Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
15.1.2022

Junioři druhé domácí utkání v řadě nezvládli. Těsně prohráli s Olomoucí

32. kolo, sobota 15.1.2022, Slavia - Olomouc
Slavia
1:2
1:1, 0:1, 0:0
Olomouc

Branky

Slavia

15. Soukup (Hrdlička, Strnad)

Olomouc

17. Mácha (Kučera, Handl), 37. Havel (Stratil, Poledna)

Statistiky

Rozhodčí: Lacina, Čáp – Ganger, Klouček
Vyloučení: 5:6, navíc Zapletal (OLO) 10 min.
Využití: 1:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 33:17
Diváci: 83

Sestavy

Slavia

Pittr – Hrdlička, Stejskal, Němeček, Serov, Kluch, Brotánek – Štrombach, Strnad, Soukup, Matuška, Snášel, Hofmann, Kvasnička, Šíma, Tomas, Jokl.

Olomouc

Kmec – Kočí, Přecechtěl, Groch, Panáček, Stratil, Poledna – Kučera, Handl, Havel, Zapletal, Fasner, Matašovský, Fibigr, Mácha, Tarnoczy, Ruda.

Junioři narazili v sobotu na domácím ledě na Olomouc. Na páteční vítězství proti Vítkovicím ale nenavázali a s Hanáky padli těsně 1:2. Všechny góly padly v přesilovkách.

První branka utkání padla v čase 14:46, kdy se v přesilovce po kombinaci domácích v útočném pásmu prosadil Dominik Soukup, který po přihrávce Hrdličky prostřelil Kmece a otevřel skóre. Jenže v čase 16:11 bylo srovnáno, když Hanáci také využili přesilovku. Do útočného pásma se dostal Kučera, který poslal puk na Pittra. Ten ránu vyrazil před sebe, kde si ale puk našel Joshua James Mácha a bez problémů ho uklidil do odkryté branky.

Do druhé třetiny vstoupili domácí s přesilovkou, ve které přišla velká skrumáž před hostující bránou. Gól z toho ale nebyl, protože Němeček nedokázal trefit odkrytou bránu. Pak se do šance ještě při přesilovce domácích dostal hostující kapitán Poledna, ale jeho pokus sebral Pittr do lapačky.

Ve 28. minutě ujel domácí obránce Stejskal do samostatného úniku, jenže brankář Kmec jeho střelu chytil do lapačky. Poté se dvěma skvělými zákroky předvedl brankář Kmec, který se roztáhl na brankovišti a dvěma zákroky betonem nedovolil domácím skórovat. Pak dali hosté v přesilovce gól, který ale neplatil kvůli zasažení kotouče vysokou holí.

V čase 36:51 ale hosté už regulérně skórovali a využili přesilovku dvě sekundy před jejím koncem. Stratil našel Adama Havla a ten tvrdou střelou propálil brankáře Pittra.

Ve třetí třetině se nic většího nestalo. Slávisté v závěru hráli v šesti bez brankáře, ale vyrovnat už se jim nepovedlo. Po pátečním vítězství tak v sobotu na domácím ledě body nepřidali.

Ohlasy trenérů
Petr Macek (HC Slavia Praha):

Nevím, co k zápasu říct. Hráli jsme dobře, ale zase jsme prohráli o gól. Nemám počítadlo, abych věděl, kolikátý zápas jsme prohráli o gól. Stále se opakují ty samé chyby, takže nevím, co k tomu říct.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více