Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
6.1.2022

Dorost bere po výhře nad Libercem potřetí za sebou tři body

A5, čtvrtek 6.1.2022, Liberec - Slavia
Liberec
1:2
1:1, 0:0, 0:1
Slavia

Branky

Liberec

12. Janata (Dvořák)

Slavia

2. Kubánek (Chludil), 49. Tomas (Švec)

Statistiky

Rozhodčí: Valda - Serbus, Kotek
Vyloučení: 5:4
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 28:27
Diváci: 68

Sestavy

Liberec

Hambálek – Ehrenberger, Várady, Jakubec, Průšek, Macháček, Dvořák, Král – Kučera, Hrabčák, Fiala, Hois, Vološín, Špilka, Jansa, Janata, Prokůpek, Hájek

Slavia

Vavřena – Karas, Kříženecký, Málek, Hubinka, Švec, Kubánek, Ciolek – Nemes, Krejčí, Tichý, Sander, Chludil, Filip, Skalský, Tomas, Němeček, Vosmík

Slávisté se v Liberci prosadili už ve druhé minutě zápasu. Bílí Tygři se sice dokázali vyrovnávací trefou vrátit zpátky, na gól Radka Tomase už ale žádný z domácích hráčů nedokázal odpovědět. Dorost tak získal další cenné body a stoupá tabulkou.

Červenobílý dorost do utkání doslova vlétl a odměnou jim byl gól hned z jejich první střely v utkání. V čase 1:23 vystřelil Alex Kubánek z modré čáry a kvůli clonícím hráčům před libereckým golmanem puk zastavila až branková síť.

Domácí Liberec hledal recept na slávistického golmana Vavřenu, ten si ale dokázal poradit s nebezpečnou střelou Vojtěcha Hoise. Po předchozí útočné akci domácích se puk odrazil přímo na hůl libereckého Vasila Špilky, ani on však nedokázal zakončit do brány Slavie.

Domácím se ale přeci jen podařilo vyrovnat. V 12. minutě unikl slávistickým obráncům Radek Janata, který si šikovně rozhýbal slávistického brankáře a puk uklidil k odkryté tyči.

V druhé dvacetiminutovce žádná branka nepadla, i když šancí na to bylo dost. Liberecký Tomáš Kučera z dobré příležitosti trefil jen brankovou konstrukci a střela slávisty Martina Švece sice nadělala v brankovišti Tygrů zmatky, i ty se jim ale podařilo zažehnat.

Nakonec to ale přeci jen byli červenobílí, kteří se radují ze zisku všech bodů. Po delším tlaku zamkli hosty v jejich obranné třetině a po sérii rychlých přihrávek vypálil z pravé strany Radek Tomas. Puk vlétl přesně pod horní tyč a sešívaný útočník tak vrátil zpět vedení na stranu svého celku.

Na tento gól už domácí nedokázali reagovat. Slavia si tak po výhrách nad Karlovými Vary a Plzní připisuje další cenný skalp.

Ohlasy trenérů

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): Klukům se nedá vytknout snaha, ale náš tlak do brány a finální přihrávky prostě nejsou takové, jaké bychom chtěli. Stále se na tom snažíme pracovat. Vše se odvíjí od toho, že se nám nedaří v předbrankovém prostoru, jsme tam málo agresivní a důrazní. Měli jsme optickou převahu, ale to není nic platné.

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Byl to těžký zápas po dlouhé pauze. Nejsem úplně zastáncem takového přerušování soutěže. Za vítězství jsme moc rádi, i když nechci říct, že by to dnes bylo úplně zasloužené. Výkon nebyl optimální, ale bereme tři body a ceníme si jich.

Autor Michael Schuster
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více