14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.9.2022

Poprvé za tři body. Slavia v Edenu smetla Pardubice

5. kolo, pondělí 26.9.2022, Slavia - Pardubice B
Slavia
4:0
3:0, 0:0, 1:0
Pardubice B

Branky

Slavia

1. Všetečka (Mrňa), 6. Kern (Žejdl, Knotek), 10. Růžička (Kern, Všetečka), 48. Mrňa

Pardubice B

Statistiky

Rozhodčí: Čáp, Zubzanda – Belko, Baxa
Vyloučení: 1:3
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 37:22
Diváci: 462

Sestavy

Slavia

Málek – Žovinec, Szathmáry, Barák, Matyáš, Hejda, Klikorka, Němeček – Všetečka, Růžička, Kern – Knotek, Žejdl, Mrňa – Pšenička, Poletín, Simon – Havrda, Závora, Strnad

Pardubice B

Klouček – Kaštánek, Zdráhal, Nedbal, Kolář, Drtina, Bučko, Oliva – Lichtag, Kaut, Matýs – Půhoný, Herčík, Rouha – Turek, Pochobradský, Pavlata – Rohlík, Zeman, Štetka

Hokejisté Slavie poprvé v nové sezóně vyhráli za tři body. V Edenu se dostali do vedení už po 37 vteřinách a Pardubice B nakonec porazili pohodlně 4:0. Gólem a asistencí se na vítězství podílel nejproduktivnější slávista Jan Kern, poprvé po letošním příchodu do týmu se trefili Vladimír Růžička a Pavel Mrňa. Premiérové čisté konto v novém ročníku pak zapsal brankář Roman Málek.

V Edenu neuběhla ani půl minuta a slávisté se dostali díky Vladimíru Růžičkovi do první velké šance. Ten sice přečíslení dvou proti samotnému brankáři neproměnil, domácí fanoušci se ale z úvodní branky nakonec radovat mohli. Pavel Mrňa při napadání sebral puk hostujícím hráčům a zpoza branky našel nikým nehlídaného Robina Všetečku, který po 37 vteřinách otevřel skóre zápasu.

V následujících minutách několikrát zahrozily i Pardubice, v polovině šesté minuty ale inkasovaly podruhé. Vyloučení Drtiny potrestal rychlou svižnou střelou z mezikruží Jan Kern, k němuž se odrazil puk po zblokované nahrávce Žejdla.

Utkání nabídlo vysoké tempo i v dalších minutách – Málek čelil nepříjemným střelám Bučka nebo Rohlíka, brankář hostů Klouček naopak likvidoval tvrdé pokusy obránců Szathmáryho či Žovince. A právě slávisté se v první dvacetiminutovce prosadili ještě jednou. Protiútok domácích sice Pardubice zastavily, po následné skrumáži před brankovištěm však Kern našel volného Vladimíra Růžičku, který svým prvním gólem po návratu do Slavie zvýšil už na 3:0.

Tři rychlé góly však Slavii neukonejšily a v tlaku pokračovala i dál. Lukáš Žejdl byl dvakrát blízko čtvrté brance sešívaných – v 15. minutě nejprve jeho střelu zblokovali pardubičtí hráči, ve 19. minutě po dalším pasu Mrni jen o kousek nedosáhl na střelu před úplně prázdnou brankou.

První čisté konto v nové sezóně

I ve druhé třetině měla Slavia více ze hry. Po minutě hry v přečíslení zahrozil Pšenička, čtyři minuty nato Kloučka prověřil aktivní Mrňa. Pak dvakrát znovu střílel Žejdl, opět neúspěšně. A tak se ve velké příležitosti ocitli i Pardubičtí, konkrétně Michal Rouha, kterého v bezprostřední blízkosti zastavil ve 33. minutě až Roman Málek.

Do třetí třetiny vstoupilo Dynamo aktivně, Rouhu ale brankář Slavie opět vychytal. Podobně si vedli i červenobílí – druhá formace s Růžičkou a Všetečkou opět ukázala svoji sílu. Pražané však nakonec přidali čtvrtý gól – těsně po konci přesilovky vystihl špatnou nahrávku Dynama Pavel Mrňa a svým prvním gólem v dresu Slavie překonal Kloučka.

Ani za rozhodnutého stavu svěřenci trenéra Jiřího Vebera nepolevili. Akci Všetečky a téměř zakončujícího Kerna překazil až Klouček, který slávistickému útočníkovi vypíchl puk svojí holí. Znovu blízko gólu byl v 55. minutě Žejdl, jeho střelu při úniku ale pardubický gólman přečetl.

Slavia tak letos poprvé vyhrála za tři body. Premiérové čisté konto v novém ročníku si připsal brankář Roman Málek, první gól po návratu, resp. příchodu do Vršovic zaznamenali Vladimír Růžička a Pavel Mrňa. Pozici nejproduktivnějšího slávisty pak potvrdil Jan Kern. Další utkání čeká sešívané ve středu na ledě Kolína.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): Od prvního do posledního hráče musím mužstvo pochválit, podali jsme výborný výkon. Věřím, že v tom budeme pokračovat.

David Havíř (HC Dynamo Pardubice B): Z naší strany to byl katastrofální vstup do utkání. V prvním střídání jeli dva slávisté na našeho gólmana, pak jsme dostali gól a pokračovalo to. V dnešním zápase jsme tahali za kratší konec, byli jsme špatní v soubojích 1 na 1, nebyli jsme důrazní a rychlostně jsme v určitých pasážích vůbec nestíhali. Zápas nám prostě vůbec nevyšel a myslím si, že jsme ani neměli šanci udělat zvrat. Pro příští utkání se z toho musíme poučit a začít od práce, kterou jsme si řekli, a plánem, se kterým do utkání jdeme.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více