Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.2.2004

Počtvrté už slávističtí junioři nevyrovnali

49. kolo, pondělí 23.2.2004, Slavia - Liberec
Slavia
3:5
2:3, 1:1, 0:1
Liberec

Branky a nahrávky: 4. Havlín, 12. Kvapil (Jelínek), 24. Špelda (Endál) - 4. Rýgl (Kapička), 7. Jan Šulc (Rýgl), 19. Kříž (Dušek, Derner), 27. L. Pabiška (Jan Šulc), 60. L. Pabiška. Rozhodčí: Hodek - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:4.

Sestavy

Slavia

Liberec

Junioři Slavie Praha po nevýrazném výkonu podlehli na domácím ledě Bílým Tygrům z Liberce 3:5. Třikrát dokázali dohnat jednobrankovou ztrátu, počtvrté se jim to však již nepodařilo a naopak při power-play inkasovali pátou branku. Góly domácích stříleli Jakub Havlín, Marek Kvapil a Lukáš Špelda. Liberec vstřelil pouze jednu branku při stejném počtu hráčů na ledě. Tři dal v přesilovkách, další přidal při power-play soupeře.

Oba týmy vstoupily do utkání velmi zostra. Už ve 4. minutě překonal ležícího Bezunka Martin Rýgl. Za pouhých deset vteřin však bylo vyrovnáno. Samostatnou akci zakončil střelou k pravé tyči Jakub Havlín. V 7. minutě byl vyloučen slávista Jakub Šulc a jeho jmenovec Jan v libereckém dresu dostrkal puk za Bezunkova záda. Slavia pak bojovala o vyrovnání, Birnerovi v nadějné pozici padl do střely v poslední chvíli Dušek, na druhé straně kontroval střelou po hezké spolupráci celého útoku Pavel Kříž. Na dvoubrankový náskok hostů mohl upravit Špaček, ale ani on Bezunka nepřelstil. Ve 12. minutě se blýskl prvotřídní přihrávkou Petr Jelínek, který vysunul do samostatného úniku Marka Kvapila, jenž nedal Ševčíkovi šanci. Jelínek mohl vzápětí poslat sešívané do vedení, ale před odchodem do kabin se radovali hosté. Antonín Dušek udělal kličku Šulcovi a v nájezdu dvou na jednoho přihrál jako na podnose Pavlu Křížovi, který nezadržitelně skóroval. Klimeš ještě tečoval těsně před sirénou Březinovo nahození, ale Ševčík byl pozorný a skóre se neměnilo.

Slavia se hned na začátku prostřední části dostala před gólmana Tomíčka, jenž po první části nahradil zraněného Ševčíka, ovšem rozhodčí jí nadějnou akci přerušil, přestože liberecký brankář neměl zcela kotouč pod kontrolou. Ve 24. minutě však přesto Lukáš Špelda přesně mířenou, byť nepříliš tvrdou střelou od modré v přesilové hře vyrovnal. Tomíček měl úplně zakrytý výhled. Po vyloučení Kvapila a Březiny hráli hosté 96 vteřin pět na tři, Kapička s Křížem nejprve své šance nevyužili, nakonec poslal hosty do vedení až Lukáš Pabiška, který z voleje usměrnil do sítě přihrávku Jana Šulce. V pokračující přesilovce spálil obrovskou příležitost Dušek. Ve druhé polovině třetiny hra trochu poklesla na tempu a ubylo i šancí. V závěru třetiny pak pocuchal slávistům nervy Bezunk, který lapačkou jen škrtl nahození Rýgla ze středního pásma, ale puk se odrazil těsně mimo.

Ve 45. minutě při vyloučení Špeldy nebezpečně pálil Daňo. O tři minuty později se probíjel před gólmana na druhé straně Pavel, ale obrana hostí ho zastavila. Při vyloučení Dvořáka ujeli v oslabení dva liberečtí hráči. Lukáš Pabiška v nájezdu na jediného obránce volil střelu, ale výborný Bezunk ji vyrazil. V 51. minutě se přišoural před slávistickou branku puk z rohu kluziště. Nic netušící Bezunk ho odrazil bruslí, ale k šokujícímu gólu mnoho nechybělo. V posledních pěti minutách jinak poměrně mátožná Slavia alespoň ukázala vůli po vyrovnání. Ránu jako z děla vyslal Drtina, pak trefil Birner tyčku, rána Jakuba Šulce z výhodné pozice mířila doprostřed branky. Poslední dvě minuty hráli domácí bez brankáře, ovšem nakonec 18 vteřin před sirénou pečetil skóre do prázdné branky Lukáš Pabiška. Hosté si tak zaslouženě odvážejí z Prahy dva body.

Ohlasy trenérů
Ladislav Slížek (trenér juniorů Slavie Praha): Dneska to byl od nás vyloženě trapný výkon. Hráči byli nekoncentrovaní, k zápasu přistoupili velmi špatně. Jsem velmi nespokojený, spokojený mohu být snad pouze s rozhodčími.
Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více