Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
3.3.2022

Dorostenci v napínavém zápase nestačili na Karlovy Vary

A19, čtvrtek 3.3.2022, Karlovy Vary - Slavia
Karlovy Vary
3:1
1:1, 0:0, 2:0
Slavia

Branky

Karlovy Vary

3. Csabi, 52. Šmíd (Pastor, Kubíček), 60. Pavelec

Slavia

9. Němeček (Švec)

Statistiky

Rozhodčí: Dyršmíd - Baxa, Kaiser
Vyloučení: 4:2
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 26:28
Diváci: 54

Sestavy

Karlovy Vary

Ebenstreit – Anton, Kubíček, Cipko, Mähler, Postl – Zeman, Váňa, Csabi, Pavelec, Pastor, Šmíd, Holejšovský, Zahejský, Poizl

Slavia

Vavřena – Švec, Kříženecký, Málek, Ciolek, Hubinka, Pšenička – Němeček, Curran, Skalský, Nemes, Vosmík, Hlavička, Sander, Havlíček, Filip

Dorostenci ve čtvrtečním zápase nestačili na Karlovy Vary a prohráli 1:3. Domácí o výhře rozhodli v poslední desetiminutovce poslední třetiny, kde dvakrát skórovali.

Energetici vstoupili do utkání aktivněji a v čase 2:04 se dostali do vedení. Curran ztratil kotouč, kterého se zmocnil Adam Csabi a prostřelil Vavřenu ranou pod horní tyč. V šesté minutě měl šanci z úniku Holejšovský, ale na Vavřenu si nepřišel. Pak během necelé minuty byly šance na obou stranách. Nejprve Váňa nadvakrát nepřekonal Vavřenu a následně se svou šancí neuspěl hostující Filip.

V čase 8:50 ovšem bylo srovnáno. Švec předvedl sólo přes celé hřiště, ale se svou šancí neuspěl. Následně se ovšem dostal ke kotouči Patrik Němeček, který překonal Ebenstreita mezi betony.

Ve 14. minutě Csabi v přečíslení dvou na jednoho trefil pouze boční síť. Šest sekund před koncem první třetiny byl v úniku faulován hostující Skalský a bylo nařízeno trestné střílení. Skalský zkoušel zakončit mezi betony, ale Ebenstreit si s jeho pokusem poradil.

25 sekund po začátku druhé dvacetiminutovky se mezi kruhy ke střele dostal Němeček, ale trefil pouze beton Ebenstreita. Poté si dva zásahy připsal brankář Vavřena. Nejprve si poradil s pokusem Šmída a pak i s pokusem Zahejského. Ve 26. minutě pak Anton těsně minul horní růžek Vavřenovy brány. Další šanci měl Holejšovský, jehož bekhendové zakončení zlikvidoval Vavřena.

Ve 34. minutě pak v přečíslení tří proti jednomu zprava neuspěl díky skvělému Vavřenovi Csabi. Padesát sekund před druhou sirénou mohl do úplně odkryté brány zakončovat Csabi, jenže puk mu sjel z hole.

První šanci poslední třetiny měl hostující Nemes, který v přečíslení dvou proti jednomu pálil zleva, ale Ebenstreit si poradil. Ve 48. minutě se po nahrávce Pastora dostal ke střele Šmíd, ale jeho pokus skončil mimo bránu. Další šance přišla z hole Currana, který zcela osamocený před bránou Ebenstreita nepropálil.

V čase 51:55 se domácí podruhé dostali do vedení. Vavřena nejprve betonem vyrazil střelu Pastora, ale na dorážku Zdeňka Šmída už byl krátký. V závěru zápasu to ještě hosté zkusili bez brankáře, ale tento risk jim nevyšel, protože v čase 59:25 se do prázdné branky trefil Petr Pavelec.

Slávisté tak po prohře 1:3 odjeli z Karlových Varů s prázdnou.

Ohlasy trenérů
Ladislav Slížek (HC Slavia Praha):

Dnes jsme nehráli dobře, domácí zaslouženě zvítězili.

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary):

Zápas jsme odehráli tak, jak jsme si to asi představovali. Neustále jsme chtěli být na kotouči, hrát v pohybu, snažit se mít převahu a dostávat se do šancí, do kterých jsme se dnes dostávali často, zklamala nás ale koncovka. Dovolím si říct, že jsme dnes byli lepším týmem a výsledek úplně neodpovídá průběhu utkání. Jsme moc rádi, že se nám podařilo vyhrát jeden ze zápasů před startem play-off.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video