Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
27.11.2021

Junioři čtvrtou výhru v řadě nepřidali. Doma nestačili na Kometu

21. kolo, sobota 27.11.2021, Slavia - Kometa Brno
Slavia
1:6
1:2, 0:2, 0:2
Kometa Brno

Branky

Slavia

15. Štrombach

Kometa Brno

2. Horký, 5. Holemý (I. Sedláček, J. Sedláček), 22. I. Sedláček (Šalé, Malý), 28. I. Sedláček (Šalé, Postava), 41. Otava (Fajmon, Šalé), 46. Malý (Šalé, J. Sedláček)

Statistiky

Rozhodčí: Hodek, Zavřel – Klouček, Žídek
Vyloučení: 4:5, navíc Šíma (SLA) 5 a 20 min.
Využití: 0:1

V oslabení: 1:1
Střely na branku: 41:37
Diváci: 100

Sestavy

Slavia

Volevecký (5. Pittr) – Hrdlička, Stejskal, Němeček, Serov, Kluch, Brotánek – Štrombach, Strnad, Matuška, Slavíček, Koblížek, Hofmann, Labuzík, Tichý, Kvasnička, Šíma.

Kometa Brno

Postava – Řehák, Grauer, Fajmon, Holemý, J. Sedláček, Svoboda – Horký, Bartes, Hrnčíř, Šalé, I. Sedláček, Bělohlav, Malý, Otava, Boltvan, Nesvadba, Harmim

Junioři se střetli v dalším utkání s brněnskou Kometou, proti níž chtěli prodloužit sérii tří výher v řadě. To se jim ale nepovedlo a prohráli 1:6. Kometa v každé třetině dala dvě branky a došla si pro vítězství.

Junioři se v sobotu v Edenu potkali s brněnskou Kometou, které před utkáním patřilo v tabulce ligy 9. místo. Domácí šli do zápasu se třemi výhrami v řadě a tuto sérii chtěli natáhnout i tentokrát. Jenže hned v úvodu odskočila Kometa do vedení. V čase 1:53 se totiž trefil Adam Horký, který se dostal sám před bránu a střelou o tyč prostřelil Voleveckého nad rameno.

Slavia byla poté pod velkým tlakem Komety a v čase 4:34 inkasovala podruhé, když se po nahrávce Iva Sedláčka prosadil Jan Holemý. Po tomto gólu šel do branky místo Voleveckého Pittr. Pak se do tlaku dostali také domácí, ale nic z něj nevytěžili. Poté byl vyloučen domácí Šíma, jenž tvrdě srazil jednoho z hráčů Komety a obdržel trest na pět minut a do konce utkání. Kometa tuto přesilovku nevyužila, ale domácí se v ní dokázali prosadit. Filip Štrombach v čase 14:05 využil chyby Komety v rozehrávce a svůj únik zakončil efektní kličkou.

V čase 21:07 vytahoval Pittr poprvé kotouč ze své sítě. Ivo Sedláček se po nahrávce Šalého dostal k puku a domácího brankáře prostřelil střelou nad rameno. V čase 27:30 znovu skóroval Ivo Sedláček, když opět po nahrávce Šalého zakončil mezi betony Pittra.

Ve 32. minutě dostala Slavia možnost trestného střílení,když byl při samostatném úniku seknut kapitán Labuzík. Sám faulovaný ale neuspěl, protože jeho kličku zastavil brankář Postava. Pak se předvedli oba gólmané. Nejprve Postava famózně zasáhl proti střele, která už mířila do prázdné brány a poté Pittr skvělým semaforem zlikvidoval ránu Iva Sedláčka od modré.

Třetí třetina definitivně rozhodla

Po 47 sekundách poslední třetiny se znovu prosadila Kometa, když dvě sekundy před koncem její přesilové hry skóroval Roman Otava. Také Kometa se prosadila v oslabení. V čase 45:10 totiž Pittra prostřelil Jakub Malý.

Zbytek zápasu už si Kometa pohlídala a domácí se snažili ještě zkorigovat výsledek, ale to už se jim nepovedlo. Kometa tak vyhrála 6:1 a získala tři body.

Ohlasy trenérů
Petr Macek (HC Slavia Praha): Zasloužená výhra Brna, my dneska prakticky nepředvedli vůbec nic a bohužel to kluci nezvládli. Nicméně odehráli jsme tři dobré zápasy předtím. Musíme to zahodit za hlavu a doufat, že příště to dopadne lépe.

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Myslím, že od začátku jsme měli hru pod kontrolou. Zase naší hloupostí jsme v naší přesilové hře dostali gól na 2:1 a soupeř se na nás dotáhnul, ale jinak jsme celý zbytek zápasu měli pod kontrolou. Jsme rádi za tři body, z obou zápasů šest bodů, což je maximum, takže pro nás jenom dobře a jsme spokojení dneska a musíme takhle pokračovat dál

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více