Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
4.12.2021

Dorostenci v napínavém utkání těsně podlehli Spartě

A2, sobota 4.12.2021, Slavia - Sparta
Slavia
6:7
1:4, 2:1, 3:2
Sparta

Branky

Slavia

19. Skalský (Tomas, Kříženecký), 30. Sander (Curran, Nemes), 39. Chludil (Tomas, Švec), 57. Němeček (Málek, Chludil), 59. Curran (Tomas, Málek), 60. Němeček (Chludil, Vosmík)

Sparta

1. Janský, 5. Žemlička (Hašek, Jakab), 20. Vašíček (Křišťan), 20. Skuratov (Žemlička, Jakab), 36. Vašíček, 49. Hrubý (Martonn), 53. Žmola (Stepanchuk)

Statistiky

Rozhodčí: Čáp – Bernard, Kučera.
Vyloučení: 5:4
Využití: 2:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 38:28
Diváci: 65

Sestavy

Slavia

Vavřena (21. Vedral) – Kříženecký, Tichý, Málek, Hubinka, Švec, Kubánek, Ciolek – Curran, Nemes, Havlíček, Sander, Chludil, Filip, Skalský, Tomas, Němeček, Vosmík

Sparta

Přikryl – Hašek, Marton, Šeba, Bartoň, Byakov, Janský, Port – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Potoma, Jakab, Žemlička, Skuratov, Křišťan, Hrubý, Žmola.

Dorostenci se v sobotu střetli v Edenu se Spartou. Utkání bylo napínavé až do samotného závěru, Slavia dotahovala, ale vyrovnat se jí nepovedlo a Sparta proto vyhrála 7:6.

Slávističtí dorostenci narazili v sobotu v pražském derby na Spartu. Utkání mělo už od samého začátku náboj a hned v čase 0:36 se hosté dostali do vedení. Jan Janský se zmocnil kotouče a z úniku prostřelil Vavřenu mezi betony. Krátce poté, co skončila přesilovka Sparty, se hosté radovali znovu. V čase 4:09 se po přihrávce Haška k odraženému puku dostal Richard Žemlička a doklepl ho do odkryté brány.

Závěr první dvacetiminutovky nabídl přestřelku. V čase 18:56 využili domácí přesilovku zásluhou Alberta Skalského, který prostřelil Přikryla po přesné přihrávce Tomase. Jenže v čase 19:21 se znovu prosadili hráči Sparty. Křišťan vyslal do úniku Martina Vašíčka, který navýšil vedení. Za dalších deset sekund skóroval po nahrávce Žemličky Alexandr Skuratov.

Do druhé třetiny vystřídal Vavřenu v bráně Slavie Vedral. Ve 23. minutě se na něj řítil Vašíček, který zkoušel bekhendový blafák, ale při zakončení mu puk sjel z hole. V čase 29:53 to bylo 2:4. Márton Nemes našel před bránou volného Karla Sandera, který prostřelil Přikryla. V čase 35:48 ale znovu skórovala Sparta. Martin Vašíček se s pukem prodral do útočného pásma a Vedrala prostřelil ranou nad rameno.

V čase 38:27 využila Slavia přesilovku. Domácí kombinovali v útočném pásmu a Tomas našel před bránou Dannyho Chludila, který doklepl puk do brány.

Slavia dotahovala v poslední třetině

V čase 48:40 se trefil David Hrubý, jenž dostal náhravku od Martona a z úniku prostřelil Vedrala. V čase 52:39 dala Sparta další gól, když se po nahrávce Stepanchuka prosadil Jakub Žmola, který prostřelil Vedrala nad beton. V čase 56:15 krátce po hře ve čtyřech skórovala Slavia. Jakub Málek vyslal do úniku Petra Němečka a Přikryla prostřelil ranou po zemi.

V čase 58:05 se trefil Maxmilian Curran, který dostal přihrávku od Tomase a svou střelu ještě otřel o tyč. Poté to Slavia zkusila bez brankáře a vyšlo jim to. V čase 59:47 Patrik Němeček po nahrávce od Chludila trefil odkrytou část brány. Slavii už se vyrovnat nepovedlo, a tak Sparta vyhrála v napínavém utkání 7:6.

Ohlasy trenérů
Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Derby je vždycky vyhrocené, dneska nevím, jestli Sparta vyhrála zaslouženě, ale rozhodla první třetina, do které jsme vstoupili trochu ledabyle a naivně. Určitě rozhodla kvalita zakončení. Sparta šance, které měla i neměla, tak využila, zatímco my jsme se na góly hrozně nadřeli. To rozhodlo.

František Ptáček (HC Sparta Praha): Vstoupili jsme do utkání velice dobře, prvních osm deset minut bylo v naší režii, potom se soupeř zřejmě probudil a bylo to těžké. Nám pomohly dva rychlé góly na konci první třetiny, ale tím jsme asi ukázali všechno a pak druhou a třetí třetinu měl soupeř jasně navrch a my jsme dávali víc gólů.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více