Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
1.10.2022

Slávisté i přes dramatický závěr uhájili vítězství nad Porubou

7. kolo, sobota 1.10.2022, Slavia - Poruba
Slavia
3:2
1:0, 1:1, 1:1
Poruba

Branky

Slavia

14. Hanousek (Žovinec, Růžička), 40. Simon (Poletín, Závora), 51. Havrda (Houška)

Poruba

23. Střondala (Lemcke, Toman), 60. Pšurný (Šlahař)

Statistiky

Rozhodčí: Jaroš, Svoboda – Dědek, Štěpánek
Vyloučení: 5:7
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:37
Diváci: 807

Sestavy

Slavia

Málek – Žovinec, Matyáš, Barák, Hanousek, Hejda, Szathmáry, Klikorka – Všetečka, Růžička, Kern – Knotek, Žejdl, Mrňa – Simon, Poletín, Houška – Havrda, Závora, Strnad. Trenér: Jiří Veber

Poruba

Dolejš – Klimíček, Lemcke, Urbanec, Voráček, Sedlák, Mlčák – Šlahař, Pšurný, Šoustal – Berisha, Vachovec, Vildumetz – Hrníčko, Hudeček, Gřeš – Střondala, Toman, Christov – Karafiát. Trenér: Jiří Režnar

V sedmém kole Chance ligy přivítala Slavia na domácím ledě hokejisty Poruby. Domácí vsítili úvodní gól, a i přesto, že hosté ve druhé třetině vyrovnali, dokázali se zanedlouho vrátit zpět do vedení. V závěru se Porubě ještě podařilo snížit, sešívání ale vítězství nakonec uhájili.

K první velké šanci zápasu se mohl dostat Lukáš Žejdl, jenže Vít Christov hosty zachránil, když zblokoval přihrávku skrz brankoviště. Na druhé straně všechny pokusy hostů úspěšně vykrýval Roman Málek a skóre tak zůstalo dlouho nezměněno.

Až ve čtrnácté minutě se Pražané ujali vedení, když mířil přesně pod lapačku Daniela Dolejše Tomáš Hanousek z pravého kruhu.

Na konci první dvacetiminutovky se k velké šanci dostal ještě Aaron Berisha, kterému nahrál Jan Hudeček, ale odkrytou klec přestřelil.

Po začátku druhého dějství netrvalo dlouho a Porubě se podařilo skóre vyrovnat. Nenápadné nahození se od zadního hrazení odrazilo na brankoviště Slavie, odkud puk Roman Málek odehrál holí mezi kruhy přímo na hůl Vojtěcha Střondaly a ten se z první nemýlil.

Skóre pak zůstalo během třetiny vyrovnáno, a to až do poslední minuty, kdy zůstal před brankovištěm úplně nekrytý Michal Simon, kterému krásně nahrál Michal Poletín a společně tak poslali Slavii opět do vedení.

První polovina třetí třetiny zůstala bez branek, ale těsně po jejím konci poslal slávisty do vedení Maxim Havrda. Za brankou vybojoval puk Vladislav Houška, který ho zpoza branky šikovně poslal přímo na jeho hůl.

Minutu a půl po vstřelení gólu dopřáli porubští domácím dlouhou početní výhodu. Nejprve byl vyloučen Patrik Urbanec na pět minut a do konce utkání a k tomu ještě na dvě minuty za hrubost. Dvouminutový trest si vysloužil i Jakub Matyáš. Nicméně ihned po vhazování se provinil faulem kolenem ještě Tomáš Greš a poslal tím Porubu do třech.

Když už zbývalo jen dvanáct vteřin do chvíle, kdy se mohl na led vrátit čtvrtý hostující hráč, porubští se unáhlili a připsali tak ještě Vítu Christovu dvě minuty na trestné lavici za příliš mnoho hráčů na ledě, hru ve třech si tak prodloužili.

Ve vlastním dvojnásobném oslabení ujel Aaron Berisha a střílel nad lapačku, ale Roman Málek vychytal i jeho pokus.

V úplném závěru utkání zkoušeli porubští ještě štěstí bez brankáře, což se jim vyplatilo 54 vteřin před závěrečným hvizdem díky Romanu Pšurnému.

Po této trefě se už skóre neměnilo a Slavia tak mohla slavit vítězství.

Ohlasy trenérů
Jiří Veber (HC Slavia Praha):

Pro nás to jsou důležité a šťastné tři body. V první třetině jsme dali konečně po dlouhé době gól v přesilovce, což je dobré. Ve druhé třetině nám určitě pomohl šťastný gól těsně před koncem. Ve třetí třetině jsme pak už vedli 3:1, ale soupeř se hlavně nechal několikrát vyloučit, čímž nám pomohl. My jsme si to pak ale sami zase zdramatizovali našim přístupem. K soupeři ale musím říct, že proti takhle silově připravenému týmu jsme doopravdy ještě nehráli. V soubojích jeden na jednoho, souboje o kotouč na místě, ve středním pásmu nebo při bekčekingu, tak to klobouk dolů, mám co studovat na videu. V tomhle nás soupeř doopravdy předčil. Pro nás to tedy jsou opravdu šťastné a důležité body.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba):

Po včerejším utkání jsme dnes začali trochu vlažně. Chvíli trvalo, než jsme se rozbruslili. Od druhé třetiny si myslím, že jsme hráli výborně. Bohužel jsme ale nebyli schopni využít šance, které jsme si vytvořili. Pětatřicet vteřin před koncem druhé třetiny jsme dostali hloupý gól a soupeř tak odskočil. Třetí třetinu jsme začali zase aktivně, pak ale přišla první střela na naši bránu v této třetině a bylo to 3:1. Vypadalo, že je po zápase, ale my jsme stáhli hru na tři lajny a pak jsme se zvedli. Kluci hráli aktivně, dostávali jsme se i do šancí, bohužel jsme ale byli zbrzděni těmi vyloučeními, když má někdo moc arogance. Bohužel to dopadlo tak jak to dopadlo, takže jedeme domů s prázdnou a poučíme se do příště.

Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video