Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
19.2.2022

Ani napočtvrté to nevyšlo. Dorost opět padl s Boleslaví

A16, sobota 19.2.2022, Slavia - M. Boleslav
Slavia
2:4
1:2, 1:1, 0:1
M. Boleslav

Branky

Slavia

19. Hlavička (Ciolek, Málek), 22. Hlavička (Ciolek, Málek)

M. Boleslav

10. Lisler (Král), 20. Šindelář (Hlinský, Gron), 23. Lisler (Hlinský), 59. Šachl (Hradec)

Statistiky

Rozhodčí: Matoušek – Svobodová, Stacho
Vyloučení: 3:3
Využití: 1:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:27
Diváci: 67

Sestavy

Slavia

Vedral (23. Vavřena) – Kříženecký, M. Tichý, Málek, Hubinka, Švec, Kubánek, Ciolek – Curran, Nemes, J. Tichý, Sander, Filip, Hlavička, Skalský, Tomas, Němeček, Vosmík

M. Boleslav

Forst – Skok, Sypecký, Hlinský, Halman, Kubíček, Vlasák, Průšek – Šachl, Dobner, Hasman, Hradec, Steklý, Král, Vítek, Gron, Šindelář, Lisler

Sešívaní dorostenci nenavázali na týden staré domácí vítězství proti Karlovým Varům a tentokrát v Edenu padli s Mladou Boleslaví 2:4. Soupeř využil dvě přesilovky, výhru pak pojistil v závěru gólem do prázdné klece.

Mladá Boleslav vstupovala do letošního čtvrtého vzájemného zápasu proti Slavii jako favorit – jak díky lepšímu postavení v tabulce, tak díky předchozím třem výhrám. Přesto se do první velké šance dostali domácí, Adam Vosmík ale zblízka trefil jen rychle se přesunuvšího brankáře hostů Forsta. Ten tak pomohl spoluhráčům v útoku – sešívaní beci si totiž o dvě minuty později nepohlídali Oskara Lislera, který zůstal sám před brankou a otevřel skóre utkání.

Slávisté se z inkasované branky oklepali a vytvořili si několik příležitostí. Střely Sandera a Tomase ještě neuspěly, v 19. minutě ale Denis Hlavička šikovně tečoval střelu od modré mimo dosah hostujícího gólmana. Bohužel pro domácí hosté odpověděli ve své početní výhodě – osm vteřin před první sirénou podobně jako Hlavička tečoval nahození obránce David Šindelář a vrátil svému týmu vedení.

Do druhé třetiny vstoupili svěřenci trenéra Ladislava Slížka mnohem lépe a hnali se za vyrovnáním. Toho se nakonec díky dobré práce dočkali – byl to opět Denis Hlavička, jenž změnil směr tentokrát Ciolkovy střely tak, aby brankář Forst nedokázal zasáhnout.

Vyrovnaný stav ovšem dlouho nevydržel. Už za 71 sekund využil i druhou boleslavskou přesilovku Oskar Lisler, který uspěl s dalekonosnou střelou od modré. Z branky tak vyhnal Šimona Vedrala, jehož nahradil Benjamin Vavřena.

Nový slávistický gólman musel likvidovat několik šancí Středočechů – zastavil například střelu Šachla ve 36. minutě, předtím mu zase pomohla tyčka. Střelecké příležitosti si ale vytvořili i červenobílí – zejména Márton Nemes několikrát zahrozil, ale na Forsta nevyzrál.

Ve třetí třetině se dlouho hrálo poměrně klidně, blíž gólu byli spíš Mladoboleslavští. Vavřena čelil pokusům Dobnera, Hradce či Šindeláře, který se objevil sám mezi kruhy. Sešívaní si příliš šancí nevytvořili, a to ani při závěrečné hře bez brankáře. Do prázdné branky se naopak trefil Petr Šachl a definitivně pojistil čtvrté vítězství Boleslavi nad Slavií v letošním ročníku.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): Těžký zápas. Víme, že Slavia hraje dobře, nevypouští to a hraje 60 minut agresivní hru. Nám pomohly přesilovky. Byli jsme teď hodně vytížení – hráli jsme v sobotu, úterý, ve čtvrtek a v sobotu. Kluci toho měli hodně a patří jim dík, že utkání zvládli. Dobře nám zachytal gólman a o ty dva góly jsme byli lepší. Jinak to ale byl z obou stran vyrovnaný zápas. Slavia hraje agresivně a nám občas dělalo problémy se dostat pryč ze třetiny.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více