Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
3.9.2021

Na závěr přípravy vítězně! Junioři v derby smetli Kobru

přípravné utkání, pátek 3.9.2021, Slavia - Kobra
Slavia
8:2
1:0, 5:1, 2:1
Kobra

Branky

Slavia

18. Jokl (Štrombach), 27. Labuzík (Kvasnička), 29. Slavíček, 32. Cichoň, 35. Strnad, 40. Labuzík, 43. Tichý (Kvasnička, Stejskal), 53. Kvasnička (Labuzík, Tichý)

Kobra

21. Ribarovski, 46. Čermák (Senčák)

Statistiky

Vyloučení: 1:2
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0

Sestavy

Slavia

Kufa – Stejskal, Cichoň, Kluch, Hrdlička, Klatt, Němeček, Brotánek – Kuracina, Slavíček, Strnad, Štrombach, Vlasák, Jokl, Kvasnička, Labuzík, Tichý, Hofmann

Kobra

Peyerl – Šesták, Bečvařík, Skorčík, Stejskal, Kulinič, David – Svach, Bauer, Ribarovski, Černý, Lederer, Rejna, Novák, Štípek, Čermák, Bareš, Senčák, Judiak, Svoboda

Slávističtí junioři zakončili přípravu před novou sezonou triumfem – na domácím ledě si hravě poradili s Kobrou poměrem 8:2. Soupeři odskočili ve druhé třetině, v níž vstřelili pět gólů. Svěřenci Pavla Rohlíka se tak vítězně naladili na úvodní zápas ročníku, který je čeká příští pátek na ledě Zlína.

Po opatrném startu od obou týmů sešívaní v závěrečném zápase přípravy postupně přidávali tempo. V úvodu hrozil zejména Šimon Slavíček, který svojí rychlostí několikrát proháněl obranu Kobry. V 15. minutě talentovaný reprezentant zahrozil individuální akci po vyhraném vhazování, ale brankář Peyerl ho ještě vychytal.

První branku tak domácí vstřelili o čtyři minuty později z odpracované situaci. Střelu od modré před brankou doráželi Filip Štrombach s Tomášem Joklem, jenž byl nakonec tím, který doklepl kotouč do branky.

Zatímco ve druhé polovině úvodní dvacetiminutovky slávisté stupňovali svůj tlak, začátek prostřední třetiny se jim vůbec nepovedl. Už po 21 sekundách totiž gólmana Ondřeje Kufu překonal útočník Ribarovski a srovnal skóre. Vyrovnávací gól hosty očividně povzbudil a sešívaní měli co dělat, aby neinkasovali podruhé v rychlém sledu.

To se však nestalo a tak se o slovo opět přihlásili aktivní slávističtí útočníci. Během necelých dvou minut se trefili Tomáš Labuzík a Šimon Slavíček, k další šanci se ve 31. minutě dostal v mezikruží Štrombach, ale brankáře ještě nepřekonal.

Úspěšnější byl o necelou minutu a půl později Jakub Cichoň, jenž zužitkoval dlouhý pobyt v útočném pásmu a přesnou střelou z modré přidal čtvrtý gól Slavie. Juniory Kobry tento gól zmrazil a ve zbytku druhé třetiny ovládali hru už jen hráči v červenobílém. Po přihrávce zpoza branky se nejprve trefil Lukáš Strnad a v závěru třetiny zvýšil na rozdíl pěti gólů Tomáš Labuzík.

Do třetí periody vstoupili lépe sešívaní a drželi svého soupeře v obranném pásmu. Tlak proměnil v gól Stanislav Tichý, který z téměř nulového úhlu dorazil střelu Kvasničky do odkryté branky. Kobra poté gólem Čermáka snížila a po šanci Černého se mohla ještě dotáhnout, ale utkání už nezdramatizovala. V 53. minutě naopak slávisté – konkrétně Matěj Kvasnička – přidali osmou branku.

Sešívaní junioři tak v přípravě potřetí zvítězili – po Litvínově a Kladnu porazili na závěr Kobru. Jinak se jim ale výsledkově spíš nedařilo, z jedenácti zápasů osmkrát na svého soupeře nestačili. Do základní části svěřenci Pavla Rohlíka vstoupí čtyřmi venkovními zápasy, z nichž první dva odehrají příští pátek ve Zlíně a v sobotu na ledě Komety.

Ohlasy trenérů

Pavel Rohlík (HC Slavia Praha): Závěr přípravy byl dobrý, protože jsme hráli se soupeřem z první ligy, ale Kobra hrála bojovně. Je pozitivní, že jsme se konečně střelecky prosadili, protože se dlouhodobě trápíme v koncovce. Přípravné zápasy jsme neodehráli špatně, ale bohužel se nám nedařilo v zakončení. Celá příprava byla zaměřená na start extraligy juniorů, takže jsme spoustu zápasů prohráli, jelikož jsme chtěli aktivně napadat a propadali jsme. V posledních zápasech se hra lepšila, i když ty výsledky pořád nebyly podle našich představ. Výsledky se počítají až od desátého září, kdy začíná soutěž. Tam se ukáže, jestli jsme připraveni dobře nebo špatně. Víme, že jsou v lize soupeři, kteří mají silné ročníky a není jednoduché proti nim hrát. My takovou kvalitu nemáme. Našim cílem bude hrát týmový a možná občas nehezký, ale účelový hokej. V následující sezoně sestupuje šest týmu, čemuž se chceme určitě vyhnout a přizpůsobíme tomu taktiku. Na úvod sezony nás čeká pět těžkých soupeřů, proto jsme většinu utkání s Kobrou hráli ze středního pásma. Nechtěli jsme napadat, protože už se chystáme na start nové sezony.

Miloš Pecka (HC Kobra Praha): Před novou sezonou to pro nás byl dobrý zápas. Slavia hraje o soutěž výš, takže ten rozdíl šesti gólů odpovídá a mělo by to tak být. Vytvořili jsme si několik dobrých šancí, ale ta kvalita se pak projevila. Slavia samozřejmě vyhrála zaslouženě.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více