Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
10.12.2022

Bojovný výkon Slavii nestačil. Z Přerova odjíždí bez bodů

29. kolo, sobota 10.12.2022, Přerov - Slavia
Přerov
2:0
1:0, 0:0, 1:0
Slavia

Branky

Přerov

2. Macuh (Jan Svoboda), 53. Březina (Chroboček, Jan Svoboda)

Slavia

Statistiky

Rozhodčí: Cabák, Koziol - Komínek, Kráľ
Vyloučení: 3:4
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 21:53
Diváci: 672

Sestavy

Přerov

Postava – Chroboček, Hrdinka, Černý, Kudělka ,Novotný, Krisl, Ševčík – Doležal, Jan Svoboda, Jakub Svoboda – Ministr, Březina, Fencl – Pechanec, Indrák, Goiš – Macuh, Dobša, Dvořák.

Slavia

Málek – Klikorka, Hejda, Němeček, Roth, Žovinec, Szathmáry – Kulda, Strnad, Stehlík – Žejdl, Kern, Brož – Mrňa, Havrda, Simon – Všetečka, Houška

Slávistům nevyšlo sobotní utkání v Přerově. Dvě třetiny drželi s Přerovem stav 0:1, domácí nakonec přidali ve třetí třetině druhý gól a berou tři body. Čisté konto udržel brankář Michal Postava, který pochytal všech 53 střel sešívaných.

Jako první se prosadili domácí Zubři. Už ve 2. minutě využil zmatku před Málkovou brankou Rok Macuh, který zametl odražený kotouč po ledě ke vzdálenější tyči. Potom našel nádhernou přihravkou Klikorka hůl Hejdy, ale Postava předvedl skvělý zásah. Následně pálil unikající Havrda z pravé strany, ale trefil jenom vyrážečku domácího brankáře. V 10. minutě pálil ostře z pravého kruhu Hrdinka, ovšem Málek jeho šanci skvěle vystihl.

V 15. minutě sklepl šikovně ze vzduchu puk Strnad, ale Postava máchl lapačkou a střelu zlikvidoval. Pak mohli domácí přidat druhou branku, ale jeden z domácích hráčů po krosové přihrávce nedokázal puk dostat za Málka. Po první třetině platilo skóre 1:0.

Ve 23. minutě měli šanci sešívaní. Jedovatou ránu vyslal Žejdl a Postava předvedl skvělý zákrok díky rychlému secvaknutí betonů. Ve 26. minutě se od modré čáry řítil zapomenutý Svoboda sám na Málka, nicméně ten jeho ránu na vzdálenější tyč vystihl lapačkou. Poté v přesilovce Pražanů narazilo tečované nahození Klikorky do betonu Postavy.

Pak při přesilovce slávistů 5 na 3 se už hosté radovali, jenže Postava i nadvakrát schoval kotouč pod sebe. Ve druhé třetině se skóre nezměnilo a Přerov stále drzel těsný náskok.

Na druhý gól se čekalo až do 53. minuty

Ve 45. minutě kombinovali Simon s Havrdou. Druhý jmenovaný vypálil, ale Postava byl připraven a zasáhl. Další šanci měl Klikorka, jehož ránu z protiútoku vyrazil Postava levým betonem. V 51. minutě přišla další šance domácích. Unikajicí Krisl vyprášil chrániče Málka, který si poté poradil i s dorážkou Fencla. Domácí pak následně zvýšili svůj náskok.

V 53. minutě Chroboček po obkroužení branky poslal z otočky puk do předbrankového prostoru, ve kterém byl připravený David Březina, jenž uklidil skákavou přihrávku za Málkova záda.

Ve zbytku utkání už se nic nestalo, a tak Slavia po porážce 0:2 neodváží žádné body. Další zápas mají Pražané na programu v pondělí 19. prosince na domácím ledě, kde přivítají Litoměřice.

Ohlasy trenérů
Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov):

Byl to strašně těžký zápas. Potvrzuje se, jak je soutěž vyrovnaná. Hrozně jsme se nadřeli, fantasticky nás držel Posty, podal opravdu vynikající výkon. Rozhodujícím momentem bylo ubráněné oslabení ve třech. Chtěli bychom poděkovat všem fanouškům, kteří nás přišli povzbudit. Klukům to určitě pomohlo. Budeme se snažit, abychom se zlepšovali.

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha):

Zápas se mi nehodnotí dobře. Po většinu utkání jsme nebyli horší, spíš naopak. Bohužel jsme opět vyhořeli v koncovce, druhý zápas po sobě jsme Postavovi nedali gól. Prohrát vlastní brankou z druhé minuty je vždycky smutný příběh. Ale za nasazení a hru nemám klukům co vytknout. Bohužel, v předbrankovém prostoru byli domácí silnější.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více