14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.11.2022

Střelecká převaha Slavii k výhře nepomohla. S rysy padla v nájezdech

21. kolo, středa 16.11.2022, Slavia - Frýdek-Místek
Slavia
1:2sn
0:1, 1:0, 0:0 - 0:0
Frýdek-Místek

Branky

Slavia

22. Všetečka (Knotek, Brož)

Frýdek-Místek

18. Matěj (Ramik), rozh. náj. Svačina

Statistiky

Rozhodčí: Svoboda, Valenta – Beneš, Kotlík
Vyloučení: 1:4
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 56:23
Diváci: 561

Sestavy

Slavia

Málek – Klikorka, Matyáš, Barák, Roth, Žovinec, Szathmáry, Němeček – Mrňa, Simon, Žejdl – Brož, Knotek, Všetečka – Havrda, Růžička, Kern – Pšenička, Poletín, Strnad

Frýdek-Místek

Mokry – Kowalczyk, Zeleňák, Ročák, Havránek, Žůrek, Adámek, Homola – Svačina, Vrdlovec, Dostálek – Zeman, Haas, Hotěk – Bednář, Matěj, Ramik – Geidl, Jobánek, Macháček

Ani výrazná střelecká převaha nepomohla slávistům v utkání proti Frýdku-Místku k vítězství. Sešívaní sice po většinu zápasu udávali tempo, v nájezdech ale neskórovali. V Edenu si tak díky brance Robina Všetečky připsali jen bod.

Po téměř dvou týdnech se hokejisté Slavie znovu představili na domácím ledě. V Edenu přivítali Frýdek-Místek, kterému chtěli oplatit pětigólovou porážku ze začátku října. A do utkání vstoupili aktivněji – ve čtvrté minutě se do první šance dostal Mrňa, záhy nato si do mezikruží najel Všetečka, který ale v rozhodující chvíli podklouzl.

I v dalších minutách úvodní periody udávali tempo sešívaní. Na Havrdovu dorážku vyzrál v sedmé minutě hostující brankář Mokry, jenž musel být ve střehu i proti dorážkám Strnada a Poletína z poloviny první dvacetiminutovky nebo proti Brožovi, který o chvíli později zakončoval přečíslení domácích.

Oba týmy pak přečkaly svoje první oslabení, na Frýdecké se však po konci jejich přesilovky usmálo štěstí. Pavel Matěj si najel nehlídán do prostoru mezi kruhy a přesnou střelou překonal Romana Málka. Slávisté tak odcházeli do kabiny s jednobrankovým mankem.

Všetečka vyrovnal svůj loňský gólový zápis

Úvodní branka ale svěřence trenéra Tvrzníka nezaskočila a dál pokračovali v aktivní hře. Jejich snaha nesla ovoce už po 80 vteřinách druhé třetiny. Žejdl ještě se svým pokusem neuspěl, kapitán Knotek ale nahrávkou zpoza brány našel mezi kruhy Robina Všetečku, který trefil pravý růžek frýdecko-místecké klece. Mladý útočník tak svojí šestou trefou vyrovnal svůj loňský gólový zápis.

Před brankou rysů se hra odehrávala i v následujících minutách. Pšeničkův bekhendový pokus branku minul, Szathmáryho schovanou střelu zase vyrazil Mokry. Tři minuty poté tasil beton brankář Málek, který si musel dávat pozor i na Vladimíra Svačinu, k němuž ale ve 31. minutě rychle přistoupili tři slávisté a puk mu sebrali.

Úspěchem neskončila ani přesilovka sešívaných z konce druhé a začátku třetí třetiny, kvůli níž si domácí trenéři minutu před druhou sirénou vzali oddechový čas. Červenobílí ale i nadále diktovali tempo zápasu. Ve 45. minutě zastavil Žejdla až Mokry, který svoje kvality ukázal čtyři minuty nato, když se bleskově přesunul proti Havrdovi a betonem vyrazil jeho nebezpečnou příležitost.

Zbytek základní hrací doby už gól nenabídl a Slavia si tak popáté v sezóně zahrála prodloužení. V tom se po několika neúspěšných kombinacích domácích dostal ke střele přímo před Málkem obránce Kowalczyk, na sešívaného gólmana ale nevyzrál. Hned nato ujel na druhé straně Všetečka do úniku, jeho bekhendový blafák ale neméně hezky chytil Mokry.

V úplném závěru nastaveného času mohl rozhodnout Knotek, dvakrát ho ale zastavil frýdecký brankář. Ten zůstal stoprocentní i v nájezdech, a Frýdek-Místek tak díky úspěšnému pokusu Vladimíra Svačiny vyhrál 2:1. Sešívaným tak k triumfu nepomohla ani více než dvojnásobná střelecká převaha.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Neměli jsme úplně dobrý vstup do zápasu, nepovedl se nám. Postupem času jsme ale přebírali otěže zápasu. Bohužel inkasovaný gól nám vůbec nepomohl, zkraje druhé třetiny jsme vyrovnali. Začali jsme trochu tlačit a hrát agresivněji do branky. Vytvořili jsme si příležitosti, ale trápíme se v koncovce. Navíc gólman soupeře chytal výborně. Nájezdy jsou loterie a to, že se trápíme v koncovce, se do nich přeneslo – nedali jsme ani gól. Dva zápasy, jeden gól, to se těžko vyhrává. Musíme se soustředit na další zápas. Jedeme do Šumperku a tam už to chceme zlomit a vyhrát za tři body.

Martin Janeček (HC Frýdek-Místek): Pro nás jsou to neskutečně cenné dva body. Věděli jsme, že Slavia hraje doma výborně, a chtěli jsme hrát poctivě do defenzivy. Proto nás mrzí, že i když domácí měli tlak, tak jsme otevřeli prostor mezi kruhy, což jsme přesně nechtěli, a soupeř srovnal. Myslím si, že v průběhu zápasu byl o chloupek lepší než my, měl více šancí a tlačil. Proto si těch bodů ceníme. Myslím si, že musím mít s mladým mančaftem postavenou hru na dobré defenzivě a počkat si na svoje příležitosti. To se nám dneska i poslední zápasy vyplácí, a pokud půjdeme touto cestou, tak ty bodíky sbírat budeme. Pokud zpychneme a budeme chtít soupeře přehrávat, tak nám vyschne prach.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více