Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
2.10.2021

Dorost vyhrál počtvrté v řadě, tentokrát to odnesl Tábor

8. kolo, sobota 2.10.2021, Tábor - Slavia
Tábor
0:6
0:2, 0:3, 0:1
Slavia

Branky

Tábor

Slavia

6. Krejčí (M. Tichý, Havlíček), 17. Curran (Krejčí, Kubánek), 23. J. Tichý (Hubinka), 24. Kubánek (Hubinka), 35. Krejčí (Havlíček, M. Tichý), 42. Havlíček (J. Tichý)

Statistiky

Rozhodčí: Müller – Thuma, Stanko
Vyloučení: 6:4
Využití: 0:0

Střely na branku: 18:43

Sestavy

Tábor

Maňas (23. Tesař) – Bůžek, Shaklein, Bouška, Šťastný, Cícha (C), Ondřej, Šíma – Šindelář (A), Kofroň, Dušek, Špánek, Kupka, Fábera, Klatovský, Pospíchal, Eremiáš, Sabiniok (A)

Slavia

Vavřena – Karas, Kříženecký, Tichý, Málek (A), Hubinka, Švec, Kubánek – Curran, Nemes, Havlíček, Krejčí, Tichý, Chludil, Filip, Skalský, Tomas (A), Vosmík (C)

V posledním duelu před reprezentační pauzou si slávisté poradili s posledním týmem tabulky. V Táboře se Pražanům dařilo střelecky v každé třetině a nakonec soupeři nasázeli šest gólů. Gólman Vavřena navíc pochytal všechny rány soupeře a připsal si tak první nulu v sezóně. Zároveň se díky čistému kontu vyhoupl do čela brankářských statistik z pohledu úspěšnosti zákroků.

Vstup do utkání byl z obou stran opatrnější a první šanci si nakonec vypracovali domácí, jenže samostatný únik nezakončil táborský útočník dobře, když po kličce ani netrefil branku. O chvilku později se na druhé straně do puku opřel Matyáš Tichý, jenže střela se mu příliš nepovedla. Kotouč ale doklouzal k Matěji Krejčímu, který z mezikruží pálil přesně k pravé tyčce.

Do konce první části se podařilo slávistům navýšit své vedení. Puk si za brankou vzal Maxmilián Curran a po vyjetí zpoza klece mířil z otočky přesně k bližší tyčce. S dvoubrankovou ztrátou se domácí nechtěli smířit a na startu druhé třetiny se snažili o snížení, jenže nakonec přišel třetí inkasovaný gól. Vyhozený puk o mantinel spadl až za táborskou obranu, kde byl najetý Jan Tichý, který nikým nehlídaný prostřelil domácího gólmana.

Po třetí brance došlo k výměně táborských brankářů, kdy se do hry místo Maňase dostal Tesař. Jeho neprůstřelnost nakonec netrvala příliš dlouho. Už po minutě si totiž vzal za vlastní brankou puk Alex Kubánek, projel středním pásmem, zbavil se tří protihráčů a samostatný únik zakončil kličkou mezi betony.

Sešívaní dorostenci nakonec ve druhé periodě stihli ještě jednu trefu. Havlíček z rohu našel volného Matěje Krejčího, který nic moc nevymýšlel a z kruhu vyslal tvrdou ránu nad Tesařovo rameno.

Ve třetí dvacetiminutovce se zápas už spíše jen dohrával bez větších šancí Tábora na bodový zisk. Ty navíc ještě klesly ve 42. minutě, kdy se u levého mantinelu dostal k puku Jan Tichý, který v pravý čas nahrál Jakubu Havlíčkovi, který z první mířil mimo dosah brankáře. V dalším průběhu se již skóre neměnilo, a tak si slávisté odvezli jasnou výhru.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více