Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
1.9.2022

Rytíři podruhé nepadli, Slavia doma podlehla Kladnu

přípravné utkání, čtvrtek 1.9.2022, Slavia - Kladno
Slavia
2:3
0:0, 1:1, 1:2
Kladno

Branky

Slavia

29. Brož (Kern, Pšenička), 59. Knotek (Szathmáry, Strnad)

Kladno

31. Bláha (Slováček, Kubík), 47. Procházka (Bláha), 54. Indrák (Michnáč, Babka)

Statistiky

Rozhodčí: Jaroš, Kostourek – Hlinka, Jurak
Vyloučení: 7:4
Využití: 0:2

V oslabení: 0:0

Sestavy

Slavia

Málek – Barák, Szathmáry, Žovinec, Němeček, Hejda, Klikorka – Všetečka, Knotek, Strnad, Havrda, Poletín, Mrňa, Závora, Růžička, Simon, Pšenička, Kern, Brož

Kladno

Brízgala – Slováček, Babka, Sotnieks, Ticháček, Kehar, Veber – Procházka, Kubík, Bláha, Filip, Michnáč, Melka, Kočka, Beran, Indrák, Vimmer

Slavia se po dvou dnech znovu utkala s Rytíři z Kladna. Ve vyrovnaném utkání s extraligovým soupeřem držel slávisty skvělými zákroky brankář Málek. Dvě přesilovkové trefy hostů však rozhodly, že Slavia druhý skalp Rytířů do své sbírky nepřidala.

První nebezpečnou situaci utkání si vypracoval po dvou minutách hostující Indrák, gólman Málek ale brzkou branku nepřipustil. Vzápětí přišlo vyloučení na straně Rytířů. V početní výhodě ostře pálil Klikorka, jeho pokus ale v síti neskončil. Po ubráněném oslabení zahrozil hostující Beran, ani on si ovšem na Málka nepřišel.

V průběhu dalších minut se hra přelévala ze strany na stranu. Do samostatného úniku se pak dostal Kern, jeho bekhendovou kličku však kladenský Brízgala vystihl a včas zavřel betony. Ke konci úvodní třetiny se Slavia ocitla na minutu a půl ve dvojnásobném oslabení, nepřesné střely a obětavost slávistické trojice na ledě ale zabránily Kladnu ve skórování. Úvodní třetina tak skončila bezbrankově.

Uplynulo jen pár vteřin z druhého dějství a vylučovalo se znovu, tentokrát na straně hostů. V přesilové hře tvrdě vystřelil Růžička, jeho pokus ale trefil pouze před brankou clonícího Poletína. V oslabení pak hosté ujeli do přečíslení, ani to však branku nepřineslo. O několik chvil později Rytíři poprvé překonali gólmana Málka. Stalo se tak ovšem až po přerušení hry rozhodčím a skóre se tak neměnilo.

Vyrovnání po dvou minutách

Málek musel zůstat v permanenci i nadále, neboť přišlo další vyloučení na straně sešívaných. Slávistický brankář svou klec v oslabení uzavřel několika skvělými zákroky a Slavia se tak úspěšně ubránila. První branku tak zaznamenal až ve 29. minutě Jaroslav Brož, který tváří v tvář Brízgalovi zasunul kotouč pod jeho betony.

Rytíři vyrovnali už ve 31. minutě, když střelu od modré dokázal šikovně tečovat Ondřej Bláha. Vyrovnání hostující hráče nakoplo k dalšímu tlaku, který znamenal několik skvělých zákroků brankáře Málka a posléze další vyloučení na straně domácích. Slavia i díky svému brankáři oslabení zvládla a ihned po návratu z trestné lavice se do samostatného úniku dostal Mrňa. Ten byl ale při pokusu o zakončení faulován a následovalo trestné střílení, ke kterému se postavil sám Mrňa – jeho střelecké zakončení našlo pouze zadní mantinel.

Ke konci druhé třetiny z pravého kruhu neúspěšně pálil Strnad, půl minuty před sirénou pak rozhodčí vylučovali na straně Kladna. Nic dalšího druhé dějství nepřineslo a do šaten šli hráči za nerozhodného stavu.

Kladno rozhodlo v přesilovkách

Pokračující přesilovou hru se ve třetí třetině snažili využít Žovinec a Knotek, jejich pokusy za zády Brízgala neskončily. Následně se dostali do čtyřminutového oslabení sešívaní. Po dvou minutách se před Málka prokličkoval hostující Indrák, který bekhendovým zakončením trefil tyč. Zanedlouho se Rytíři již radovali, když se ve 47. minutě z dorážky prosadil Martin Procházka a dokázal tak využít početní výhodu.

Kladenští pak usilovali o navýšení vedení, Málek tak musel zasahovat proti zakončením Filipa a Slováčka. Snaha hostů o vstřelení další branky vyústila ve vyloučení na straně Rytířů, když si hosté v předbrankovém prostoru počínali příliš agresivně. Slavia však svou přesilovou hru nevyužila.

Ve hře pěti proti pěti zahrozili znovu hosté. Filipův bekhendový blafák ale Málek vystihl. O několik momentů později rozhodčí opět vylučovali, tentokrát na straně domácích. První závar v brankovišti ještě slávisté přežili, v 54. minutě už ale Kladno svou přesilovou hru využilo. Miroslav Indrák pálil z mezikruží a navýšil vedení hostujícího mužstva. V 59. minutě pak ještě dokázali sešívaní snížit z hole Tomáše Knotka, který z přečíslení překonal Brízgala.

Na víc se ale Slavia již nezmohla a Kladnu tak těsně podlehla 2:3. Další utkání sešívaní odehrají na domácím ledě v úterý 6. září proti pardubickému B-týmu.

Ohlasy trenérů
Pavel Kolařík (HC Slavia Praha):

Z naší strany to nebyl úplně nejhorší zápas. Bohužel se nám ale nepodařilo navázat na úterní vítězství. Dvě třetiny jsme se soupeřem drželi krok, po dvou třetinách byl stav 1:1. Ve třetí třetině nám došly síly a soupeř se dostával do šancí. Svým pohybem pak Kladno strhlo zápas na svoji stranu.

Jiří Burger (Rytíři Kladno):

Myslím si, že jsme odehráli úplně odlišné utkání než to první proti Slavii. Dneska to byl od nás hodně slušný výkon, měli jsme dobrý pohyb a vytvářeli jsme si šance. Největší chyba z naší strany pak byla právě jejich neproměňování, se zápasem ale můžeme být spokojení.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více