Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
27.11.2021

Na závěr další výhra v derby. Dorost deklasoval dvanácti góly Kobru

18. kolo, sobota 27.11.2021, Slavia - Kobra
Slavia
12:1
2:0, 3:0, 7:1
Kobra

Branky

Slavia

12. Chludil (Curran, Kubánek), 14. Kříženecký (Tomas, Švec), 35. Tomas (Švec), 38. Chludil (Kubánek, Ciolek), 40. Nemes (Ciolek, Skalský), 44. Chludil (Kříženecký, Málek), 44. Tomas (Málek, Kříženecký), 44. Nemes (Curran, Skalský), 46. Curran (Nemes, Tichý), 52. Hubinka (Curran, Nemes), 55. Curran (Skalský, Málek), 58. Nemes (Skalský, Švec)

Kobra

51. Leinweber (Příhoda, Palaščák)

Statistiky

Rozhodčí: Müller – Zedníková, Stanko
Vyloučení: 6:6, navíc Krejčí (SLA) 5 a 20 min.
Využití: 2:0

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 48:30
Diváci: 99

Sestavy

Slavia

Vedral – Kříženecký, Tichý, Málek, Hubinka, Švec, Kubánek, Ciolek – Curran, Nemes, Havlíček, Krejčí, Sander, Chludil, Filip, Skalský, Tomas, Vosmík

Kobra

Bašta (44. Simon) – Mack, Mráz, Nácovský, Seidler, Sůsa, Stanko – Jáchym, Leinweber, Holec, Palaščák, Fáber, Routa, Smrž, Příhoda, Uhlík, Judiak, Štěpánek

Slávističtí dorostenci uspěli i ve druhém pražském derby v jednom týdnu – po Spartě tentokrát v Edenu rozdrtili Kobru 12:1. Hattricky se na tom podíleli Danny Chludil a Márton Nemes. V úvodní části sezóny tak dorostenci v jedné ze tří skupin dorostenecké extraligy definitivně obsadili čtvrté místo, díky němuž si zahrají play-off.

Slávisté v posledním zápase základní části postupně stupňovali tlak. Filip sice v páté minutě ještě trefil tyčku, Sanderova střela zase skončila na brance. Ujala se tak až akce z 12. minuty, při níž prokázal důraz na brankovišti Danny Chludil, který využil dobré Curranovy práce a dorazil puk do sítě.

Sešívaní pak dostali k dispozici přesilovou hru, kterou přesně po půl minutě využili. Rychlou kombinaci po celé šířce útočného pásma zakončil Tomas střílenou nahrávkou, do níž ještě vložil hůl Daniel Kříženecký a usměrnil puk za záda Bašty. Skóre se do první přestávky už neměnilo, přestože na konci úvodní periody zahrozili v přečíslení Vosmík se Sanderem. Bekhendový pokus druhého jmenovaného ale v síti neskončil.

Poté, co Chludil neproměnil ani jednu ze šancí v úvodu prostřední dvacetiminutovky, se o slovo přihlásili hosté. Nejprve Sůsa z nenápadné akce na levém křídle trefil horní tyčku, o minutu později se před Vedralem ocitl nehlídaný Holec, ale ve velké šanci minul. Kobra pak nevyužila ani dvě přesilové hry – nejprve tu 4 na 3 a pak klasickou 5 na 4.

Gólová smršť na konci druhé a začátku třetí třetiny

To se ukázalo jako velká chyba, protože slávisté chytili slinu. Ještě ve zmíněném oslabení 3 proti 4 ujel hostující obraně Radek Tomas a forhendovým blafákem překonal brankáře Baštu. Ve 38. minutě na něj navázal druhým gólem v zápase Danny Chludil a půl minuty před druhou sirénou proměnil početní výhodu Márton Nemes.

Brankostroj sešívaných se navíc nezastavil. Právě naopak. V rozmezí 42 sekund postupně skórovali Danny Chludil, který tak završil hattrick, Radek Tomas, jenž se prosadil podruhé, a Márton Nemes, jemuž stačilo trefit prázdnou branku, v níž mezitím Baštu vystřídal Josef Simon.

Ten o dvě minuty inkasoval, při hře 4 na 4, podruhé. Nestačil totiž pokrýt volný prostor, který prudkou střelou z pravého křídla vymetl Maxmilian Curran. Ten se v zápase prosadil ještě jednou – v 55. minutě odpovídal na první branku Kobry, když střelou s holí mezi vlastníma nohama překonal bezmocného Simona. Závěrečný, dvanáctý gól přidal v 58. minutě Márton Nemes, který tak také zaznamenal hattrick.

Dorostenci tak v sobotním zápase porazili Kobru vysoko 12:1 a s 36 body definitivně skončili na čtvrtém místě skupiny Střed Extraligy dorostu. Nyní je čeká druhá část sezóny, ve které budou hrát o pořadí, v němž půjdou do vyřazovacích bojů.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Zasloužené tři body. Na můj vkus se hrálo zbytečně tvrdě, někdy až za hranicí. S tím se ale kluci musí popasovat a celkem to zvládli. Mrzí mě faul Matěje Krejčího, ale jak ho znám, tak ho to mrzí taky. Už když odjížděl, tak ho to mrzelo. Jsme rádi, že jsme skončili ve čtyřce, chtěli jsme kvalitnější soupeře a kvalitnější zápasy. A na to se moc těšíme.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více