Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
11.3.2022

Druhý zápas ve Vsetíně nevyšel. Slavia prohrála 0:2

ČF2, pátek 11.3.2022, Vsetín - Slavia
Vsetín
2:0
0:0, 0:0, 2:0
Slavia

Branky

Vsetín

42. Zeman (Venkrbec), 60. Hořanský (Venkrbec, Jonák)

Slavia

Statistiky

Rozhodčí: Bejček, Tvrdoň - Hanzlík, Vašíček.
Vyloučení: 4:5
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:17
Diváci: 3300

Sestavy

Vsetín

Málek – Jerofejevs, Ondračka, Smetana, Jenáček, Hryciow, Říha, Buchta – Jonák, Vlach, Rob – Půček, Kucharczyk, Klímek – Berger, Venkrbec, Hořanský – Gago, Pitule, Zeman

Slavia

Michajlov – Krejčí, Hejda, Barák, Hovorka, Zelingr, Havel, Duda – Doležal, Poletín, Ondráček – Pšenička, Machač, Kružík – Kafka, Knotek, Kern – Všetečka, Vlček, Brož

Druhé čtvrtfinálové utkání ve Vsetíně Slavii nevyšlo. Na Lapači Pražané prohráli 0:2, když obě branky padly až ve třetí třetině. Série pokračuje v pondělí třetím zápasem v Edenu.

Hned po 25 sekundách tečoval Vlach Jerofejevsovu střelu od modré, puk ale skončil vedle. Další střelu od čáry měl domácí obránce Říha, ovšem zamířil mimo a Michajlova následně prověřil dalším pokusem od modré Buchta. V 6. minutě střílel Vlach, ale Michajlov zasáhl levým betonem a z dorážky poté neuspěl Smetana. Další pokus Buchty vyrazil Michajlov pro změnu pravým betonem.

V 8. minutě pak po střele Vlacha zachránila Pražany levá tyč branky. První střelecký pokus hostů obstaral v 9. minutě Havel, který ale z mezikruží zamířil jen doprostřed brány, kde stál připravený Málek. Poté přišla střela Roba, kterou sebral do lapačky Michajlov.

Ve 12. minutě při hře čtyřech mohl skóre otevřít domácí Půček, jenže se mu nepovedlo ideálně zvednout kotouč a puk tak skončil pouze na vyrážečce Michajlova. Poté v přesilovce domácích tvrdě střílel od modré Jerofejevs, jenže Michajlov dokázal zasáhnout betonem a Vlach se k dorážce nedostal, protože promáchl.

Další velkou šanci měli domácí v 17. minutě. Rob z předbrankového prostoru zakončoval do odkryté horní části brány, ale do jeho střely skočil hostující útočník Kern. 28 sekund před koncem první části pálil z pravého křídla Kern, ale Málek si poradil. Poté ještě zakončoval Buchta, který ovšem bránu minul a Gago se poté k dorážce nedostal.

První střelu ve druhé třetině měl domácí Půček, který z ostrého úhlu zakončil na bližší tyč, ale Michajlov si poradil. Ve 25. minutě minul domácí branku Machač a poté v přečíslení dvou na jednoho střílel Pšenička, jenž netrefil horní roh Málkovy brány. Ve 27. minutě v přesilovce Slavie pálil od modré Hovorka a pak z dorážky ještě zakončoval Machač, ale s oběma pokusy si Málek poradil.

Další pokus měl Kafka, který ale z mezikruží mezi Málkovy betony zakončit nedokázal. Ve 30. minutě pak musel zasahovat Michajlov po střele Hryciowa a poté si poradil i se střelou Půčka, který zakončoval z levého kruhu přes bránícího hráče. Brankář hostů vykopl puk levým betonem. Ve 31. minutě se ke střele dostal Hořanský, který ale trefil pouze beton Michajlova.

Následně střílel Kucharczyk, jenž trefil pouze bránícího hráče Slavie a z dorážky potom Jonák trefil jen Michajlova. Slávistický gólman potom sebral do lapačky pokus Gaga. Ve 35. minutě pak vybídl Pšenička jednoho ze spoluhráčů k zakončení z mezikruží, ale kotouč skončil ve výstroji Málka. Ve 37. minutě pak střílel Doležal, ale Málka nepřekonal.

Rozhodla třetí třetina

V čase 41:24 se poprvé prosadili domácí. Venkrbec za bránou obral o puk Ondráčka a přihrávkou od zadního mantinelu vybídl k zakončení úplně volného Adama Zemana, jenž čekal na hranici brankoviště a poslal puk nad lapačku přemisťujícího se Michajlova.

Ve 45. minutě pálil bez přípravy z pravého křídla Půček, ale puk skončil v lapačce Michajlova. Další pokus z hole Kucharczyka trefil jen beton hostujícího gólmana. Ve 49. minutě si připsal další zásah Málek po střele Knotka. Další příležitost měl Berger, který mířil do vzdálenějšího horního rohu, ovšem Michajlov si poradil.

V 52. minutě pálil k pravé tyči Havel, jenže Málek si poradil. Pak následovala velká příležitost sešívaných. Kafka po nepovedené přihrávce domácích sebral puk a poslal ho do mezikruží a nahrávkou našel úplně volného Kerna, který ale trefil pouze brankáře Málka.

Ani další dvě šance Slavie k vyrovnání nevedly. Nejprve Vlčkův pokus skončil v lapačce Málka, a pak střelou od mantinelu neuspěl Kružík. V 57. minutě se snažil Poletín zakončit k levé tyči, ale Málek zasáhl. V další šanci pálil Krejčí, ale Málek jeho pokus sebral do lapačky.

Domácí nakonec skórovali ještě jednou. V čase 59:32 se střelou ze středního pásma do prázdné brány trefil Adam Hořanský. Série se tak za stavu 1:1 přesouvá do Edenu, kde se třetí zápas bude hrát v pondělí od 18 hodin.

Ohlasy trenérů
Jiří Veber (HC Slavia Praha):

My jsme měli nějaký plán, jak do toho utkání vstoupit. Věděli jsme, že to bude úplně jiný mančaft, čekali jsme tenhle nápor, ale bohužel jsme nezareagovali na první třetinu. Díky skvělému výkonu našeho gólmana jsme neobdrželi gól. Ve druhé třetině se to relativně zlepšilo, ale neměli jsme nějaké vyložené šance a já musím jenom říct, že dnešní zápas byl v režii domácího týmu.

Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín):

V dnešním zápase jsme chtěli odčinit včerejší prohru a to se nám do puntíku podařilo. Skvělá divácká kulisa byla, a to nás hnalo dopředu a prakticky od prvního střídání jsme vytvářeli tlak a spoustu střeleckých příležitostí a spíš tomu chyběl nějaký gól navíc. Bylo to nebezpečné v tom, že z toho tlaku pramenily nějaké chyby v obraně, kdy Slavia zahrozila, ale jinak se dá říct, že jsme měli hru pod kontrolou a dnešní zápas jsme zaslouženě vyhráli.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více