14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.9.2022

Slavia doma zabrala a slaví první triumf sezony

2. kolo, sobota 17.9.2022, Slavia - Sokolov
Slavia
4:3p
1:1, 2:0, 0:2 - 1:0
Sokolov

Branky

Slavia

4. Všetečka (Strnad, Růžička), 34. Havrda (Barák, Simon), 40. Závora (Havrda, Kern)

Sokolov

3. Kružík (Safin, Kverka), 55. Osmík (Safin, Kverka), 59. Osmík (Hauser, Zadražil)

Statistiky

Rozhodčí: Jaroš, Valenta – Horažďovský, Štěpánek
Vyloučení: 5:4
Využití: 0:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 27:20
Diváci: 643

Sestavy

Slavia

Málek Žovinec, Matyáš, Barák, Szathmáry, Klikorka, Hejda, D. Němeček – Všetečka, Růžička, Strnad – Havrda, Kern, Houška – Závora, Poletín, Pšenička – Simon, Petrov.

Sokolov

Michajlov – Baláž, Pohl, Weinhold, Krejčí, Jan Novák, Klejna, Tomek – Osmík, Kverka, Kružík – Vracovský, Zadražil, Safin – Hauser, Ton, Tomi – Švec, Rohan (C), Stehlík.

Slávisté se dočkali po vítězství nad Sokolovem první výhry v nové sezoně. Přestože na domácím ledě v Edenu prohrávali 0:1, dokázali vývoj skóre otočit a pár minut před koncem vedli. Baník ale duel zdramatizoval a po vyrovnávací trefě došlo na prodloužení. V něm rozhodl o triumfu Karel Klikorka.

Slávisté se na domácím ledě ještě ani pořádně nerozkoukali a Málek už lovil kotouč ze své klece. V čase 02:42 totiž sokolovský Daniel Kružík zužitkoval přesilovku a po tvrdé ráně z levého kruhu otevřel skóre.

Červenobílá odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat. Už ve 4. minutě totiž dorovnal průběžný stav Robin Všetečka, který se dostal k odraženému kotouči a přízemním projektilem zacílil do odkryté části Michajlovovy svatyně.

Druhé branky se fanoušci v ochozech Stadionu v Edenu dočkali až chvíli po polovině základní hrací doby. V čase 33:22 se po Barákově dělovce od modré prosadil z dorážky Maxim Havrda a Slavia se dostala do vedení.

Těsný náskok navíc svěřenci trenéra Vebera zvýraznili patnáct vteřin před koncem prostřední periody. Poté, co se slávisté dostali do rychlého přečíslení, kotouč uzmul Jan Závora a doklepl ho za brankovou čáru.

Na začátku třetí třetiny se dostal do slibné střelecké pozice Rohan, tváří v tvář Málkovi ale trefil pouze beton slávistického gólmana. Na druhé straně se po pěkné kombinaci s Kernem znovu zkoušel zapsat do střelecké listiny Havrda, tentokrát ale Michajlov jeho střelu zlikvidoval.

Necelých šest minut před sirénou využil Safin chyby ve slávistické obraně a nabil Martinu Osmíkovi, jenž zasunul puk k bližší tyči.

V čase 58:08 se navíc hosté dočkali kýženého vyrovnání. Domácí celek si před brankou nepohlídal Martina Osmíka, a ten svou druhou trefou v zápase rozjásal sokolovskou střídačku. Protože už následně gól nepadl, přišlo na řadu prodloužení.

V něm rozhodl o vítězství Slavie po parádní souhře s Kernem Karel Klikorka a Slavia zapsala první triumf sezony.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Vítězně jsme chtěli vstoupit už do minulého zápasu, což se nám nepovedlo a neměli jsme ani bod. Chtěli jsme to napravit a uhrát to za tři body, což se bohužel nepovedlo. Asi po dvou minutách jsme měli první vyloučení a dostali jsme hned gól – oslabení nám letos zatím nějak nejdou. Myslím si, že ve druhé třetině jsme byli lepší, napadaly nám tam nějaké góly. Ve třetí třetině byl soupeř možná trochu aktivnější a přestřílel nás, ale nemyslím si, že se dostával do vyložených gólovek. Doufali jsme, že to uhrajeme konečně za tři body, ale bohužel se to nepovedlo. Prodloužení je loterie a jsme rádi, že vyšlo na naši stranu. Nakonec jsme rádi za dva body.

Martin Štrba (HC Baník Sokolov): Jsme rádi za bod a za to, že jsme ho ve třetí třetině vyválčili. Myslím si, že první třetina byla vyrovnaná, ve druhé byla Slavia jasně lepší a ve třetí třetině jsme zase lepší byli my. Z mého pohledu je to tak asi spravedlivá dělba bodů, prodloužení už je loterie. Udělali jsme v něm jednu chybu a soupeř ji potrestal. Chtěl bych klukům poděkovat, že to nezabalili a že jsme třetí třetinu odehráli tak, jak jsme si řekli.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více