Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
24.2.2022

Dorostenci ztratili vedení se Spartou, opět berou jen bod

A17, čtvrtek 24.2.2022, Sparta - Slavia
Sparta
7:6sn
0:0, 2:4, 4:2 - 0:0
Slavia

Branky

Sparta

21. Vašíček (Fábry, Port), 39. Odehnal (Byakov), 47. Vašíček (Fábry, Port), 49. Odehnal (Stepanchuk, Žmola), 53. Odehnal (Křišťan), 54. Křišťan (Port), rozh. náj. Žmola

Slavia

25. Nemes (J. Tichý), 26. Curran (Švec, Málek), 29. Kříženecký (Švec, Curran), 38. Nemes (Málek, Ciolek), 46. Vosmík (Hlavička, Ciolek), 59. Vosmík (Curran, Tomas)

Statistiky

Rozhodčí: Ovsík – Bublová, Dědek
Vyloučení: 6:5
Využití: 2:4

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 37:36
Diváci: 71

Sestavy

Sparta

Přikryl – Marton, Bartoň, Byakov, Mack, Janský, Port – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Jakab, Žemlička, Novák, Fábry, Skuratov, Žmola, Křišťan

Slavia

Vavřena – Karas, Kříženecký, M. Tichý, Málek, Švec, Ciolek – Curran, Nemes, Havlíček, J. Tichý, Sander, Hlavička, Skalský, Tomas, Vosmík

Slávističtí dorostenci se pošesté v letošní sezoně střetli se Spartou, počtvrté však prohráli. Tentokrát přitom v pražském derby vedli dvakrát o tři góly, vedení ale neudrželi a nakonec prohráli v nájezdech.

Ve vyrovnané první třetině gól nepadl, i když oba týmy měly dobré šance. Po třech minutách čelil slávistický gólman Vavřena nebezpečné Křišťanově střele, lapačkou ji ale zastavil. V polovině úvodní periody se pak dostali do přečíslení Kříženecký s Málkem, ani oni ale neskórovali.

Neujala se ani střela Radka Tomase z 19. minuty, po které na sparťanské brance zazvonila tyč. Po návratu do šaten ale bezbrankové skóre dlouho nevydrželo – Fábryho individuální akci zakončil devět vteřin po začátku třetiny a v oslabení Martin Vašíček a otevřel skóre utkání.

Vedení udrželi sparťané asi čtyři minuty. Nahrávku Jana Tichého totiž ve 25. minutě zužitkoval v přesnou střelu pod horní tyč Márton Nemes a srovnal. Už po necelých dvou minutách slávisté dokonce vedli, když Švecovu křižnou nahrávku poslal do sítě Maxmilian Curran.

U dvou gólů červenobílí nezůstali. Ve 29. minutě využili hosté přesilovku – to když Švecovu nabídku od modré tečoval přesně Daniel Kříženecký – a ve 38. minutě v další početní výhodě zvýšil už na 4:1 střelou do odkryté branky Márton Nemes.

Čtyřgólový obrat

Domácí odpověděli už za 79 vteřin díky akci Mikuláše Odehnala, jenž střelou z pravé strany prostřelil vše včetně brankáře Vavřeny. Ten se musel v závěrečné třetině základní hrací doby dívat na čím dál tím aktivnější útok Sparty, která nakonec dokázala srovnat.

Nejprve však znovu skóroval slávistický dorost, který ve 46. minutě využil zásluhou kapitána Adama Vosmíka už třetí přesilovou hru. Jenže pak už úřadovali sparťané. Ve 47. minutě a 49. minutě skórovali podruhé v utkání Martin Vašíček a Mikuláš Odehnal – ten pak v 53. minutě zkompletoval díky trefě v přesilovce hattrick a o 70 vteřin nato dokonce poslal domácí do vedení Petr Křišťan.

Sparta tak díky čtyřem gólům v sedmi zápasech otočila stav z 2:5 na 6:5. Ani svěřenci trenéra Ladislava Slížka se však nevzdali. V čase 58:17 srovnal při hře bez brankáře Adam Vosmík a poslal utkání do prodloužení. V něm mohl po necelých čtyřech minutách rozhodnout z trestného střílení slávistický Curran, jenže s bekhendovou kličkou neuspěl.

V nájezdové loterii vstřelil jediný gól Jakub Žmola a rozhodl tak o bonusovém bodu navíc. Ten tak, stejně jako v lednovém utkání v Edenu, získali znovu sparťané. Slávističtí dorostenci prohráli potřetí v řadě – znovu na vítěznou sérii se pokusí vrátit v sobotu doma proti Plzni.

Ohlasy trenérů

Tomáš Netík (HC Sparta Praha): Opět gólově bohatý zápas, jak už to tento rok se Slavií máme, zaplaťpánbůh s pro nás šťastným koncem, prohrávali jsme 2:5 a nebyli na tom moc dobře, následně jsme však předvedli dobrý výkon. Máme dost vyloučených, na tom musíme zapracovat, ale jsem rád, že po těch špatných výsledcích z posledních zápasů se dneska kluci zvedli. Myslím, že to byl kvalitní zápas.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více