Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
17.9.2021

Junioři další body nepřidali, v Mladé Boleslavi jasně prohráli

3. kolo, pátek 17.9.2021, M. Boleslav - Slavia
M. Boleslav
6:2
1:0, 5:0, 0:2
Slavia

Branky

M. Boleslav

20. Závora (Šíma, Plíšek), 23. Šíma (Simon, Jasečko), 24. Simon (Hašlar, Křepelka), 30. Polák (Snášel, Vacík), 38. Šíma (Závora, Vacík), 38. Jasečko (Rajgl)

Slavia

55. Odehnal (Štrombach, Kuracina), 59. Štrombach (Kuracina, Míšek)

Statistiky

Rozhodčí: Kostourek – Špůr, Kettner
Vyloučení: 3:2, navíc T. Moravec (MBL) a Matuška (SLA) 5 min. a do konce utkání
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 50:17

Sestavy

M. Boleslav

Stuchlík – T. Moravec, Němec, Vacík (A), Křepelka, Hrouda, Rajgl, Jasečko – Simon, Závora (C), Polák, Snášel, Brouček, Hruška, Hamršmíd, Hašlar, Šíma, Plíšek

Slavia

Pittr (41. Volevecký) – Hrdlička, Odehnal, Stejskal, Němeček (A), Čapka, Kluch, Klatt – Štrombach, Strnad, Matuška, Míšek, Kuracina, Labuzík (C), Tichý, Novák, Kvasnička, Tomas

Slávisté chtěli na ledě Mladé Boleslavi navázat na bodový zisk z prvního zápasu, což se jim ale nepovedlo. Zejména ve druhé třetině si domácí vypracovali velký náskok, který Pražané už ve třetí části dvěma góly jen zmenšili.

První dějství bylo na góly skoupé. Slávisté sice hráli dvě přesilové hry, během nichž si však moc šancí nevytvořili. V té první způsobil Jiří Stejskal svou střelou od modré závar v brankovišti, ale Boleslavští dokázali puk zavézt pryč dříve, než se k němu Pražané dostali. Během druhé početní výhody si připsal střelu Tomáš Labuzík, ale brankář Mladoboleslavských proti němu zasáhl bez potíží lapačkou.

Půl minuty před koncem první třetiny se sto diváků ve ŠKOENERGO aréně mohlo radovat z první branky zápasu. Vsítil ji domácí kapitán Jan Závora. Boleslavští junioři tak po prvním dějství vedli těsně 1:0, zatímco slávisté mohli litovat dvou nevyužitých přesilovek.

Začátek prostřední třetiny byl ve znamení gólové smršti. Radovali se ale pouze domácí, kteří hostům vstřelili dva góly během pouhých 16 sekund. Nejprve si do kruhu najel Petr Šíma, který, aniž by mu v tom sešívaní bránili, namířil puk do horní části Pittrovy branky. Následné vhazování se povedlo opět domácím, kteří zvýšili své vedení už na 3:0 zásluhou Michala Simona.

Ve 30. minutě se přítomní v boleslavské aréně radovali z gólu na 4:0 a využité přesilovky. Domácí uzamkli soupeře v pásmu a střelu od modré se nejprve slávistům podařilo zblokovat, jenže na následnou střelu Vojtěcha Poláka už byli krátcí. Tři minuty před koncem druhé dvacetiminutovky už na světelné tabuli bylo dokonce skóre 5:0 pro domácí. Zakulatit vedení domácích se podařilo Petru Šímovi. Stále to však ale ještě nebylo z gólové přehlídky boleslavských juniorů vše. Od modré vyslal střelu na slávistickou branku Jakub Jasečko a puk k jeho radosti skončil také v síti. Po 40 minutách tak hokejisté odcházeli do šaten za stavu 6:0.

Minimálně z prvních minut třetí třetiny se mohlo zdát, že závěr zápasu proběhne klidněji. Později však vyšlo najevo, že to mohl být mylný dojem. Na ledě sice už nebylo k vidění tolik gólových šancí, i proud vstřelených branek se zastavil. Slavia na poslední dějství vystřídala gólmany, když Michala Pittra nahradil Tomáš Volevecký. Po několika minutách se však slávisté zasloužili o to, že konec duelu nudný nebyl.

Nejprve ujížděl sám na gólmana Filip Štrombach, jenž ještě úspěšný nebyl, puk však slávistům zůstal a toho využil Matěj Odehnal, který vystřelil. Puk se i se štěstím, kdy se odrazil od boleslavského hráče, dostal mezi tři tyče a Slavia tak prohrávala 1:6. O další zpestření posledních minut utkání se postarali Tomáš Moravec a Jan Matuška, kteří předvedli bitku.

Domácí ale v 59. minutě faulovali, což byla příležitost pro Slavii. A ta ji využila a snížila na 2:6, konkrétně se o to postaral Filip Štrombach. To však nezměnilo nic na tom, že sešívaní odjeli zpět do Prahy s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Pavel Rohlík (HC Slavia Praha): Chtěli jsme navázat na výkon v Brně, kde jsme hráli velice dobře organizovaně. Máme deset nebo dvanáct hráčů základní sestavy, kteří jsou nemocní a zůstali doma, takže jsme opravdu hráli s klukama, kteří toho tolik neodehráli a nebyli v té základní sestavě. Tentokrát se nám to nepodařilo. Narazili jsme na skvělého a organizovaného soupeře. Viděli jsme dobře bruslící tým a to nám dělalo velké problémy, přečíslovali nás. Myslím si, že soupeř spravedlivě vyhrál. My jsme pak na třetí třetinu zkusili trochu něco změnit, připravovali jsme se na příští zápas v Liberci. Vyhráli jsme ji 2:0, i když beru, že Boleslav už trochu vypustila koncentraci a nasazení, ale jak jsem řekl, soupeř vyhrál spravedlivě. Ta výhra nemusela být tak výrazná, některé góly byly takové zbytečné, ale byla to zasloužená výhra a my jsme na víc neměli. Klukům jsme ani nenadávali, soustředíme se na další zápas.

Ladislav Kolner (BK Mladá Boleslav): Jsme rádi za tři body a za dobrý začátek, od kterého se utkání odvíjelo. Teď už se připravujeme na další zápas s Jihlavou.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více