Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
15.3.2022

Slavia padla v dramatickém prodloužení a sérii rozhodne páté utkání

ČF4, úterý 15.3.2022, Slavia - Vsetín
Slavia
2:3p
0:0, 1:1, 1:1 - 0:1
Vsetín

Branky

Slavia

26. Kafka (Kern, Knotek), 52. Kern (Zelingr, Kafka)

Vsetín

29. Berger (Hryciow, Zeman), 45. Kucharczyk (Ondračka), 74. Klímek (Kucharczyk)

Statistiky

Rozhodčí: Petružálek, Ondráček – Beneš, Kokrment.
Vyloučení: 3:3
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 28:42
Diváci: 1732

Sestavy

Slavia

Michajlov – Daniel Krejčí, Hejda, Barák, Hovorka, Zelingr, Havel, Duda – Doležal, Poletín, Ondráček – Machač, Žejdl, Kružík – Kafka, Knotek, Kern – Všetečka, Vlček, Brož

Vsetín

Málek – Smetana, Ondračka, Š. Jenáček, Říha, J. Jenáček, Hryciow, Jerofejevs – Hořanský, Venkrbec, Rob – Půček, Kucharczyk, Klímek – Březina, Pitule, Vítek – Berger, Vlach, Zeman

Slavia první mečbol nevyužila a se Vsetínem v Edenu prohrála 2:3 po prodloužení. Rozhodující páté utkání se bude hrát ve čtvrtek na ledě soupeře.

Úvod utkání byl z obou stran opatrný. První větší šance přišla až v šesté minutě a měla ji domácí Slavia. Po odrazu ze souboje Všetečky se ke kotouči dostal Jaroslav Brož, který vypálil z prostoru mezi kruhy pod horní tyč. Jakub Málek vytěsnil kotouč ramenem nad branku.

V polovině úvodního dějství měl příležitost také Vsetín. Ze zaváhání Hovorky vzniklo přečíslení tři na jednoho. Úplně sám před brankou ho zakončoval Půček, jenže kličkou do forhendu neuspěl. Puk se následně dostal ještě k Říhovi, jehož tvrdou ránu vyrazil Martin Michajlov maskou. Ve druhé polovině první části hry měly oba týmy k dispozici po jedné přesilové hře. Žádné nebezpečnější zakončení však k vidění nebylo.

Slavia otevřela skóre, Vsetín bleskově srovnal

Druhá třetina byla na góly o něco pestřejší. V úvodu měli hosté k dispozici přesilovou hru, kterou ale nevyužili. Slávisté se následně dostali do vedení. Knotek bojoval u mantinelu, čehož využil Kern a sebral volný kotouč. Z dobré pozice ho předložil Petru Kafkovi, jenž se trefil přesně do levého horního rohu.

Vsetín po necelých třech minutách odpověděl a srovnal na 1:1. Hryciowovu ránu od modré čáry neudržel Martin Michajlov ve výstroji a k volnému puku se jako první dostal Jan Berger, který v pádu doklepl puk do sítě. V samém závěru mohli jít hosté dokonce do vedení. Vítek vyslal od modré čáry nepříjemnou střelu na Michajlova, ten však puk udržel a stav se nezměnil.

Do prodloužení poslal utkání Kern

Valaši vstoupili do třetí třetiny aktivně a po čtyřech a půl minutách se dostali do vedení. Po vyhraném vhazování se do puku opřel Ondračka, jehož střela byla slávistickým hráčem sražena přímo k Radimu Kucharczykovi, který neměl problém s doražením puku za bezmocného Michajlova.

Sešívaní mohli bleskově vyrovnat. Po křížném pasu pálil na branku Lukáš Žejdl, ale Jakub Málek jeho střelu i následnou dorážku zlikvidoval. K dalšímu zakončení se dostali opět hosté, konkrétně Luboš Rob. S oběma jeho pokusy si Michajlov poradil.

Skórovat mohl také Půček, ale ani z této příležitosti Vsetín neodskočil. Slávisté následně z velkého tlaku vyrovnali. Petr Kafka přihrál na modrou čáru Zelingrovi, jehož ránu tečoval ze vzduchu Jan Kern a vyrovnal.

Vyrovnání v sérii vystřelil Vsetínu Klímek

V závěru třetí části se oba týmy snažily rozhodnout, ale nechtěly jít do risku, takže se nikdo neprosadil a zápas dospěl do prodloužení. V něm poprvé ohrozil Málka nahozením na branku Lukáš Žejdl. Pro hostujícího brankáře to bylo spíše pozdravení a neměl se zákrokem problém.

V polovině prodloužení se do mírného tlaku dostal Vsetín. Martin Michajlov po jednom z nahození raději přerušil hru, aby nápor zmírnil. Sešívaní pak sice ubránili oslabení po vyloučení Hovorky, ale za dvanáct vteřin Valaši z přečíslení rozhodli. Daniel Klímek si najel do druhé vlny a přesnou střelou mimo dosah Michajlova poslal sérii do pátého zápasu, který se bude hrát ve čtvrtek ve Vsetíně.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): Můžu hodnotit jen rozhodující gól, který jsme dostali. Ubráníme jejich přesilovou hru a špatně vystřídáme. Soupeř jel v pěti proti třem do rozhozené obrany, dva hráči nám tam chyběli.

Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín): Bylo to nesmírně těžké utkání. Slavia měla mečbol a my jsme se zápasu zhostili velice dobře. Řekl bych, že jsme o ten jeden gól byli lepší a zaslouženě jsme vyhráli. Už se těšíme na rozhodující utkání ve Vsetíně, kde věříme, že bude vyprodáno a diváci vytvoří skvělou kulisu. Ať vyhraje ten lepší a doufejme, že to budeme my.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více