Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.8.2022

Neúspěšná odveta, Slavia nestačila na Litoměřice

přípravné utkání, čtvrtek 25.8.2022, Litoměřice - Slavia
Litoměřice
3:1
2:0, 0:0, 1:1
Slavia

Branky

Litoměřice

16. Guman (Kuťák), 19. Marcel (Kuťák), 58. Procházka (Guman)

Slavia

52. Mrňa (Petrov, Poletín)

Statistiky

Rozhodčí: Folk, Biedermann - Lauko, Povová
Vyloučení: 6:5
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0

Sestavy

Litoměřice

Král – Výtisk, Němec, Marcel, Šindelek, Hampl, Černohorský, Kovář – Procházka, Kracík, Guman, Válek, Kuťák, Jícha, Zabloudil, Vitouch, Jiruš, Cikhart, Pártl, Slavíček

Slavia

Málek – Barák, Szathmáry, Žovinec, Duda, Klikorka, Hejda – Kern, Poletín, Brož, Všetečka, Knotek, Simon, Pšenička, Žejdl, Strnad, Petrov, Mrňa

Sešívaní se po týdnu znovu utkali se soupeřem z Litoměřic. Plno faulů, nevyužité přesilovky a jediná trefa z hole Pavla Mrni znamenaly porážku od Severočechů 1:3.

Začátek první třetiny proběhl bez větších šancí na obou stranách. Po osmi minutách hry si pak Klikorka vynutil faul soupeře a sešívaní měli výhodu přesilové hry. Litoměřický gólman Král však všechny pokusy Pražanů v početní výhodě pochytal. Po nevyužité přesilovce Slavie přišel faul pro změnu na straně červenobílých. Ani domácí si však při přesilové hře na brankáře Málka nepřišli.

O minutu později se pak měnil počet hráčů na ledě znovu. Sešívaní ale ani svou druhou přesilovku nevyužili a sedm vteřin po návratu na led otevřel skóre litoměřický Tomáš Guman, který propálil ranou pod horní tyč gólmana Málka. Ke konci první třetiny se nechali vyloučit zase slávisté. Kališníci na rozdíl od Slavie svou druhou přesilovou hru využili, když se Patrik Marcel prosadil střelou od modré čáry.

Druhá třetina začala zvýšenou aktivitou červenobílých. Nejprve pálil neúspěšně Knotek, o několik momentů později se v další početní nevýhodě domácích předvedl brankář Král, který skvěle lapil střelu Szathmáryho. Po pár minutách přišlo další vyloučení na straně Litoměřic. Ani tuto přesilovku ale nedokázali slávisté využít.

To mohli napravit v polovině druhé třetiny, když na trestnou lavici zavítal už potřetí domácí Guman. Sešívaní však nabídnutou početní výhodou znovu pohrdli a skóre se neměnilo.

Po sérii oslabení na sebe opět upozornili Litoměřičtí. Málek si ale s pokusy Gumana, Jiruše a Jíchy poradil. Závěr druhé třetiny se nesl opět ve znamení vyloučení. Minutu a čtvrt před sirénou šli domácí znovu do početní nevýhody, slávisté je v tom ale nenechali a po 24 vteřinách hrály oba týmy ve čtyřech.

Ve posledním dějství zahrozili jako první Kališníci. Střely Kuťáka a Šindelka ale za zády slávistického brankáře neskončily. Sešívaní se mohli dočkat snížení, když se z předbrankového prostoru snažil prosadit Mrňa, nepřehledná situace však dopadla v prospěch domácích. Následně z levého kruhu vypálil litoměřický Jícha, s jeho dělovkou si Málek s přehledem poradil.

Vzápětí šli červenobílí do oslabení, to ale příliš vzruchu nepřineslo. Snížení ze strany Slavie pak přišlo v 52. minutě. Z rychlého protiútoku se dokázal prosadit Pavel Mrňa.

Snahu o vyrovnání však zbrzdil další faul Slavie. Domácí sice přesilovou hru nevyužili, necelou půl minutu po jejím vypršení se ale Ondřej Procházka dostal před Málka a bekhendem zasunul kotouč mezi jeho betony. Slávisté se ještě pokusili utkání zvrátit v šesti hráčích bez gólmana, skóre se však již neměnilo.

Kališníci tak vrátili Slavii týden starou porážku a v zápase zvítězili 3:1. Další přípravné utkání odehrají sešívaní v úterý 30. srpna na ledě extraligového Kladna.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video