Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
29.10.2021

Junioři si pohlídali vedení a porazili Salzburg

14. kolo, pátek 29.10.2021, Slavia - Salzburg
Slavia
3:0
2:0, 1:0, 0:0
Salzburg

Branky

Slavia

9. Malínek, 15. Matuška (Tichý, Kvasnička), 24. Tichý (Matuška)

Salzburg

Statistiky

Rozhodčí: Čáp – Svobodová, Hynek
Vyloučení: 4:4
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 19:30
Diváci: 74

Sestavy

Slavia

Volevecký – Hrdlička, Stejskal, Němeček, Špinka, Kluch, Klatt – Štrombach, Strnad, Malínek, Matuška, Míšek, Slavíček, Koblížek, Labuzík, Tichý, Kvasnička, Jokl

Salzburg

Wolf – Kauhanen, Rafalski, Sinn, Schober, Weber, Krotsch, Kerber, Hübner, Winkelmann – Sumpf, Wurzer, Jelavic, Eckl, Stiegler, Bürgelt, Mackner, Kofler

Sešívaní si vytvořili hned po úvodní třetině dvoubrankové vedení. To nakonec v prostřední třetině ještě o jednu trefu navýšili a v závěrečných dvaceti minutách si náskok udrželi a nepřipustili žádné zdramatizování.

Slávisté naskočili do zápasu s rakouským Red Bullem Salzburg plni energie a z gólu se radovali už v čase 2:48. Strnadova rána skončila v brance hostů, pro postavení útočícího hráče v brankovišti ale nebyla rozhodčími uznána. Červenobílí si tak museli počkat na platnou gólovou radost ještě šest dalších minut. Vojtěch Malínek nedopřál hostujícímu bekovi prostor a nakonec ho při rozehře na levém kruhu připravil o puk. Po úniku si položil brankáře bekhendovým blafákem a pohodlně zakončil do volné branky. Druhou gólovou radost přinesl sešívaným Jan Matuška. Ten si po přihrávce od Matěje Kvasničky a Stanislava Tichého srovnal puk na holi a přes clonu bránících hráčů vypálil přesně do volného prostoru v hostující brance.

Červenobílí se prosadili i v druhé třetině. Jan Matuška přihrál Stanislavu Tichému, který procpal puk svojí střelou u pravé tyčky Wolfovy branky. Sešívaní mohli vstřelit další gól po přečíslení dva na jednoho, poslední hráč Salzburku ale lehl na led a přesně vystihl přihrávku slávistů. Hostující bek Rafalski vypálil od modré a jeden z jeho spoluhráčů ještě lízl holí puk. Volevecký ale předvedl skvělý zákrok a nepustil kotouč do své branky.

V posledních dvaceti minutách žádná branka nepadla. Blízko k tomu měli hosté v přesilové hře. Sinnova tečovaná rána jen těsně minula sešívanou branku a Kauhanenovy pokusy byly zblokované obránci nebo skvěle chytajícím golmanem Voleveckým. Za slávisty ještě zahrozil Šimon Slavíček, který šikovně přešel přes tři hráče a hodně zaměstnal obranu hostů.

Sečteno a podtrženo, sešívaní dokráčeli k důležitým třem bodům a poskakují v tabulce o dvě příčky výš. Další utkání je čeká v sobotu, kdy se v domácím prostředí střetnou s výběrem Českých Budějovic.

Ohlasy trenérů

Pavel Rohlík (HC Slavia Praha): Měli jsme k dispozici nahrávky hry soupeře, takže jsme byli dobře připravení. Hrají s mladšími hráči a mají hodně volný herní systém. Pro růst jejich hráčů je to dobře. My jsme se pak připravovali na takový dospělejší hokej, museli jsme čekat, až se dostaneme do šancí. Dnes jsme dobře využívali šance, hlavně na začátku. Také nám pomohl návrat důležitých hráčů Malínka a Slavíčka.

Ilkka Pakarinen (EC Red Bull Salzburg): Hráli jsme většinu zápasu dobře, ale srážela nás častá vyloučení v důležitých momentech. Soupeř dnes předvedl dobrý výkon, potrestal naše chyby a jejich gólman odchytal skvělé utkání.

Autor Michael Schuster
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více