Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
29.12.2022

Slavia čtvrtou výhru v řadě nepřidala, v Edenu podlehla Porubě

33. kolo, čtvrtek 29.12.2022, Slavia - Poruba
Slavia
0:4
0:1, 0:2, 0:1
Poruba

Branky

Slavia

Poruba

6. Berisha (Urbanec), 27. Gřeš (Berisha, Urbanec), 29. Šoustal (A. Sedlák, Mlčák), 59. Hrníčko (Lemcke)

Statistiky

Rozhodčí: Jaroš, Valenta – Maňák, Štěpánek
Vyloučení: 5:8
Využití: 0:2

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 33:28
Diváci: 1276

Sestavy

Slavia

Málek – Klikorka, Hejda, Žovinec, Němeček, Barák, Szathmáry, Duda – Všetečka, Žejdl, Kulda – Simon, Kern, Brož – Mrňa, Slavík, Sklenář – Havrda, Strnad

Poruba

Bláha – Urbanec, Voráček, Krenželok, Lemcke, Mlčák, Sedlák, Hlaváč – Karafiát, Pšurný, Berisha – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Hrníčko, Střondala, Häring – Pavlík, Brodek

Sešívaní v posledním utkání kalendářního roku přivítali na domácím ledě v Edenu ostravskou Porubu. Do duelu šli s jasným cílem prodloužit třízápasovou vítěznou sérii. Ostravané ale postupně nasázeli čtyři góly a nedovolili Slavii dát ani branku.

Ze začátku utkání se slávisté tlačili do zakončení, ale žádnou větší šanci si nevytvořili. Následně přišel první zlom v zahajovací třetině, kdy se nejprve nechal vyloučit Brož a nedlouho na to ho následoval na trestnou lavici Žejdl. Ostravané se v početní výhodě nejdříve nemohli prosadit, ale nakonec Urbanec našel svou přihrávkou Aarona Berishe, který se nemýlil a otevřel skóre zápasu.

Sešívaní se po přečkané přesilovce pokoušeli o rychlé vyrovnání. Po Barákově zblokované střele se k pokusu sám před Bláhou dostal Szathmáry, povyjetého hostujícího brankáře ale neprostřelil. Na druhé straně mohl zvýšit Karafiát, ale Málek se stačil proti křižné nahrávce přesunout a vytáhnul fantastický zákrok.

Domácí se rovnou dvakrát po sobě dostali do přesilových her. V první z nich se už začali fanoušci na stadionu radovat, ale rozhodčí jejich radost rychle ukončili, když signalizovali vysokou hůl Sklenáře, který puk do branky tečoval. Po konci druhé početní výhody našel Mrňa v dobré pozici mezi kruhy Všetečku, důležitý zákrok ale předvedl hostující brankář Bláha.

Slavii v zápase srážela vyloučení

Další třetinu zahájily oba týmy za stavu 0:1. V ní předváděly na ledě vyrovnanou hru a žádný z nich si nevytvořil zjevnou výhodu. Zajímavou střelou se prezentoval obránce Němeček, který tvrdě pálil od modré, ale Bláha byl pozorný.

Porubě nakonec vypomohlo další vyloučení, kdy se tentokrát slávisté provinili tím, že jich na ledě bylo v jeden moment více, než pravidla dovolují. Hosté svou další početní výhodu využili a střelecky se zapsal Tomáš Gřeš, který se dostal k odraženému puku před Málkem.

Slávisté se zdáli být jako opaření a těžit z toho mohl nadále jejich soupeř. Již ve hře v plném počtu Slavia inkasovala potřetí. Střelou od modré se prezentoval Tomáš Šoustal a Málek mohl lovit puk z vlastní sítě.

Tento gól sešívané probudil a nejprve Bláha fantasticky vyrazil jednoznačnou šanci Simona, puk do branky nedostal ani střílející Klikorka. Hned vzápětí byla Slavia blízko snížení. Havrdovu vyraženou střelu si našel Mrňa, který se ocitl úplně sám před Bláhou. Ten ale opět prokázal svoje umění. Každý tým dostal následně šanci v podobě přesilové hry, ale ani jeden nedokázal nijak více zahrozit, a tak do šaten šli v o dost větší pohodě hráči Poruby.

Hosté nedovolili sešívaným zápas zdramatizovat

V poslední třetině mohla Slavia být ráda, že hned z úvodu neoslabila. Žejdl tvrdě narazil do hrany mantinelu, naštěstí se ale hned zvedl. Domácí poté dostali šanci v podobě přesilové hry, ale ty po dobu celého utkání nepatřily mezi jejich silné stránky.

Početná návštěva v Edenu sledovala, jak ve třetí třetině domácím hráčům postupně dochází síly a marně se snaží se zápasem ještě něco udělat. Jiskřičku naděje mohlo vykřesat vyloučení hostujícího Pšurného. Sešívaným se snad poprvé v zápase povedlo vytvořit si v přesilové hře větší tlak a pramenilo z toho hned několik šancí. Tou největší z nich se mohla zdát ta, když se Kuldova střílená nahrávka málem po několika tečích odrazila do brány Poruby, obránci hostů ale včas puk zpacifikovali.

Další početní výhoda slávistů svým průběhem opět připomínala ty ve druhé třetině a Poruba tak nadále kontrolovala stav zápasu. V závěru se ještě Slavia pokusila v další přesilové hře stáhnout brankáře. To vedlo k tomu, že Simon dvakrát střílel nejprve po Brožově pasu, pak po nahrávce Simona, Bláha ale hosty držel.

Nakonec ještě hosté ukořistili puk a Dominik Hrníčko měl již snadnou úlohu. Poruba si tak v posledním zápase tohoto kalendářního roku odvezla z Edenu všechny tři body.

Ohlasy trenérů
Pavel Kolařík (HC Slavia Praha):

My jsme samozřejmě chtěli také ten rok zakončit výhrou. Začátek zápasu jsme hráli dobře a měli jsme především dobrý pohyb, kdy jsme se dostávali i do šancí. Bohužel pak přišla přesilovka pět na tři. Poruba má výborné přesilovky. Další branku jsme dostali opět z přesilovky, a poté proti takto silnému týmu se zápas těžko otáčí. Navíc se nám nevedlo v přesilovkách, kterých jsme měli osm a nedokázali jsme z nich ani jednou skórovat. Šance tam byly, ale skvěle chytal brankář soupeře. Pokud bychom dneska hráli, jak dlouho chtěli, tak bychom stejně asi branku nevstřelili. Rok jsme chtěli zakončit výhrou, ale bohužel se nám to nepovedlo.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011):

Jsme spokojeni. Výhra v posledním utkání a hlavně na Slavii, která se v posledních utkáních začala zvedat. Za tři utkání dali sedmnáct branek. Měli jsme k tomu respekt a hráče jsme připravovali na to, že na začátku budeme pod tlakem, což se vyplnilo. Spasila nás až přesilovka, kdy jsme začali hrát to, co jsme chtěli. Ve druhé třetině měl ještě soupeř dva tří minutové bloky, kdy nás dostal pod obrovský tlak, ale skvěle nás podržel Ondřej Bláha. Uhráli jsme tři body a jedeme domů spokojeni na závěr roku, což je vždycky dobře.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více