Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
6.9.2022

Slávisté zakončili přípravu prohrou. Nestačili na Pardubice

přípravné utkání, úterý 6.9.2022, Slavia - Pardubice B
Slavia
3:6
1:1, 1:3, 1:2
Pardubice B

Branky

Slavia

5. Houška (Kern, Závora), 25. Mrňa (Knotek), 50. Klikorka (Strnad)

Pardubice B

17. Lichtag (Kadlec, Rákos), 27. Rouha (Lichtag), 29. Kaut (Zdráhal), 32. Matýs (Půhoný), 45. Zdráhal (Kaut, Machač), 58. Půhoný (Koffer, Matýs)

Statistiky

Rozhodčí: Battěk, Čáp - Hnát, Horažďovský,
Vyloučení: 4:3
Využití: 2:1

V oslabení: 0:0

Sestavy

Slavia

Málek – Barák, Szathmáry, Žovinec, Němeček, Hejda, Klikorka – Všetečka, Knotek, Strnad, Havrda, Poletín, Mrňa, Závora, Kern, Houška, Petrov, Duda, Simon.

Pardubice B

Klouček – Zdráhal, Nedbal, Oliva, Drtina, Kaštánek, Kubíček – Kaut, Rákos, Lichtag, Zeman, Pochobradský, Matýs, Půhoný, Turek, Kadlec, Rouha, Machač, Koffer.

Slávistům poslední utkání v rámci přípravy nevyšlo. Na domácím ledě padli s béčkem Pardubic 3:6. O osudu utkání rozhodla druhá třetina, ve které hosté otočili skóre a vedení už do konce zápasu nepustili.

První větší šance přišla ve 4. minutě, kdy Poletín zleva vyslal přihrávku na volného Mrňu, který ale rychlou střelou z první před brankou Kloučka nepřekonal. V čase 4:38 se už ale domácí radovali. Při signalizované výhodě zametl odražený puk do poloodkryté brány Vladislav Houška, který čerstvě podepsal smlouvu se Slavií.

Roman Málek v brance domácích si první zásah připsal až v 6. minutě, kdy chytil pokus z pravé strany. Málek si následně poradil i se střelou Kaštánka zleva.

V 8. minutě pálil nebezpečně z mezikruží domácí Žovinec, ale hosté včas přizvedli jeho pokus nad bránu. V přesilovce Dynama následně pálil Koffer, ale na Málka si nepřišel. Na druhé straně zase Klouček vychytal Petrova.

Dynamu se před koncem úvodní třetiny podařilo srovnat. Z nenapádné akce vypálil v 17. minutě na levém kruhu Jakub Lichtag a procedil puk za Málkova záda.

Na druhé straně poté celé kluziště projel Havrda, obtočil se kolem brány a zkoušel zakončovat za pravou tyč, ale Klouček si volný prostor pohlídal a poradil si i s Mrňovou dorážkou.

V 19. minutě ještě v přesilovce Pardubic Drtinovu ránu od modré tečoval Machač, který ale trefil jenom Málkův beton. Po dvaceti minutách se šlo do kabin za stavu 1:1.

Pardubice obrátily ve druhé třetině

Hned po 20 sekundách druhé třetiny pálil z dorážky Pochobradský, jeho rána ale mířila těsně vedle Málkovy klece. Pak projel do útočného pásma Simon, ovšem jeho tvrdá rána jen proletěla vedle Kloučkovy brány.

Málek následně ještě betonem vyrazil ránu Kaštánka. Ve 25. minutě se podruhé radovali domácí.

V přesilové hře začala celá akce u Tomáše Knotka, který chtěl z pravého kruhu najít křížnou přihrávkou u levé tyče Kerna. Tomu se vystřelit sice nepovedlo, ovšem odražený kotouč si našel Pavel Mrňa a dostal ho do branky.

Jenže radost domácích netrvala dlouho, neboť ve 27. minutě bylo opět srovnáno. Lichtag přihrál zpoza branky Michalu Rouhovi, který puk z první napálil na branku Slavie, kde na brankové čáře vypadl Málkovi puk z výstroje.

V čase 28:18 Východočeši zvrátili skóre na svou stranu. Při signalizované výhodě podržel puk na chvíli mezi kruhy Zdráhal, a pak poslal pěknou nahrávku na úplně volného Tomáše Kauta na levém kruhu, který měl snadnou práci a trefil přesně odkrytou část brány.

Ve 32. minutě ale znovu udeřily Pardubice. Obrana domácích totiž nezvládla pohlídat dvojici Půhoný-Matýs. První jmenovaný totiž následně našel mezi kruhy Ondřeje Matýse, který nechytatelnou dělovkou prostřelil Málka.

Ve 35. minutě přišla další šance hostů. Obránce Drtina dostal po přečíslení puk u levé tyče, ale domácího brankáře neprostřelil.

První dvě střely poslední třetiny obstarala Slavia. Všetečkovu rychlou střelu vyrazil Klouček i s přispěním masky, a pak si poradil i se střelou Havrdy. Ve 45. minutě poslal Kern krásnou nahrávku vzduchem z rohu kluziště na Houšku, ten ale Kloučka překonat nedokázal.

Pardubice pak zvýšily svůj náskok v další přesilovce, kdy se od modré trefil Jan Zdráhal, který napálil puk do horního rohu brány. V následném oslabení mohl další gól Dynama vstřelit Machač, ovšem Málek šel do rozkleku a puk stihl výborně vyrazit.

Ve 48. minutě jel sám na bránu domácích Půhoný, ale jen díky včasnému návratu jednoho z beků nedokázal přesně zakončit.

V 50. minutě dokázala Slavia po 17 vteřinách využít přesilovku. Ke střele se dostal Karel Klikorka a nedal Kloučkovi šanci. V 55. minutě se pak do dobré příležitosti dostal Szathmáry, ale před brankou nevypálil vůbec dobře a trefil pouze výstroj Kloučka.

Houška pak ve velké šanci z pravého kruhu Kloučka nepřekonal. Domácí to ještě zkusili v šesti bez brankáře, ale tenhle risk jim nevyšel, protože v čase 57:57 trefil prázdnou bránu Jiří Půhoný.

Slavia tak přípravu zakončila porážkou. Do nového ročníku Chance ligy vstoupí 14.9. v Třebíči.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video