Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.11.2022

Po čtyřech porážkách vítězství, slávisté na nájezdy zdolali Prostějov

24. kolo, sobota 26.11.2022, Prostějov - Slavia
Prostějov
3:4sn
1:0, 2:3, 0:0 - 0:0
Slavia

Branky

Prostějov

7. Novák (Jáchym, Jiránek), 33. Jáchym (Novák, Kubeš), 40. Kubeš (Ostřížek, Jáchym)

Slavia

22. Mrňa (Klikorka, Poletín), 24. Brož (Hanousek, Kulda), 32. Simon (Strnad, Žovinec), rozh. nájezd Žejdl

Statistiky

Rozhodčí: Šudoma, Jechoutek – Bezděk, Zídek
Vyloučení: 3:6
Využití: 2:2

V oslabení: 0:0
Diváci: 1122

Sestavy

Prostějov

Pavelka – Valenta, Kubeš, Malák, Benda, Poledna, Pěnčík – Jiránek, Jáchym, Mar. Novák – V. Burian, Vlach, Ostřížek – Slanina, Hašek, Jansa – Jandus, Venkrbec, Maruna

Slavia

Málek – Klikorka, Hejda, Barák, Roth, Žovinec, Hanousek – Stehlík, Žejdl, Kulda – Strnad, V. Růžička, Brož – Mrňa, Kern, Simon – Havrda, Poletín, Petrov

Sešívaní na ledě Prostějova prolomili nepříznivou sérii porážek a připsali si důležité vítězství. Vyrovnané utkání plné přesilovkových branek dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých byli úspěšnější slávisté. Skvělým výkonem se opět blýskl brankář Málek.

Po vlažných úvodních minutách se do první příležitosti zápasu dostal po chybě jednoho z hostujících obránců Jansa, s jeho bekhendovým pokusem si ale brankář Málek poradil.

O dvě minuty později už ale diváci sledovali první gólovou akci. Jáchymova střela ještě v brance neskončila, k odraženému kotouči se však jako první dostal prostějovský Martin Novák, který jej zasunul za záda bezmocného brankáře sešívaných.

V polovině úvodního dějství se domácí mohli dostat do dvoubrankového vedení. Tváří v tvář Málkovi se objevil opět Jansa, ani tentokrát si ale na hostujícího gólmana nepřišel. Vzápětí pak slávistický gólman zlikvidoval i rychlý únik dva na jednoho.

Pražanům se ani nadále herně nedařilo, což po čtvrthodině hry vyústilo v další nadějnou akci domácích. Burian byl ale těsně před zakončením hákován a na světě byla první přesilová hra utkání. Prostějovští si v početní výhodě vytvořili několik střeleckých příležitostí, brankář Málek ale sešívané opět podržel.

Ke konci úvodní třetiny se sešívaní poprvé dostali k souvislejšímu pobytu v útočném pásmu. Výsledkem toho bylo první vyloučení na straně domácích. Místo nebezpečné přesilovky Slavie ale diváci sledovali dobrý výkon čtveřice domácích hráčů.

Druhá třetina ve znamení přesilovkových branek

První opravdu nebezpečnou střelu sešívaní vyprodukovali až na začátku druhé třetiny, Hejda ale pouze orazítkoval tyč. O minutu později pak Slavii dostal do zápasu domácí Malák, jehož zbytečný faul kolenem rozhodčí ocenili pětiminutovým vyloučením a osobním trestem do konce utkání.

Pražané se chopili příležitosti a již po čtyřech vteřinách přesilové hry vyrovnali, když ve 22. minutě Pavel Mrňa dorazil kotouč za domácího brankáře. Sešívaní díky výši trestu zůstali i nadále v početní výhodě a soupeře znovu zatlačili. Rychlý obrat skóre pak ve 24. minutě dokonal Jaroslav Brož, který z pravé strany dokázal prostřelit brankáře Pavelku.

O několik momentů později se po slávistickém faulu síly na ledě vyrovnaly. Hra ve čtyřech však změnu skóre nepřinesla. Sešívané znovuzrození ve druhé třetině pak stvrdil Michal Simon, jenž se ve 32. minutě dostal k dorážce a poslal Slavii do dvoubrankového vedení.

Vzápětí dostal Prostějov takřka dvouminutovou početní výhodu pěti proti třem. Toho využil domácí Tomáš Jáchym, který ve 33. minutě po dobrém přenesení hry uklidil kotouč do odkryté klece. Zbytek klasické přesilovky pak dokázali sešívaní úspěšně ubránit.

Na konci druhého dějství dostali domácí opět výhodu dvojnásobné přesilovky. Tu dokázal sedm vteřin před sirénou využít Jakub Kubeš, který tak vyrovnal skóre utkání.

Třetí třetina změnu skóre nepřinesla

Slávisté v úvodu třetí třetiny ubránili zbývající část přesilové hry domácích. Následně se hrálo v rychlém tempu bez větších střeleckých příležitostí na obou stranách.

Po několika minutách rozhodčí opět zasahovali, výhodu jednoho hráče na ledě nabídli tentokrát sešívaným. V přesilové hře mohl svou druhou brankou v utkání dostat slávisty do vedení Brož, v brance domácích se ale blýskl skvělým zákrokem lapačkou gólman Pavelka.

I nadále pak diváci sledovali rychlé utkání, zakončení obou týmů však postrádala přesnost nebo potřebnou razanci. Kýženou branku tak do konce třetí třetiny ani jedno z mužstev vstřelit nedokázalo a utkání se dostalo až do prodloužení.

Ve hře tří proti třem se do dobré příležitosti dostali Kulda a vzápětí i Hanousek, Pavelka však proti oběma dokázal úspěšně zasáhnout. V úniku se pak objevil i Brož, ani on si ale na Pavelku nepřišel a o vítězství tak musely rozhodovat až samostatné nájezdy.

V nájezdech se za sešívané dokázali prosadit Lukáš Žejdl a Vladimír Růžička, brankář Málek naopak všechny pokusy domácích pochytal a slávisté si tak z Prostějova odváží dva body za vítězství 4:3 po nájezdech.

Na výhru proti Prostějovu mohou hráči Slavie navázat ve středu 30. listopadu na domácím ledě v Edenu, kam přijedou hosté ze Vsetína.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video