Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
5.11.2022

Slavia v dramatickém utkání porazila Kolín

19. kolo, sobota 5.11.2022, Slavia - Kolín
Slavia
2:1
1:1, 1:0, 0:0
Kolín

Branky

Slavia

18. Pšenička (Houška), 38. Simon (Žejdl, Matyáš)

Kolín

6. Ouřada (Veselý, Matějček)

Statistiky

Rozhodčí: Čáp, Hucl – Baxa, Belko
Vyloučení: 7:9, navíc Všetečka (SLA) a Naar (KOL) 5 min
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 33:34
Diváci: 1015

Sestavy

Slavia

Málek – Klikorka, Matyáš, Žovinec, Roth, Hejda, Szathmáry, Němeček – Mrňa, Žejdl, Simon – Všetečka, Knotek, Brož – Havrda, Kern, Strnad – Pšenička, Poletín, Houška

Kolín

Soukup – Rymsha, Čáp, Naar, Niko, Cibák, Táborský – Veselý, Koukal, Král – Sklenář, Korkiakoski, Ouřada – Jankovský, Matějček, Pajer – Síla, Morong, Lang

Slávisté si před reprezentační pauzou spravili chuť a porazili Kolín těsným rozdílem 2:1. Na branku hostujícího Ouřady odpověděl ještě v první třetině Pšenička. Kompletní obrat dokonal po samostatném úniku Simon.

Sešívaní šli do zápasu s jasným cílem napravit zaváhání z Chrudimi, kde drželi šanci na výhru až do závěrečných nájezdů, které soupeři vyšly lépe. S podobným záměrem šel do zápasu jejich soupeř, který přijel z Kolína s pachutí porážky ze středečního utkání s Přerovem, které jim výsledkově také nevyšlo. Obě mužstva se od sebe v tabulce nenachází daleko a před zápasem je od sebe dělil pouhý bod.

Hned v úvodu mohli domácí několikrát udeřit, kdy se po dobré kombinaci dostali k zakončení Houška a o pár sekund později Mrňa. Ani jeden z nich bohužel svou šanci nevyužil. Slavii to mohlo vzápětí mrzet, kdy se nechal za faul kolenem vyloučit Houška a Kolín z první přesilovky udeřil po pěkné kombinaci, na jejímž konci zakončoval Kryštof Ouřada.

Slávisté se pokoušeli o rychlou odpověď, kdy se v obrovské šanci ocitl po Simonově nahrávce Žejdl. Svou šanci k vyrovnání nevyužil a trefil pouze tyč. Slavii se po pár slibných šancích povedlo vyrovnat, když se puk odrazil k Tomáši Pšeničkovi a ten se již sám před brankářem nemýlil. Do šaten se tak po velmi zaživné první třetině šlo za nerozhodného stavu.

Simon poslal Slavii do vedení

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji sešívaní, ale kapitán Knotek svou střelou z bezprostřední blízkosti hostujícího brankáře Soukupa nepřekonal. Hra se přelévala ze strany na stranu a týmy chvílemi předváděly dobré kombinace. Oba brankáři však ukazovali i nadále výborné zákroky.

Když už se zdálo, že v prostřední periodě uhájí své svatyně, tak se do samostatného úniku dostal Michal Simon a v souboji jeden na jednoho nedal bekhendovým blafákem Soukupovi šanci.

Na jeho gól mohl v oslabení odpovědět hostující Ouřada, který ale svou druhou branku v zápase nepřidal. Slavia se poté ještě pokusila vedení navýšit, ale Kolín zachránil Soukup. Následně se strhla rvačka mezi Všetečkou a Naarem, kterou ovládl první jmenovaný.

Třetí třetinu ovládly bitky

Do závěrečné třetiny šli domácí v lepším rozpoložení a mohli těžit z přesilovky, ale Roth do odkryté klece nezakončil, protože mu puk sjel za brankovou čáru. Málek pak následně držel naděje svého týmu na tříbodový zisk, když nejdříve lapil střelu Korkiakoskiho, a pak zhatil příležitost Nika.

Atmosféra ještě zhoustla, když se do další rvačky zapojila hned čtveřice hráčů. Rozhodčí tak vylučovali i nadále, když se o pár minut později do další bitky dostali Hejda a Pajer.

Pozornost diváků se k hokeji vrátila až po šanci Havrdy, který mohl navýšit vedení svého týmu. Kolín si poté vytvořil tlak a ostřeloval branku Málka ze všech stran, ale žádný pokus nebyl přesný. Ten následně předvedl neskutečný zákrok, kdy v souboji jeden na jednoho vychytal Korkiakoskiho, jenž se po ztrátě Žejdla dostal do příležitosti.

Hostům v závěru nepomohla ani hra bez brankáře, a tak se sešívaným podařilo uhájit těsné vedení 2:1.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): Mně se dnešní zápas hodnotí lépe než hostujícímu trenérovi. První dvě třetiny jsme hráli dobrý hokej. Bylo v nich vidět, kde nás nejvíce tlačí bota. Je to právě v proměňování šancí. Projevilo se to už v zápase proti Pardubicím B. Třetí třetina byla už jen boj, boj o život, protože se jednalo o strašně důležitý zápas, který jsme chtěli urvat za každou cenu. Z naší strany už tam pak hokej nebyl, ale jsem rád, že jsme to ubojovali. Udělali jsme pár infarktových chyb, ale znovu nás podržel, jako pokaždé v posledních zápasech, Roman Málek. Jsme hlavně rádi, že jsme před reprezentační pauzou urvali tři body, které nám dodají sebevědomí a povzbudí nás do další práce.

Petr Martínek (SC Marimex Kolín): Prohráli jsme, takže se mi utkání nehodnotí lehce, ale i tak musím vyzdvihnout náš výkon. Neměli jsme optimální sestavu, ale kluci tady nechali všechno. Bohužel jsme vstřelili jednu branku a na jeden gól se nevyhrává doma, natož venku. Musím soupeři pogratulovat. Myslím si, že jsme dnes byli více než důstojným soupeřem, a že jsme si aspoň bod zasloužili. Máme před sebou reprezentační přestávku, ve které budeme doufat, že se nám dá kádr dohromady. Musíme pracovat dále tak, abychom v další části soutěže dokázali získávat body, což se nám dnes nepodařilo.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více