Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
7.1.2023

Slavia před výbornou diváckou kulisou smetla Šumperk

35. kolo, sobota 7.1.2023, Slavia - Šumperk
Slavia
7:2
1:0, 3:1, 3:1
Šumperk

Branky

Slavia

20. Mrňa (Šmerha, Szathmáry), 21. Szathmáry (Simon, Kern), 28. Šmerha, 29. Žejdl (Všetečka), 44. Žejdl (Kulda, Němeček), 54. Kern (Simon, Brož), 60. Klikorka (Brož, Žejdl)

Šumperk

31. Průžek (Vildumetz, Bartoš), 48. Svoboda (Vildumetz)

Statistiky

Rozhodčí: Hucl, Kosnar – Maňák, Kotlík
Vyloučení: 5:6
Využití: 2:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 45:30
Diváci: 1305

Sestavy

Slavia

Málek – Klikorka, Hejda, Žovinec, Křepelka, Barák, Szathmáry, Němeček – Všetečka, Žejdl, Kulda – Simon, Kern, Brož – Mrňa, Sklenář, Šmerha – Havrda, Labuzík, Stehlík.

Šumperk

Lackovič (29. Hamalčík) – Drtil, Eliáš, Hrachovský, Kadeřávek, Kunst, Dudycha – Průžek, Bartoš, Mácha – Svoboda, Šuhaj, Jelínek – Vildumetz, Nedvídek, Vachutka – Křemen, Bernat, Jouza

Do sobotního utkání šli slávisté dobře naladění výhrou ve Frýdku a i ve druhém zápase nového roku se jim podařilo vyhrát za tři body. Do sítě Šumperku se trefili dvakrát Žejdl, Mrňa, Szathmáry, Šmerha, Kern a Klikorka.

První větší šanci Slavie si po minutě vytvořil Karel Křepelka, který do Edenu přišel z Mladé Boleslavi na střídavé starty. Jeho ostrou ránu hostující brankář vyrazil. Po špatné přihrávce Klikorky se v páté minutě dostal do obrovské příležitosti Tomáš Vildumetz. V samostatném úniku se mu ale na Málka vyzrát nepodařilo.

Ve třinácté minutě našel Šmerha křížným pasem volného Všetečku, jehož střelu do odkryté branky fantasticky vychytal Lackovič. Následná dorážka zamířila mimo branku. Půl minuty před koncem první třetiny se slávisté během přesilové hry ujali vedení. Na svižnou střelu Pavla Mrni brankář Šumperku nedokázal zareagovat.

Dva rychlé góly nasměrovaly Slavii k výhře

Vstup do druhé třetiny se sešívaným povedl, jelikož rychle přidali druhou branku. Rychlý brejk dva na jednoho zakončil po Simonově přihrávce Šimon Szathmáry.

Tlak domácích pokračoval a před polovinou zápasu se ještě dvakrát prosadili. Nejprve ujel do přečíslení Tomáš Šmerha a perfektně zakončil k pravé tyči. O chvíli později si Lukáš Žejdl narazil s Robinem Všetečkou a zvýšil na rozdíl čtyř branek.

Šumperk si po ledové sprše v podobě dvou rychlých branek vyžádal oddechový čas a vystřídal brankáře. Tahle změna hostům pomohla, jelikož za dvě a půl minuty po téhle reakci na nepříznivý vývoj využili přesilovou hru a snížili. Před Málkem zůstal volný Jiří Průžek, kterého zpoza branky našel Vildumetz.

Neuběhly ani čtyři minuty třetí části a Slavia vstřelila další branku. Edgars Kulda našel mezi kruhy Lukáše Žejdla, který dostal kotouč za Hamalčíka. Šestou radost překazil domácím rozhodčí, protože bylo gólu dosaženo vysokou holí.

Šumperk následně snížil na rozdíl tří branek. Hosté využili chyby v obraně a únik dva na nikoho proměnil Matěj Svoboda.

Gólové hody pokračovaly a necelých sedm minut před koncem skóroval Jan Kern. Ten vyjel po souboji v rohu s pukem na holi a přesnou střelou na vzdálenější tyč překonal hostujícího gólmana. Ani to ale nebylo vše. Minutu před koncem zvýšil na konečných 7:2 Karel Klikorka a potvrdil tak druhý triumf sešívaných v novém roce.

Ohlasy trenérů
Pavel Kolařík (HC Slavia Praha):

Chtěl bych pochválit Šumperk, protože první třetina byla vyrovnaná a hráli výborně. Byl to rychlý hokej, hrálo se nahoru dolů a šance byly na obou stranách. Hodně nás uklidnil první gól. Vstup do druhé třetiny byl také dobrý, napadaly nám tam góly. Za stavu 4:0 jsme si představovali, že to odehrajeme trochu zkušeněji a nebudeme se za každou cenu hrnout dopředu. Asi jsme si chtěli nahrabat nějaké kanadské body, ale takhle se bohužel hrát nedá. Potřebovali jsme to zabetonovat, hrálo se nahoru dolů a góly jsme dostali my. Naštěstí nám dnes pomohly přesilovky, ve kterých jsme dali dva góly. Jsme strašně rádi, že jsme těžký zápas proti sousedovi v tabulce zvládli za tři body.

Lukáš Majer (Draci PARS Šumperk):

Chtěl bych smeknout klobouk před domácím trenérem Tvrzníkem a celým realizačním týmem. Je vidět, jak s týmem pohnul. Oproti začátku sezony je herní projev úplně jiný, takže klobouk dolů před nimi. Co se týká samotného utkání, měli jsme nějaký herní plán, který se nám zhroutil v osmnácté minutě po absolutně nesmyslném vyloučení Jiřího Průžka. Jako jeden z nejlepších hráčů proseděl první dva inkasované góly na trestné lavici. Od té doby byla Slavia na koni, byla velmi rychlá v přechodové fázi a rychle otáčela hru, s čímž jsme měli obrovský problém. I přesto, že jsme se nabádali, že musíme kotouče dostávat do hloubky a rozhodnutí musejí být bezpečnější. Liga se teď utáhla a pro náš mladý tým už je v některých věcech herní limit. O to víc teď musíme válčit, bojovat a padat po hubě, což jsme tam dnes úplně neměli. Blahopřeji domácím k vítězství.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více