Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.9.2022

Slavia doma zabrala a slaví první triumf sezony

2. kolo, sobota 17.9.2022, Slavia - Sokolov
Slavia
4:3p
1:1, 2:0, 0:2 - 1:0
Sokolov

Branky

Slavia

4. Všetečka (Strnad, Růžička), 34. Havrda (Barák, Simon), 40. Závora (Havrda, Kern)

Sokolov

3. Kružík (Safin, Kverka), 55. Osmík (Safin, Kverka), 59. Osmík (Hauser, Zadražil)

Statistiky

Rozhodčí: Jaroš, Valenta – Horažďovský, Štěpánek
Vyloučení: 5:4
Využití: 0:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 27:20
Diváci: 643

Sestavy

Slavia

Málek Žovinec, Matyáš, Barák, Szathmáry, Klikorka, Hejda, D. Němeček – Všetečka, Růžička, Strnad – Havrda, Kern, Houška – Závora, Poletín, Pšenička – Simon, Petrov.

Sokolov

Michajlov – Baláž, Pohl, Weinhold, Krejčí, Jan Novák, Klejna, Tomek – Osmík, Kverka, Kružík – Vracovský, Zadražil, Safin – Hauser, Ton, Tomi – Švec, Rohan (C), Stehlík.

Slávisté se dočkali po vítězství nad Sokolovem první výhry v nové sezoně. Přestože na domácím ledě v Edenu prohrávali 0:1, dokázali vývoj skóre otočit a pár minut před koncem vedli. Baník ale duel zdramatizoval a po vyrovnávací trefě došlo na prodloužení. V něm rozhodl o triumfu Karel Klikorka.

Slávisté se na domácím ledě ještě ani pořádně nerozkoukali a Málek už lovil kotouč ze své klece. V čase 02:42 totiž sokolovský Daniel Kružík zužitkoval přesilovku a po tvrdé ráně z levého kruhu otevřel skóre.

Červenobílá odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat. Už ve 4. minutě totiž dorovnal průběžný stav Robin Všetečka, který se dostal k odraženému kotouči a přízemním projektilem zacílil do odkryté části Michajlovovy svatyně.

Druhé branky se fanoušci v ochozech Stadionu v Edenu dočkali až chvíli po polovině základní hrací doby. V čase 33:22 se po Barákově dělovce od modré prosadil z dorážky Maxim Havrda a Slavia se dostala do vedení.

Těsný náskok navíc svěřenci trenéra Vebera zvýraznili patnáct vteřin před koncem prostřední periody. Poté, co se slávisté dostali do rychlého přečíslení, kotouč uzmul Jan Závora a doklepl ho za brankovou čáru.

Na začátku třetí třetiny se dostal do slibné střelecké pozice Rohan, tváří v tvář Málkovi ale trefil pouze beton slávistického gólmana. Na druhé straně se po pěkné kombinaci s Kernem znovu zkoušel zapsat do střelecké listiny Havrda, tentokrát ale Michajlov jeho střelu zlikvidoval.

Necelých šest minut před sirénou využil Safin chyby ve slávistické obraně a nabil Martinu Osmíkovi, jenž zasunul puk k bližší tyči.

V čase 58:08 se navíc hosté dočkali kýženého vyrovnání. Domácí celek si před brankou nepohlídal Martina Osmíka, a ten svou druhou trefou v zápase rozjásal sokolovskou střídačku. Protože už následně gól nepadl, přišlo na řadu prodloužení.

V něm rozhodl o vítězství Slavie po parádní souhře s Kernem Karel Klikorka a Slavia zapsala první triumf sezony.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Vítězně jsme chtěli vstoupit už do minulého zápasu, což se nám nepovedlo a neměli jsme ani bod. Chtěli jsme to napravit a uhrát to za tři body, což se bohužel nepovedlo. Asi po dvou minutách jsme měli první vyloučení a dostali jsme hned gól – oslabení nám letos zatím nějak nejdou. Myslím si, že ve druhé třetině jsme byli lepší, napadaly nám tam nějaké góly. Ve třetí třetině byl soupeř možná trochu aktivnější a přestřílel nás, ale nemyslím si, že se dostával do vyložených gólovek. Doufali jsme, že to uhrajeme konečně za tři body, ale bohužel se to nepovedlo. Prodloužení je loterie a jsme rádi, že vyšlo na naši stranu. Nakonec jsme rádi za dva body.

Martin Štrba (HC Baník Sokolov): Jsme rádi za bod a za to, že jsme ho ve třetí třetině vyválčili. Myslím si, že první třetina byla vyrovnaná, ve druhé byla Slavia jasně lepší a ve třetí třetině jsme zase lepší byli my. Z mého pohledu je to tak asi spravedlivá dělba bodů, prodloužení už je loterie. Udělali jsme v něm jednu chybu a soupeř ji potrestal. Chtěl bych klukům poděkovat, že to nezabalili a že jsme třetí třetinu odehráli tak, jak jsme si řekli.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více