Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
7.3.2022

První mečbol nevyšel. Slavia podlehla Frýdku a o postupu rozhodne třetí zápas

OF2, pondělí 7.3.2022, Slavia - Frýdek-Místek
Slavia
0:3
0:1, 0:1, 0:1
Frýdek-Místek

Branky

Slavia

Frýdek-Místek

15. Šedivý, 38. Lyszczarczyk (Šedivý, Krenželok), 51. Lyszczarczyk (Teper)

Statistiky

Rozhodčí: Kostourek, Valenta – Blažek, Kráľ
Vyloučení: 6:4
Využití: 0:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 28:30
Diváci: 702

Sestavy

Slavia

Michajlov – Krejčí, Hejda, Barák, Hovorka, Zelingr, Havel, Duda – Doležal, Poletín, Ondráček – Machač, Žejdl, Kružík – Kafka, Knotek, Všetečka – Vlček, Kern, Brož

Frýdek-Místek

Baroš – Krenželok, Teper, Zbořil, Michálek, Ogurcov, Matyáš, Ciura – Christov, Bartoš, Šlahař – Lyszczarczyk, Komorski, Šedivý – Kurovský, Peterek, Martynek – Hrubec, Klimša, Blaško

Slavia první šanci postoupit do čtvrtfinále nevyužila a doma podlehla Frýdku 0:3, který dal v každé třetině jeden gól. O postupu tak rozhodne poslední třetí zápas, který se bude hrát opět v Edenu od 18:00.

První šance přišly v 7. minutě a měli je hosté. Nejprve Zbořil mířil těsně vedle, následně proti Bartošově teči dokázal včas zareagovat Michajlov. V 11. minutě se do šance na druhé strně dostal Doležal, ale ani nadvakrát nedokázal Baroše překonat.

V čase 14:33 se poprvé prosadili Frýdečtí. Ondřej Šedivý nahrával před bránu a Hovorka si nešťastně srazil puk do vlastní brány. Sešívaní mohli rychle odpovědět. Nejdříve Knotek mířil těsně vedle a pak Hovorka prověřil od modré čáry brankáře Baroše, který si s jeho pokusem poradil.

Hned dvacet vteřin po začátku druhé třetiny dvakrát pálil Bartoš, ale Michajlova nepřekonal. Ve 27. minutě přihrával Kafka Poletínovi, kterému ale sjel puk z hole. Pak střílel od modré čáry Krejčí, jenže jeho rána skončila po zásahu Baroše v ochranné síti.

Pak hráli sešívaní v oslabení v pěti hráčích na ledě a museli tak čelit dvojnásobné přesilovce Rysů. Tu jednu jednu vteřinu před jejím koncem, tedy v čase 37:56, využil ranou ze středu útočného pásma Alan Lyszczarczyk a zvýšil na 2:0.

První střelu třetí třetiny si připsal Zelingr, ovšem s jeho pokusem si Baroš poradil. Poté střílel z otočky Lyszczarczyk, který ale trefil pouze Knotka. Následovala střela Kerna, která zamířila mimo. Pak se do rychlého přečíslení dostali hosté a Daniel Kurovský zakončoval, ale jeho ránu na poslední chvíli vyrazil Michajlov.

Ve 49. minutě střílel Lyszczarczyk, ale Michajlov si jeho pokus pohlídal. V čase 50:18 se hosté podruhé prosadili v přesilovce a celkem potřetí v zápase. Alan Lyszczarczyk krásnou střelou vymetl horní růžek Michajlovovy branky.

Slavia tak první možnost postupu nevyužila. O vítězi předkola se tak rozhodne v úterý od 18:00 opět v Edenu.

Ohlasy trenérů
Jiří Veber (HC Slavia Praha:

Já musím konstatovat, že soupeř byl dnes jasně lepší od vstupu do zápasu. My jsme se už viděli s postupem. Soupeř byl dnes prostě lepší. Byl to úplně jiný tým, než ten se kterým jsme hráli v sobotu ve Frýdku, s tím, že jsme měli i nějaké šance v přesilovkách, ale bohužel jsme v nich byli úplně imunní a nepomohli jsme si ani těmi přesilovkami, takže musím konstatovat, že soupeř zaslouženě vyhrál a byl lepší. My musíme udělat všechno pro to, abychom ještě pokračovali v sezóně a to musíme ukázat zítra.

Jozef Daňo (HC Frýdek-Místek):

Důležitý zápas. Doma jsme zápas nezvládli, hlavně kvůli tomu, že Slavia hraje rychlý a agresivní hokej, na což jsme nebyli připravení, ale dnes ten zápas byl jiný. Nachystali jsme se na jejich tvrdou hru a na tu rychlost. Od začátku kluci plnili to, co jsme si řekli a prostě byli nachystaní a dali jsme nějaké góly a prostě už jsme si to v podstatě kontrolovali. Nasazení trvalo celý zápas a do puntíku jsme splnili to, co jsme si řekli až do konce. Jsme rádi za to, že jsme vyhráli, za to vítězství a doufám, že zítra budeme nachystaní na ten zápas stejně jako dnes.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video