Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
4.1.2023

Vítězný vstup do nového roku. Slavia přetlačila Frýdek

34. kolo, středa 4.1.2023, Frýdek-Místek - Slavia
Frýdek-Místek
1:2
1:1, 0:1, 0:0
Slavia

Branky

Frýdek-Místek

16. Kowalczyk (Matěj)

Slavia

18. Žovinec (Žejdl), 40. Brož (Kulda, Kern)

Statistiky

Rozhodčí: Koziol, Čáp – Kleprlík, Bezděk
Vyloučení: 5:6
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 24:35
Diváci: 711

Sestavy

Frýdek-Místek

Mokry – Žůrek, Teper (C), Zeleňák, Kowalczyk, Sova, Homola – Dostálek, Zeman, Svačina (A) – Vrdlovec (A), Lyszczarczyk, Hotěk – Doktor, Ramik, Haas – Geidl, Matěj, Macháček – Bednář

Slavia

Málek – Klikorka, Hejda, Žovinec, Němeček, Barák (C), Szathmáry – Všetečka, Žejdl (A), Kulda – Chalupa, Kern, Brož – Mrňa, Havrda, Simon – Stehlík, Labuzík, Strnad – Matuška

Hokejisté Slavie vstoupili do nového roku vítězně. Ve Frýdku-Místku sice sešívaní od 16. minuty prohrávali, nakonec však domácí rysy zdolali 2:1. U vyrovnávacího gólu červenobílých si třetí trefu v sezoně připsal Dušan Žovinec, sedmým přesným zásahem a zároveň vítězným gólem se prosadil Jaroslav Brož.

Vstup do utkání měli lepší hráči Frýdku-Místku. Ti si dokázali vytvořit hned několik šancí, ale střely Vojtěcha Zelňáka v první minutě, ani pokus Davida Homoly o pár minut později neskončily gólovou radostí domácích rysů.

Ke slovu se tak dostali také hosté z Prahy, kteří v průběhu prvního dějství postupně navyšovali aktivitu. Nebezpečná šance byla k vidění během oslabení slávistů, hráči v černých dresech dobře napadali rozehrávku Frýdku-Místku a několikrát prověřili brankáře Modreho.

V šestnácté minutě se ale domácí dostali do vedení. Dan Kowalczyk vyslal z modré čáry nahození na branku Romana Málka, který měl přes několik hráčů zakrytý výhled. Frýdecko-místečtí rysi se však z vedení neradovali dlouho. Už o dvě minuty později se prosadili také slavisté. Lukáš Žejdl našel před brankou domácích Dušana Žovince, který svým šikovným nastavením hole trefil prostor pod břevnem rysů.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili domácí hráči opět aktivně. Během dvaadvacáté minuty našel Alan Lyszczarczyk křižnou přihrávku na pravém kruhu Jakuba Doktora. Ten na skvěle chytajícího Málka nevyzrál.

Slávisté otočili skóre zápasu

Nejprve se červenobílí v průběhu třetiny dostali do přečíslení dvou na jednoho. Tadeáš Hejda našel křižnou přihrávkou zakončujícího Edgarse Kuldu, proti jeho pokusu zasáhl brankář Mokry, po odraženém puku ještě střílel z modré čáry Kern, ale ani jeho střela se nevešla mezi tři tyče.

Konec druhé třetiny byl zcela v režii Pražanů. Nejprve Němeček od modré čáry vypálil a jeho pokus tečoval Kern, Modry reflektivním zákrokem puk vyrazil před sebe. Pokračující tlak sešívaných vyústil ve vyloučení domácího Zeleňáka. Po necelé půl minutě početní výhody se po nahrávkách Kerna a Kuldy dostal do zakončení Jaroslav Brož. Před sebou měl pouze odkrytou branku domácího Frýdku-Místku a touto šancí nepohrdnul.

Domácí se v posledním dějství snažili o vyrovnání. Michal Ramik se dostal do samostatného úniku, Roman Málek proti jeho střele předvedl další parádní zákrok a zneškodnil jeho pokus. V dalším průběhu byly k vidění šance na obou stranách, oba brankáři ale drželi své týmy a nepřipustili soupeře skórovat.

Domácí Frýdek-Místek dostal v osmapadesáté minutě výhodu přesilové hry, za podrážení byl vyloučen Tadeáš Hejda. Ke zvýšení šancí na srovnání odvolali rysi brankáře Mokryho a poslední minutu hráli ve dvojnásobné početní výhodě. Obrana červenobílých si se všemi pokusy poradila a v závěru utkání slávisté ubránili výhru 2:1.

Slavia tak nový kalendářní rok 2023 začíná nejlépe, jak mohla. Třetí trefu v sezóně si připsal Dušan Žovinec, sedmým gólem se prosadil Jaroslav Brož, nejproduktivnějším hráčem Slavie pak stále zůstává Karel Klikorka. Další utkání čeká sešívané v sobotu 7. ledna, kdy do Edenu přijedou draci z Šumperka.

Ohlasy trenérů
Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha):

Já si myslím, že jsme povětšinu zápasu byli aktivnější a kluci dodrželi taktický plán, se kterým jsme sem přijeli. Konečně jsme odehráli dobré oslabení, což bylo asi klíčem zápasu. Samozřejmě v naší situaci je každý bod důležitý a ty tři body z venku extrémně, takže jsme šťastní. Potěšil nás výkon brankáře Málka. Od té doby, co jsem přišel, tak neodchytal špatný zápas. Ve většině z nich nás podržel. Nechci říkat, že to od něj čekáme, ale je to stavební kámen našich dobrých výsledků a jsme rádi, že má fazónu, která mu snad dlouho vydrží.

Martin Janeček (HC Frýdek-Místek):

Dnes byla Slavia jednoznačně hladovější po vítězství než my. Kluci se musí zamyslet nad tím, jak k zápasu přistoupili. Já si myslím, že byl úplně špatný začátek, kdy jsme kontrolovali kotouč, nicméně nás zase rozebrala naše vlastní přesilovka, kdy jsme si rozházeli hru. Pak konec té první, nakonec i té druhé třetiny, jsme nehráli vůbec pospolu. Furt to chtěl urvat jednotlivec, nenavazovali jsme k sobě a Slavie čekala na své příležitosti a byla trpělivá celý zápas. Pak nám tam bouchli gól v přesilovce a šli si za vítězstvím. My jsme ke konci měli velké úsilí, ale prostě to už bylo málo. I když tam byly dva nájezdy, tak se nám to nepovedlo proměnit a já musím uznat, že je to zasloužená prohra. My musíme jít do dalšího zápasu úplně jinak. Na druhou stranu ale musíme zvednout hlavu, jít prostě dál. Bylo nám jasné, že hosté tady budou hrát o holý život a povedou tady válku do posledního detailu, a to se jim i povedlo. Musím jim tedy pogratulovat.

Autor Filip Schuster
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více