Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
13.1.2022

Druhý úspěšný import z Holešovic! Dorostenci v derby porazili Spartu

A7, čtvrtek 13.1.2022, Sparta - Slavia
Sparta
3:4
1:3, 1:1, 1:0
Slavia

Branky

Sparta

1. Žmola (Stepanchuk), 33. Bartoň (Žmola, Stepanchuk), 58. Novák (Hrubý)

Slavia

9. Tomas (Ciolek), 14. Málek (Skalský, Tomas), 15. Tomas (Vosmík), 25. Tomas (Kříženecký, Švec)

Statistiky

Rozhodčí: Hrdlička – Bublová, Stanko
Vyloučení: 5:3
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:48
Diváci: 71

Sestavy

Sparta

Přikryl – Vrabec, Marton, Šeba, Bartoň, Byakov, Janský – Stepanchuk, Odehnal, Potoma, Jakab, Žemlička, Novák, Poláček, Křišťan, Hrubý, Žmola

Slavia

Vedral – Karas, Kříženecký, Málek, Švec, Kubánek, Ciolek – Nemes, Krejčí, Tichý, Sander, Chludil, Filip, Skalský, Tomas, Němeček, Vosmík

Sešívaný dorostenci podruhé v sezoně porazili úhlavního rivala. Rozhodla první třetina, ve které Slavia získala rozhodující náskok. Hattrickem se na vítězství podílel Radek Tomas.

Dorostenci Slavie vstoupili do derby stejně jako před měsícem. Opět v první minutě inkasovali. Tentokrát již po dvanácti sekundách, kdy se Jakub Žmola dostal až před brankoviště hostů a do vzdálenějšího rohu branky překonal Vedrala – 1:0.

Slávisté se osmělovali déle. V sedmé minutě se obrana Sparty ještě dokázala úniku sešívaných dorostenců ubránit. V čase 8:52 se ale již červenobílí mohli radovat. Po ubráněném oslabení skóroval z rychlého protiútoku Radek Tomas. Sparta se o malý moment později snažila o odpověď, ale Vedralův beton zastavil pokus Nováka.

Na druhé straně se ve čtrnácté minutě po přihrávce Skalského prosadil Jakub Málek. A Slavii se dařilo i nadále. O minutu později se podruhé v zápase zaskvěl Radek Tomas. Po úspěšném buly Vosmíka se nejproduktivnější hráč hostů trefil přesně z voleje – 1:3.

Domácím dělala velké problémy disciplína, z čehož pramenila další branka Slavie. Po třech menších trestech v řadě dokázali hosté třetí přesilovou hru využít. V pětadvacáté minutě zkompletoval hattrick Radek Tomas. Sparťané ale stačili ve druhé části snížit, poté, co taktéž potrestali nedisciplinovanost soupeře. Slovo si vzal kapitán Tomáš Bartoň a od modré čáry nedal Vedralovi šanci – 2:4.

Ve třetí třetině se Sparta hnala za snížením. Většinu šancí ale pochytal spolehlivý Vedral. Ujala se až situace z konce osmapadesáté minuty, kdy zužitkoval přihrávku Hrubého Lukáš Novák. To ale domácím nestačilo. Slávisté tak podruhé v sezoně odvezli z Holešovic výhru.

Ohlasy trenérů

František Ptáček (HC Sparta Praha): „Měli jsme vynikající vstup do zápasu, první třetina z obou stran nebyla vůbec špatná. Z té naší pak ta druhá byla jasně slabší, něco jsme si k tomu řekli a v té třetí se nám znovu dařilo plnit takové ty základní věci, což se ale neodrazilo na skóre. Bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo."

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): „Začátek jsme měli ospalý, hned jsme dostali gól, ale pak jsme se oklepali a hráli jsme dobře. Byly tam sice nějaké komplikace v závěru, ale kluky jsme i tak pochválili. Spartu jsme porazili, jsme za to rádi a jdeme dál."

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více