Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.11.2022

Slavii první utkání po pauze nevyšlo. Z Poruby se vrací bez bodů

20. kolo, pondělí 14.11.2022, Poruba - Slavia
Poruba
7:0
3:0, 1:0, 3:0
Slavia

Branky

Poruba

14. Vachovec (Krenželok), 19. Christov (Hrníčko), 20. Šoustal (Vachovec), 25. Šlahař (Pšurný, Urbanec), 42. Berisha (Pšurný,Šlahař), 44. Hrníčko (Klimíček), 52. Krenželok (Berisha)

Slavia

Statistiky

Rozhodčí: Skopal, Vrba - Veselý, Peluha
Vyloučení: 2:0
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 34:27
Diváci: 1526

Sestavy

Poruba

Dolejš - Mlčák, Sedlák, Urbanec, Voráček, Lemcke, Klimíček, Krenželok - Šoustal, Pšurný, Vildumetz, Vachovec, Gřeš, Šlahař, Střondala, Hrníčko, Berisha, Karafiát, Toman, Christov

Slavia

Málek (44. Volevecký) – Klikorka, Matyáš, Žovinec, Roth, Hejda, Szathmáry, Němeček – Mrňa, Žejdl, Simon – Všetečka, Knotek, Brož – Havrda, Růžička, Kern – Pšenička, Poletín, Strnad.

Pražané nastoupili po reprezentační pauze na ledě lídra tabulky Poruby. Domácí ale byli celé utkání lepší a nakonec si došli pro tři body za výhru 7:0. O výsledku rozhodla první třetina, ve které sešívaní třikrát inkasovali.

První šance zápasu přišla ve 2. minutě, když Klikorka zahákoval Hrníčka a rozhodčí nařídil trestné střílení. Sám faulovaný ho ale neproměnil, protože do forhendové kličky vložil svůj levý beton Málek.

Ve 4. minutě při přesilovce Pražanů naopak kombinovali Brož s Všetečkou a následná dělovka Szathmáryho skončila pod betony gólmana Dolejše.

O minutu později se do šance mezi beky protáhl Karafiát, ale Matyáš mu stihl zablokovat hůl. Forvard domácích ještě udělal oblouček a přihrál Tomanovi, který ale neměl dostatek prostoru k zakončení.

Poté nebezpečně pálil hostující Všetečka a gólman Dolejš puk vyrazil doleva, odkud jej z brankoviště do bezpečí odpálil Voráček. Ve 14. minutě už ale domácí vedli. Krenželok dojel s pukem až na levý kruh, kde ho naservíroval volnému Michalu Vachovcovi, který nahrávku z první poslal do sítě střelou na bližší tyč.

Následně zkoušeli dorážet Střondala a Hrníčko, ale ani jeden z nich neuspěl a vše pohlídali sešívaní beci. Další šanci měla v 19. minutě Slavia. Žejdl zpoza branky našel před bránou Mrňu, po jehož zadovce se natáhl brankář Dolejš.

Domácí pak přidali další dvě branky, které od sebe dělilo jen 39 vteřin. Nejprve v 19. minutě nahrál Hrníčko za sebe najíždějícímu Vítu Christovovi, který poté udělal kličku a poslal puk do odkryté brány.

56 vteřin před koncem první části se po vyhraném buly prosadil Tomáš Šoustal. Gólu pomohl i odraz kotouče před brankovištěm od bruslí bránícího hráče a Málek už na střelu nedokázal reagovat.

Druhá třetina přinesla šance Slavie

Hned 20 vteřin po začátku druhé třetiny sebral Klikorkovu přihrávku špatně Žejdl a k puku se dostal Šoustal. Žejdl se ale včas vrátil a napravil svou chybu. Poruba však poté přesto přidala čtvrtý gól.

Ve 25. minutě se prosadil Jakub Šlahař, který dostal od mantinelu nahrávku od Pšurného a střelou bez přípravy z pravého kruhu překonal Málka. Ve 29. minutě pak nepříjemně střílel Szathmáry, ale Dolejš ani zasahovat nemusel.

Ve 30. minutě po buly vykryl Málek ránu Pšurného a kolem střídaček se do šance prohnal Strnad, který mířil k bližší tyči, ale Dolejš si ji pohlídal a puk se odrazil ještě od masky domácího brankáře. Z druhé strany následně zakončoval Pšenička, ale ani on nebyl úspěšný. Ve 35. minutě potáhl kotouč do středního pásma Brož a přihrál rozjetému Všetečkovi, jehož ránu ale zastavil blokující Lemcke.

Následoval skvělý zákrok domácího Dolejše, který se ve 37. minutě roztáhl na brankové čáře proti ráně Brože. 20 sekund před druhou přestávkou ještě pálil Szathmáry, jenže do jeho střely vložil svou vyrážečku gólman Dolejš.

Poruba ve třetí části potvrdila výhru

Úvodní šanci třetí třetiny měl hostující Všetečka, jehož střela po 28 sekundách skončila na betonu gólmana. Další pokus posléze vyslal Knotek, ale i on bez úspěchu.

Přesně za minutu přidali domácí další gól, když bleskovou útočnou akci zakončil střelou do odkryté brány Aaron Berisha.

Ve 44. minutě přišla šestá branka domácích. Dominik Hrníčko nabral za bránou puk na čepel a prostrčil ho kolem hlavy Málka do horního rohu brány. Po této brance se do slávistické branky postavil Tomáš Volevecký

V 50. minutě měl velkou šanci Kern, který měl před sebou prázdnou bránu, jenže Dolejš mu do zakončení na poslední chvíli vložil hokejku. V 52. minutě se znovu prosadili domácí, když dělovka Daniela Krenželoka prošla Voleveckému mezi betony. 23 vteřin před koncem ještě Všetečka trefil tyč Dolejšovy branky.

Slavii se tak první utkání po reprezentační pauze nepovedlo. Další zápas odehrají Pražané ve středu na domácím ledě proti Frýdku-Místku.

Ohlasy trenérů
Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011):

Určitě jsme měli po pauze obavy, zápas po přestávce je vždycky takový nervózní. Kluci to ale zvládli parádně. To, co jsme si řekli, to jsme sehráli, padaly góly, muselo se to líbit. A diváci přišli, je to dobrá pozvánka na další utkání. Co k tomu dodat... Chci poděkovat hráčům za to, co předvedli. A lidem za to, že nás povzbudili.

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha):

Pro mě je to nepochopitelné. Jedeme na půdu prvního týmu tabulky a jedeme si zahrát hokej, který je takový bezbolestný, bezkontaktní... Zaslouženě jsme za to byli potrestáni. Doufám, že to byla facka, na kterou budeme schopni zareagovat.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více