Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
20.11.2021

Vítězná šňůra pokračuje. Dorost porazil Tábor a postoupil do play-off

16. kolo, sobota 20.11.2021, Slavia - Tábor
Slavia
4:1
1:0, 2:1, 1:0
Tábor

Branky

Slavia

6. Tomas (Vosmík), 23. Kříženecký (Švec, Vosmík), 34. Tomas (Fiilip, Švec), 52. Nemes (Chludil, Tomas)

Tábor

21. Sabiniok (Bůžek)

Statistiky

Rozhodčí: Raška – Beneš, Kurtin
Vyloučení: 7:9
Využití: 1:0

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 44:22
Diváci: 77

Sestavy

Slavia

Vavřena – Karas, Kříženecký, Tichý, Hubinka, Švec, Kubánek, Ciolek – Nemes, Krejčí, Sander, Chludil, Filip, Skalský, Tomas, Němeček, Vosmík

Tábor

Tesař – Bůžek, Shaklein, Šťastný, Cícha, Ondřej, Šíma – Křepelka, Šindelář, Kofroň, Dušek, Špánek, Kupka, Fábera, Pospíchal, Eremiáš, Sabiniok

Slávističtí dorostenci uspěli popáté v řadě, když v Edenu v zápase plném přesilovek a oslabení zdolali Tábor 4:1. Do rozhodujícího vedení se dostali během druhé třetiny, kdy Jihočechům odskočili, ve zbytku zápasu si pak už náskok pohlídali a díky výhře postoupili do play-off.

Byl to přitom outsider z Tábora, který se hned ve druhé minutě utkání dostal do šance. Útočník Eremiáš totiž zůstal nehlídaný v mezikruží, naštěstí pro domácí však puk pořádně netrefil. Pak už ale začali získávat převahu favorizovaní sešívaní. Přečíslení Tomase s Vosmíkem v oslabení sice ke gólu ještě nevedlo, o minutu později už ale Radek Tomas na hostujícího brankáře – ještě při vlastní nevýhodě – forhendovým blafákem vyzrál.

Hru hodně kouskovala častá vyloučení, jen za první dvě třetiny jich rozhodčí odpískali dvanáct. A tak musel být na pozoru i strážce slávistické svatyně Vavřena, který v 9. minutě zastavil nebezpečnou kombinaci se zakončujícím Sabiniokem. V závěru úvodní dvacetiminutovky zahrozili ještě z podobných pozic zakončující Vosmík a Tomas, ale skórem nepohnuli.

To se však měnilo už v první minutě prostřední dvacetiminutovky. Sešívaní totiž nechali ve vlastním oslabení ujet jednoho z nejaktivnějších hostujících hráčů Ondřeje Sabinioka, který podobně jako Tomas při úvodní brance forhendovým blafákem srovnal.

Rychlá odpověď Slavie

Dlouho se ovšem z vyrovnání radovat nemohl, v další přesilovce totiž slávisté odpověděli. Brankář Tesař neudržel nenápadnou střelu od modré z hole Daniela Kříženeckého, která nakonec skončila v síti. Úspěšněji si však hostující gólman vedl o půl minuty později, když nejprve vychytal únik a poté i Tomasovo trestné střílení, které rozhodčí za faul při brejku nařídil.

Přesto ho nakonec svěřenci Ladislava Slížka překonali i potřetí. Znovu u toho byl zakončující Radek Tomas, který už jen završil výbornou práci Nikolase Filipa, jenž ujel po pravém křídle a dostal puk za Tesaře. Do sítě ho ale doklepl právě až jeho spoluhráč. Navýšit vedení mohli slávisté ve 35. minutě, Krejčí se Sanderem však odkrytou bránu netrefili. Bez úspěchu – konkrétně kvůli faulu po 17 sekundách – skončila i krátká slávistická přesilovka 5 proti 3.

Tábor ve třetí třetině přidal na tempu a nejednou zahrozil. Nejprve musel Ciolek až faulem zastavit únik Špánka, Vavřena pak čelil střelám Sabinioka – ty zastavil sám – a Cíchy – tu zastavila až jeho pravá tyčka.

Hosté už však náskok Slavie nedohnali. Sami naopak v 52. minutě znovu inkasovali, když neubránili kombinaci Tomase, Chludila a do odkryté branky střílejícího Mártona Nemese. Slávističtí dorostenci si pak zbytek utkání už pohlídali a porazili Tábor 4:1. Zároveň si tak zajistili postup do play-off.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): „Byl to těžký a ubojovaný zápas. Tábor hrál na hranici faulů, možná i za hranicí. Rozhodčí ale pískal, co viděl. Pro kluky to byl těžký zápas, ale pro nás to jsou důležité tři body. Byli jsme určitě hokejovější. Myslím, že nám tyhle body zajistily první čtyřku, a za to jsme rádi.“

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více