Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
16.9.2021

Dorostenci i přes závěrečný tlak v domácí premiéře prohráli

3. kolo, čtvrtek 16.9.2021, Slavia - Mountfield HK
Slavia
2:4
0:0, 1:2, 1:2
Mountfield HK

Branky

Slavia

31. Wolf (Vosmík), 56. Tomas (Švec, Vosmík)

Mountfield HK

27. Klíma (Mach, Šimek), 36. Síla, 45. Pavlík (Šimek, Bezpalec), 60. Král (Vencl)

Statistiky

Rozhodčí: Valda – Šimánek, Štěpánek
Vyloučení: 4:3
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 34:34

Sestavy

Slavia

Vavřena – Karas, Ciolek, Kříženecký, M. Tichý, Málek, Wolf, Švec – Nemes, Krejčí, J. Tichý, Sander, Chludil, Filip, Skalský, Tomas, Němeček, Vosmík.

Mountfield HK

Mrázek – Fiala, Žaba, Burda, Mráz, Bezpalec, Samek – Pavlík, Jón, Vencl, Síla, Hora, Mach, Klíma, Šimek, Král, Novotný.

Slávistický dorost nestačil v domácí premiéře letošní základní části poměrem 2:4 na hráče Hradce. Ti se dostali do vedení a i přes závěrečný tlak sešívaných, kteří při hře bez brankáře snížili na rozdíl gólu, nakonec vedení udrželi. Góly slávistů vstřelili Nicolas Wolf a Radek Tomas.

Hradečtí vstoupili do zápasu aktivněji. Dvakrát se do šance dostal Tomáš Hora – nejprve sám v mezikruží, pak ujel se Sílou do přečíslení dvěma proti nikomu v oslabení. Sešívaní, jako pak v zápase mnohokrát, ale podržel brankář Vavřena.

Do druhé třetiny oba týmy vstupovaly za bezbrankového skóre, což se po šesti minutách změnilo. Slávisté na levém křídle nezachytili Marka Macha, který nabídnul gólovou střelu Jiřímu Klímovi.

Sešívaní ale rychle odpověděli. Šanci Nemese ještě zlikvidoval hradecký brankář Mrázek, ve 31. minutě se však ujala střela Nicolase Wolfa, jež se odrazila od zadního mantinelu a nakonec se dokutálela do sítě.

Hokejisté Mountfieldu však na vyrovnání navázali tlakem, z něhož nakonec vytěžili gól. Ve 36. minutě se v útočném pásmu dobře zorientoval Jaromír Síla a znovu vrátil Východočechům vedení.

To se jim podařilo ve 45. minutě zásluhou přesné teče Dominika Pavlíka v přesilovce navýšit, a přestože sešívaní při hře bez brankáře necelých pět minut před koncem díky přesné střele Radka Tomase snížili, vyrovnání se nedočkali.

Hradec Králové totiž v závěrečném tlaku svěřenců Ladislava Slížka, kteří si vytvořili několik dobrých šancí, ujeli a pojistili si výhru gólem do prázdné branky. Dorostenci tak v domácí premiéře prohráli 2:4. Další zápas je čeká v sobotu na ledě Pardubic.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Máme dlouhodobě problémy se zakončením, i když do šancí jsme se dneska ani nedostávali. Hradec vyhrál zaslouženě, nicméně dávám klukům kredit za to, že jsme bojovali do konce.

Václav Pánek (Mountfield HK): Rozhodla naše aktivita v první a druhé třetině, přestože že jsme z ní nedokázali vytěžít více gólů. Ve třetí třetině jsme se už soustředili na dobrou defenzivní práci a tím, že jsme poctivě plnili, co jsme měli, tak jsme dotáhli zápas do vítězného konce, i když ke konci i se štěstím.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více