Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.12.2022

Fantazie! Slavia v Edenu rozstřílela favorita z Litoměřic

30. kolo, pondělí 19.12.2022, Slavia - Litoměřice
Slavia
7:2
4:1, 1:0, 2:1
Litoměřice

Branky

Slavia

1. Kern (Žovinec, Brož), 6. Žovinec (Žejdl), 9. Stehlík (Mrňa, Všetečka), 19. Hejda (Stehlík, Kern), 31. Labuzík (Klikorka), 45. Mrňa (Klikorka), 54. Žejdl (Kulda)

Litoměřice

4. Koláček (Holý, Ton), 58. Holý (Slavíček, Kracík)

Statistiky

Rozhodčí: Kostourek, Zubzanda – Baxa, Belko
Vyloučení: 2:3
Využití: 1:1

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 37:22
Diváci: 519

Sestavy

Slavia

Brízgala – Klikorka, Hejda, Žovinec, Němeček, Barák, Szathmáry, Duda – Všetečka, Žejdl, Kulda – Stehlík, Kern, Brož – Mrňa, Havrda, Sklenář – Petrov, Labuzík, Strnad.

Litoměřice

Sklíba – Jebavý, Hampl, Výtisk, Němec, Šedivý, Holý, Černohorský – Válek, Jícha, Svoboda – Procházka, Kuťák, Slavíček – Ton, Kracík, Koláček – Jiruš, Cikhart, Gajda.

Slávisté po reprezentační pauze zabrali a deklasovali na domácím ledě v Edenu favorita z Litoměřic. Kališníkům nasázeli sedm branek a zvítězili vysoko 7:2. Gólově se o triumf zasloužili Jan Kern, Dušan Žovinec, Lukáš Stehlík, Tadeáš Hejda, Tomáš Labuzík, Pavel Mrňa a Lukáš Žejdl.

Kališníci se na slávistickém ledě nestihli ani pořádně rozkoukat a Sklíba už lovil kotouč z branky. V čase 00:46 totiž Jan Kern tečoval dalekonosné Žovincovo nahození přesně mimo dosah litoměřického brankáře.

O necelé tři minuty později se skóre měnilo znovu. Tentokrát se ale radovali hosté. A to po dělovce Josefa Koláčka, jenž po přihrávce zprava vypálil z mezikruží a důrazným projektilem překonal Adama Brízgalu. Hosté tak skórovali ze svojí první střely na bránu.

Zkraje 6. minuty si nabruslil do levého kruhu Dušan Žovinec a razantní bombou do litoměřické klece znovu přiklonil průběžný výsledek na stranu svěřenců trenéra Tvrzníka. V čase 08:01 navíc domácí celek zvýraznil těsný náskok.

Po pobídce od Všetečky vystřelil z vrcholu levého kruhu exkališník Lukáš Stehlík a navýšil vedení na 3:2. Přesně minutu před sirénou slávisté zaúřadovali počtvrté. Tadeáš Hejda zacílil od pravého mantinelu a Sklíba opět kapituloval. Slávistický obránce skóroval poprvé od února 2020.

Pátý hřebíček do kališnické rakve zatloukl v čase 30:47 debutant v červenobílém A-týmu Tomáš Labuzík, který dostal parádní pas za obranu a vlastní sóloakci zakončil nekompromisní ranou za Sklíbova záda.

Když na časomíře běžela 45. minuta, udeřila Slavia znovu. Tentokrát se zapsal do střelecké listiny Pavel Mrňa, jenž si najel ze středního pásma až před litoměřického gólmana a pohodlně zavěsil.

V čase 53:58 navíc dokonal kanonádu Lukáš Žejdl. Ten si najel do útočného pásma a ranou k pravé tyčce zvýraznil náskok. Litoměřičtí se v závěru také trefili. Skóre už jen kosmeticky upravil bývalý slávista Jan Holý a červenobílí triumfovali 7:2.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu, jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 19.3.2024

Na play-off jsem se strašně těšil, říká kapitán deváťáků Slížek

První série play-off v životě a hned postup do dalšího kola. Deváťáci za sebou mají osmifinálový souboj s Chomutovem, který dokázali dvakrát porazit a postoupit tak do čtvrtfinále. Po těsné výhře na ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video