Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
5.3.2022

V zápase obratů dorost prohrál, nadstavbu zakončil pátý

A20, sobota 5.3.2022, Slavia - Liberec
Slavia
4:7
2:3, 2:1, 0:3
Liberec

Branky

Slavia

10. Sander (Ciolek), 16. Švec (Curran, Skalský), 25. Curran (Švec, Tomas), 27. Tomas (Skalský)

Liberec

3. Fiala, 19. Janata (Pérez, Hois), 20. Jansa (Průšek, Ehrenberger), 39. Janata (Pérez, Fiala), 48. Macháček (Hois), 53. Fiala (Hrabčák), 58. Pérez (Janata)

Statistiky

Rozhodčí: Žižka – Herles, Stanko
Vyloučení: 3:4
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:44
Diváci: 63

Sestavy

Slavia

Hodic – Kříženecký, Málek, Hubinka, Wolf, Švec, Ciolek – Curran, Nemes, Havlíček, Sander, Filip, Hlavička, Skalský, Tomas, Němeček, Vosmík

Liberec

Hambálek – Ehrenberger, Várady, Jakubec, Král, Průšek, Macháček, Ficenec – Hrabčák, Pekař, Fiala, Hois, Pérez, Vološín, Špilka, Jansa, Jobek, Janata

V posledním utkání nadstavby sešívaní dorostenci několikrát nad Libercem vedli, Bílí Tygři ale skóre ve třetí třetině otočili a porazili Slavii 7:4. Tu teď čeká osmifinále play-off.

Liberec přijel do Slavie jako favorit, a to i díky sérii osmi vyhraných zápasů v řadě. Šňůru chtěl prodloužit i v posledním utkání nadstavby proti sešívaným, do kterého vstoupil lépe. Už po necelých třech minutách totiž na levém křídle ujel sešívaným bekům Samuel Fiala a střelou na bližší tyč překonal Hodice – 0:1.

Slávisté mohli odpovědět v osmé minutě – to ťukes se Skalským a Tomasem zakončoval ve velké šanci Curran – nebo v následné přesilovce, ale nepodařilo se jim to. Těsně po konci početní výhody však přece jen skórovali. Hostujícího brankáře Hambálka překvapil nahozením z brankové čáry Karel Sander – 1:1.

Svěřenci trenéra Ladislava Slížka pak stav utkání dokonce otočili. Vosmík sice v 11. minutě tečoval Ciolkovu střelu jen do tyče, Martin Švec už ale o čtyři minuty později zamířil přesně. Náskok ovšem Slavii dlouho nevydržel – nejprve Radek Janata překonal Hodice bekhendovým blafákem a 31 sekund nato poslal Bílé Tygry opět do vedení Samuel Jansa – 2:3.

Sešívaný brankář Hodic na začátku druhé dvacetiminutovky vychytal velkou šanci před brankou nehlídaného Péreze a povzbudil své spoluhráče k dalšímu obratu. Ve 25. minutě skóroval Maxmilian Curran a o necelé dvě minuty později zakončil rychlý protiútok domácích Radek Tomas – 4:3.

Další obrat

Ve druhé polovině prostřední dvacetiminutovky mohli slávisté své vedení zvýšit, jenže Nemese zastavil blokem hostující obránce a Kříženeckého dělovku při zakončení 3 proti 1 skvělým zákrokem chytil brankář Hambálek. Bohužel se tak ke slovu opět dostali Severočeši, konkrétně jejich kapitán Radek Janata, jenž minutu a půl před koncem tečoval Pérezovu střelu mimo dosah Hodice – 4:4.

Poslat domácí opět do vedení mohl po třech minutách třetí části Tomas, ale Curranovu nahrávku hlavně kvůli fantastickému zákroku libereckého gólmana v branku neproměnil. O to víc ho to muselo mrzet poté, co na druhé straně ve 48. minutě prostřelil vše, co bylo před ním včetně brankáře Slavie, liberecký obránce Marek Macháček – 4:5.

Slavia v následné početní výhodě neodpověděla a sama v 53. minutě opět inkasovala. Bekhendovým zakončením poslal Liberec do dvoubrankového trháku Samuel Fiala, který se vymanil sešívané obraně před brankou – 4:6. Pražané už na branku nedokázali odpovědět – v závěru navíc pojistil vítězství hostů střelou do prázdné branky Jaromír Pérez.

Slávističtí dorostenci tak zakončili nadstavbu na předposledním, pátém místě skupiny A se ziskem 21 bodů. Teď je čeká osmifinále play-off.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Dneska rozhodly individuální chyby, kterých jsme nasekali strašně moc. V téhle fázi si to nemůžeme dovolit. Příprava na play-off se nám v tomhle směru moc nepovedla. Uvidíme, jaké bude play-off, ale tohoto se musíme vyvarovat.

Martin Plodek (Bílí Tygři Liberec): Jeli jsme sem s jediným cílem, vyhrát, abychom se ještě pokusili atakovat druhé nebo třetí místo ve skupině. Každopádně to lehké nebylo, Slavia oproti nám extrémně bruslí a my s tím máme obrovské problémy. Zápasy s ní jsou proto vyrovnané a dneska tomu nebylo jinak. Naštěstí jsme to zlomili ve třetí třetině, ale herně to bylo absolutně vyrovnané utkání.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více