Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.9.2022

Slavia na domácím ledě na Litoměřice nestačila

4. kolo, sobota 24.9.2022, Slavia - Litoměřice
Slavia
2:4
0:0, 1:2, 1:2
Litoměřice

Branky

Slavia

23. Žejdl (Všetečka), 50. Všetečka (Klikorka, Růžička)

Litoměřice

30. Holý (Válek), 34. Slavíček (Holý, Kuťák), 46. Holý (Jícha), 56. Kuťák (Válek, Svoboda)

Statistiky

Rozhodčí: Hancl, Květoň - Dědek, Thuma
Vyloučení: 6:2
Využití: 0:3

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:30
Diváci: 585

Sestavy

Slavia

Pittr - Hanousek, Žovinec, Matyáš, Němeček, Klikorka, Hejda, Barák – Kern, Růžička, Všetečka – Strnad, Žejdl, Knotek – Simon, Závora, Havrda – Houška, Poletín, Pšenička.

Litoměřice

Král – Š. Němec, Marcel, Holý, Výtisk, Mikyska, Hampl, Šindelek – Guman, Kracík, Procházka – Slavíček, Jícha, Válek – Svoboda, Kuťák, Zabloudil – Ramik, Čederle, Gajda.

Čtvrté kolo Chance ligy přineslo prohru slávistů na domácím ledě. Po bezbrankové první třetině sice domácí slavili gól jako první, ale hostující Litoměřice si dokázaly rychle získat náskok, který po zbytek zápasu udržely.

První třetina i přes šance na obou stranách kluziště zůstala nakonec bezbranková. K obrovské příležitosti se v 7. minutě dostal Tomáš Knotek a o několik chvil později i Lukáš Žejdl, avšak ani jeden z nich nebyl úspěšný.

Do druhé části hry vstoupili slávisté radostněji, když už v čase 22:49 zakončoval do odkryté branky Lukáš Žejdl po odražené střele Robina Všetečky.

Na první slávistickou branku však dokázali hosté odpovědět o necelých sedm minut později. V přesilové hře po nahrávce Lukáše Válka střílel přesně k tyči Jan Holý.

Ze strany Litoměřic to ale nebylo vše. Josef Slavíček nakonec před koncem druhé dvacetiminutovky dokázal poslat Litoměřice do vedení. Po sérii několika nepřesných kombinací se na konci další přesilové hry nemýlil.

A pět minut po začátku poslední části hry se hosté radovali znovu. Po buly se ke střele dostal Jan Holý, který svou druhou brankou v zápasu navýšil vedení Litoměřic.

Dvoubrankové vedení hostům ale příliš dlouho nevydrželo. Těsně před padesátou minutou zápasu se totiž po skvělé nahrávce Karla Klikorky dostal ke střele Robin Všetečka a dostal Slavii na dostřel jediné trefy.

To se nelíbilo Filipu Kuťákovi, který po náporu domácích přišel s rychlým protiútokem a mířil přesně do branky Michala Pittra. Ke změně skóre ve prospěch Slavie nepřispěl ani tlak v závěru zápasu při hře bez brankáře. Svěřenci trenéra Vebera tak padli 2:4.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): Dnes jsme chtěli za každou cenu vyhrát, ale s naší nedisciplinovaností bohužel vyhrávat nemůžeme. První třetina byla v tomto ohledu dobrá, ale ve druhé třetině jsme byli čtyřikrát vyloučení. Když jsme si řekli, že půjdeme do třetí třetiny s tím zápasem něco udělat, tak jsme vyrobili další dva nesmyslné útočné fauly. Díky tomu pak utkání dopadlo tak jak dopadlo.

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): My jsme na Slavii přijeli s plánem, který kluci drželi celých 60 minut téměř bezchybně. Bylo to vyrovnané utkání, které se zlomilo v přesilovkách. Domácí své první dvě početní výhody nevyužili, pak jsme měli přesilovky my a využili je. Ve třetí třetině jsme se dostali do dvoubrankového trháku a následně jsme se více zatáhli. Sice jsme už nebyli tak nebezpeční dopředu, ale zvládli jsme soupeře ubránit, takže dnes cenné body pro nás.

Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více