že včera jsme tam takový ten dobrý pohyb neměli, ale naštěstí jsme to utkání zvládli za tři body. Dneska zase to bylo daleko svižnější a kluci dobře bruslili. I když jsme prohrávali po první třetině 1:0, tak ten zápas byl minimálně vyrovnaný a podařilo se nám to otočit ve druhé třetině. Práce, kterou kluci odvedli ve třetí třetině, byla úplně skvělá. Nějaké šance Litvínova tam asi byly, ale ne úplně nějaké velké. Třetí třetinu jsme zvládli dobře defenzivně, gól pár vteřin před koncem už byl takovou třešničkou, který rozhodl, ale už vlastně nic neřešil. Hráli jsme opravdu dobře a kluky dneska chválím.

Martin Tvrzník (HC Litvínov): Utkání hodnotím špatně. Začali jsme dobře, vedli jsme, nechali jsme si dát gól a potom druhého v naší přesilovce. Pak už to bylo jen o tom, jestli srovnáme nebo nesrovnáme, ale to se nám nepovedlo a soupeř zaslouženě vyhrál.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video