14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
15.2.2022

Z Havířova jen bod, junioři padli v prodloužení

N1, úterý 15.2.2022, Havířov - Slavia
Havířov
3:2
0:0, 2:1, 0:1 - 1:0
Slavia

Branky

Havířov

38. Makovec (Horváth, Kyselý), 39. Kotrba (Kubíček), 65. Becher (Kočí, Bárta)

Slavia

26. Serov (Strnad), 52. Štrombach (Tichý, Serov)

Statistiky

Rozhodčí: Koziol, Maršálek – Hranoš, Hladík
Vyloučení: 6:6
Využití: 0:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 28:36
Diváci: 80

Sestavy

Havířov

Nowak – Kremnický, Bílek, Kubíček, Zavřel, Kyselý, Kalina, Kočí – Kotrba, Plevka, Horváth, Pastor, Makovec, Becher, Pavlačka, Byčkov, Špaček, Bárta

Slavia

Pittr – Hrdlička, Palát, Stejskal, Serov, Kluch, Brotánek – Štrombach, Strnad, Matuška, Hofman, Tichý, Skoupý, Kvasnička, Šíma, Tomas, Jokl

V prvním kole nadstavby čekala slávisty dlouhá cesta až k východním hranicím republiky. V Havířově se dlouho hrálo bez branek, nakonec tu první vstřelil sešívaný Serov. Soupeř ale skóre rychle otočil. Nakonec se po trefě Štrombacha šlo do do prodloužení, ve kterém byli v závěru úspěšnější domácí.

V první třetině byli aktivnější slávisté, kteří si vypracovali i několik zajímavých příležitostí, jenže ani jednu nedokázali proměnit. Změnilo se to až ve druhé dvacetiminutovce, kdy v přesilové hře pálil z pravé strany přesně obránce Vladimir Serov.

Slavia se držela ve vedení přes 11 minut, jenže v závěru prostřední části dokázali domácí skóre otočit. Nejdříve uspěl z dorážky po Horváthově prudké ráně Pavel Makovec, ani ne za minutu na svého spoluhráče navázal Max Kotrba, který se nejlépe zorientoval na brankovišti a doklepl volný puk za ležícího brankáře.

Své vedení mohl Havířov navýšit ve třetí třetině, jenže ani jednu z nabídnutých přesilovek nevyužil. To se naopak povedlo Pražanům, když se po rychlé dorážce mohl radoval Filip Štrombach. Následovaly šance na obou stranách, do konce základní hrací dobu už ale žádný gól nepadl.

Utkání tak pokračovalo v prodloužení, ve kterém už se pomalu schylovalo k nájezdům, jenže tři sekundy před vypršením pěti minut navíc prostřelil Pittra ranou po ledě Ondřej Becher.

Ohlasy trenérů

Tomáš Urbánek (AZ Heimstaden Havířov): Chtěli jsme využít toho, že soupeř byl po dlouhé cestě, ale začali jsme hodně pasivně. Slavia byla lepší a v první třetině nás podržel gólman Nowak. Hrát jsme začali až v momentě, kdy jsme dostali gól. Zaslouženě jsme se dostali do vedení 2:1, ale o body nás připravila naše nedisciplinovanost. Zbytečné fauly v útočném pásmu, v situaci, kdy hrajeme o bytí a nebytí, to se nám nesmí stávat. Nezvládli jsme to v hlavách. Nakonec jsme moc rádi, že jsme zápas zlomili v prodloužení. Z vítězství mám radost, ale na druhou stranu mě zlobí ty věci v naší hře, které by se v juniorském hokeji neměly stávat.

Petr Macek (HC Slavia Praha): V první třetině se zápas odehrával tak, jak jsme my takticky chtěli. Měli jsme i hodně šancí, které jsme ale nevyužili. Z nepochopitelných důvodů kluci od toho ve druhé třetině upustili a ta byla z našeho pohledu hodně špatná. Ve třetí třetině jsme ubránili hodně oslabení a podařilo se nám vyrovnat. Obdržený gól v oslabení byl nešťastný. Mysleli jsme si na dva body, ale nakonec odjíždíme s jedním.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více