19. říjen
Slavia Litoměřice
15:00
20. říjen
Slavia Zlín
15:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
12.3.2022

Junioři vyhráli potřetí v řadě, hattrickem se blýskl Šíma

N10, sobota 12.3.2022, Slavia - Č. Budějovice
Slavia
7:4
0:1, 3:1, 4:2
Č. Budějovice

Branky

Slavia

24. Matuška (Palát, Míšek), 29. Šíma (Matuška), 31. Šíma (Serov), 42. Šíma (Matuška, Stejskal), 45. Matuška (Serov), 46. Strnad (Hrdlička, Labuzík), 54. Labuzík (Štrombach, Strnad)

Č. Budějovice

15. Pavlát (Pouzar), 33. Pouzar (Březina, Schuppler), 57. Pouzar (Janoch, Schuppler), 59. Turek (Remeš, Vachun)

Statistiky

Rozhodčí: Jaroš, Bernat – Kajínek, Špůr
Vyloučení: 2:4
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 44:25
Diváci: 67

Sestavy

Slavia

Kufa – Hrdlička, Palát, Stejskal, Serov, Kluch, Kulinič – Štrombach, Strnad, Matuška, Míšek, Labuzík, Skoupý, Kvasnička, Šíma, Jokl

Č. Budějovice

Maleček (46. Cinka) – Remta, Pavlát, Kouba, Březina, Vachun, Placek – Remeš, Turek, Schuppler, Humeník, Petrásek, Putz, Pouzar, Masopust, Janoch, Vavřík, Drančák

Slávističtí junioři zvítězili potřetí v řadě, když v Edenu porazili České Budějovice 7:4. V utkání sice inkasovali první gól, ale skóre díky dobré hře otočili a nakonec vstřelili sedm branek. Hattrickem se blýskl útočník Petr Šíma, dvakrát skóroval Jan Matuška.

Sešívaní byli celý zápas aktivnějším týmem a Budějovice vysoko přestříleli. Jejich první šanci ale statistici mezi jednu z jejich 44 střel nezapočítali – Matěj Kvasnička totiž po necelé minutě a půl od úvodního buly trefil tyčku.

Přesto to byli hokejisté Motoru, kteří se jako první gólově prosadili. A nutno podotknout, že s velkým štěstím – střela obránce Lukáše Pavláta se totiž od zadního mantinelu odrazila nahoru a na záda brankáře Kufy, který si pak puk srazil do vlastní brány.

Červenobílí ale dál pokračovali v tlaku. Šanci vyrovnat měli v minutě a půl dlouhé přesilovce 5 na 3, se svými střelami však neuspěli. Vyrovnat se tak podařilo ve 24. minutě Janu Matuškovi, který se dostal k dorážce před odkrytou brankou.

Slávisté stále pokračovali v útočení a ve druhé třetině ještě dvakrát skórovali. V obou případech se o to postaral Petr Šíma, jenž se nejprve ve 29. minutě trefil do protipohybu budějovického gólmana Malečka a ani ne dvě minuty nato ujel na levé křídle a trefil se na bližší tyč hostující branky.

Mezitím i potom mohli další branky přidat Labuzík z přečíslení a Lukáš Strnad mířící jen na tyčku, v prostřední periodě už ale dokázal změnit skóre jen Motor. Březinovu střelu od modré tečoval mimo dosah Kufy ve 33. minutě Jaroslav Pouzar.

To bylo ale naposledy, co se Jihočeši dostali na rozdíl jednoho gólu. Ve třetí dvacetiminutovce totiž sešívaní rozjeli svůj brankostroj – po minutě a půl završil hattrick Petr Šíma, o tři minuty později dal druhý gól po skvělém Serovově pasu Jan Matuška a ve 46. minutě zakončoval do odkryté klece Lukáš Strnad.

České Budějovice pak vystřídaly brankáře, ale ani Cinka čisté konto neudržel. V čase 49:18 ještě Kluch trefil tyč, o čtyři minuty později však vstřelil sedmý gól sešívaný kapitán Tomáš Labuzík.

Motor pak v závěru dvěma brankami Jaroslava Pouzara a Adama Turka ještě snížil, vyrovnat se mu už ale nepodařilo. Sešívaní junioři tak zvítězili potřetí v řadě.

Ohlasy trenérů

Petr Macek (HC Slavia Praha): Oba týmy už vědí, že je rozhodnuto, takže hokej byl uvolněný a bez taktických věcí. Jsem rád, že kluci se na sebe na střídačce smáli, že je to bavilo. Mrzí mě blbé zranění soupeře, protože je škoda, že se to přihodí v takovém zápase. Jsem rád, že jsme dali sedm gólů, to se nám letos ještě nepovedlo. Kluky to bavilo.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZÁPASY 16.10.2024

Slavia s Třebíčí dvě třetiny prohrávala, přesto dál vítězí

Slavia proti Třebíči dlouho nepotvrzovala roli favorita, naopak po chybě dovolila Třebíči o gól vést. Zvrat přišel až v závěrečné třetině, kdy červenobílí nasázeli tři branky. Domácí už nezvládli ...

Číst více
A-TÝM 14.10.2024

Vydražte si hrané růžové dresy a podpořte prevenci rakoviny prsu a varlat

Získejte jeden z unikátních růžových dresů, ve kterých slávisté nastoupili v rámci kampaně Růžový říjen v zápase proti Vsetínu. Koupí dresu podpoříte prevenci rakoviny prsu a varlat, Slavia věnuje po ...

Číst více
ROZHOVORY 14.10.2024

700 odehraných zápasů? Snad jich přidám co nejvíc, věří Novák

Na své konto minulý týden zapsal už 700. zápas v lize. K tomu se Martinu Novákovi narodila také další dcera. „Je to nejnádhernější období. Jsem rád, že jsem dostal trochu volna a mohl jsem se ...

Číst více
OHLASY 13.10.2024

Hrajeme hokej, který baví. Jsme rádi, že fanoušci chodí, pochvaluje si Strnad

V pátek debutoval v extralize, den nato opět nastoupil v dresu Slavie, aby svým gólem pomohl k výhře nad Vsetínem. „Bleskové reakce pomohly na psychiku týmu,“ říká Lukáš Strnad, který si také chválí ...

Číst více
×
Dnes v 18:00 | Dor.
HC Rytíři Kladno
HC Slavia Praha
×
Dnes v 15:00 | Jun.
HC Litvínov
HC Slavia Praha