Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
28.1.2022

Junioři proti Třinci skvěle srovnali, nakonec padli v prodloužení

35. kolo, pátek 28.1.2022, Slavia - Třinec
Slavia
5:6p
0:2, 3:0, 2:3 - 0:1
Třinec

Branky

Slavia

30. Strnad (Soukup, Štrombach), 35. Serov (Soukup), 37. Šíma (Matuška), 58. Brotánek (Štrombach, Soukup), 60. Serov (Soukup)

Třinec

1. Ramik (Geidl, Chovaniak), 16. Ullrych (Pětník), 44. Haas (Jobánek, Hrůzek), 53. Ramik (Chovaniak, Geidl), 56. Chovaniak (Kozlík, Moškoř), 64. Ročák (Matěj, Ramik)

Statistiky

Rozhodčí: Šindel, Červenka – Lhotský, Svoboda
Vyloučení: 2:3
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 41:47
Diváci: 67

Sestavy

Slavia

Pittr – Brotánek, Hrdlička, Serov, Němeček, Palát, Jokl, Kulinič – Strnad, Soukup, Štrombach, Kvasnička, Šíma, Matuška, Míšek, Tichý, Snášel

Třinec

Klimek – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Pospíšil, Hrůzek – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek

Slávisté do utkání nevstoupili dobře, ale v průběhu druhé třetiny dokázali skóre otočit. To samé se však v poslední dvacetiminutovce povedlo i Třinci, a tak museli sešívaní mladíci dotahovat. Díky trefám obránců Brotánka a Serova to i zvládli, ale nakonec Ocelářům podlehli v prodloužení.

Utkání nezačalo pro slávisty vůbec dobře, hned v první minutě se totiž puk dostal mezi kruhy k Michalu Ramikovi, který bekhendem a s trochou štěstí překonal Pittra. Blízko vyrovnání byl Šíma, ale z dobré pozice trefil tyčku. Podobně si na druhé straně vedl i Haas, Třinec se však nakonec dvoubrankového vedení přece jen dočkal.

Po vyhraném vhazování se Petr Ullrych rozhodl zpoza klece nahrát spoluhráči, jenže puk se od jednoho ze slávistických obránců odrazil za bezmocného brankáře. První velkou šanci druhé třetiny měl Matuška, jenže v úniku kličkou do forhendu neuspěl. O několik minut později ujížděl sám na gólmana i třinecký Geidl, prudkou ranou ovšem mířil příliš vysoko.

V polovině utkání se nakonec dočkali i slávisté. Soukupovu opakovanou střelu z levé strany vyrazil Klimek jen před sebe, kde dorážel Lukáš Strnad, který i s trochou štěstí dostal kotouč za brankovou čáru. V následujících minutách pak byl Haas u dvou velkých šancí svého týmu. Nejdříve pálil sám, ale Pittr byl připravený, následně v přečíslení našel Ullrycha, který ale ani nadvakrát na přesouvajícího se brankáře nevyzrál.

Místo navýšení vedení tak přišlo srovnání, o které se postaral Vladimir Serov. Ten pálil ihned po vyhraném buly a kotouč poslal odrazem o břevno do sítě. Ani ne dvě minuty nato vybojoval puk Matuška a nahrál Petru Šímovi, který rychlou ranou mířil přesně k levé tyčce.

Vedení slávistů netrvalo příliš dlouho, už ve 44. minutě překonal Pittra bekhendem Oskar Haas. Pražané pak měli ideální příležitost si vzít náskok zpět, jenže během čtyřminutové přesilovky si žádnou větší příležitost nevypracovali. Místo toho o chvilku později ujel Michal Ramik a bez váhání prostřelil Pittra mezi betony.

Když se pak z dorážky prosadil i Daniel Chovaniak, zdálo se, že Třinec míří za vítězstvím. Slávisté však nehodlali odejít s prázdnou. Velkou šanci měl už Štrombach, který ale trefil tyčku, a tak následně nahrál Tomáši Brotánkovi, jehož pokus od modré díky teči třineckého obránce zapadl do sítě.

Sešívaní následně sáhli ke hře bez brankáře a vyplatilo se. Soukup vyhrál buly k Vladimiru Serovovi, který podruhé v zápase pálil z podobné pozice přesně. V prodloužení měl pak velkou šanci Strnad, z mezikruží ale pálil vedle. Na druhé straně se po akci Matěje dostal k volnému puku Marek Ročák a pohotovou dorážkou rozhodl o vítězi.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více